Βόλος: Συνελήφθη για φοροδιαφυγή Γάλλος που ναύλωνε σκάφος αναψυχής

Βόλος: Συνελήφθη για φοροδιαφυγή Γάλλος που ναύλωνε σκάφος αναψυχής

Λιμενικοί που παρίσταναν τους πελάτες τον έπιασαν στον ύπνο - Δεν είχε καν τα απαραίτητα πιστοποιητικά 

Βόλος: Συνελήφθη για φοροδιαφυγή Γάλλος που ναύλωνε σκάφος αναψυχής
Οι τουρίστες που ήθελαν να κάνουν μία μίνι κρουαζιέρα στον Παγασητικό και τις Σποράδες, απεδείχθη ότι δεν ήταν οι καλοί πελάτες, που θα πλήρωναν αδρά για την ενοικίαση του σκάφους, αφού επρόκειτο για λιμενικούς που προσποιήθηκαν τους τουρίστες και έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο τον Γάλλο ιδιοκτήτη του σκάφους, που δραστηριοποιούνταν στον Βόλο, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Έδωσαν ραντεβού το πρωί, στο λιμάνι του Βόλου, με προορισμό τις Βόρειες Σποράδες. Ο ιδιοκτήτης του σκάφους αναψυχής τους υποδέχθηκε στο ιστιοφόρο του, έλυσε τους κάβους και απέπλευσε για ένα ακόμη δρομολόγιο.

Μόλις 30 μέτρα από την ακτή, το σκάφος, γύρισε πίσω. Οι επιβάτες που ήταν λιμενικοί, αποκάλυψαν την ταυτότητά τους στο Γάλλο ιδιοκτήτη και καπετάνιο, ο οποίος συνελήφθη, ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τη βεβαίωση εις βάρος του «τσουχτερού» διοικητικού προστίμου.

Κλείσιμο
Επί 20 ημέρες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, παρακολουθούσε τις κινήσεις του Γάλλου ιδιοκτήτη και καπετάνιου στο τουριστικό σκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος φέρει ολλανδική σημαία και βάσει της νομοθεσίας στην Ολλανδία, δίδεται η δυνατότητα τα τουριστικά που δεν ασκούν εμπορική δραστηριότητα να μην έχουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

Το συγκεκριμένο, όμως σκάφος, διαφήμιζε τις υπηρεσίες του μέσω ιστοσελίδων, άρα ασκούσε εμπορική δραστηριότητα εκτός των εγκρίσεων της ολλανδικής σημαίας.

Όσες φορές λιμενικοί επιχείρησαν έλεγχο στο σκάφος, ενημερώνονταν ότι οι επιβάτες ήταν φίλοι του ιδιοκτήτη που έκαναν βόλτα στον Παγασητικό.

Οι λιμενικοί παρουσιάστηκαν ως επιβάτες και κατάφεραν να συλλάβουν επ' αυτοφώρω το Γάλλο ιδιοκτήτη ο οποίος ναύλωνε σε τρίτους το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής, χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά. Στον έλεγχο συνέδραμε και κλιμάκιο της ΔΟΥ Βόλου.

Παράλληλα, συνελήφθη ένας άνδρας που απασχολούνταν σε βοηθητικές εργασίες και μία γυναίκα που απασχολούνταν ως μαγείρισσα, χωρίς να έχει άδεια από την Διεύθυνση Υγείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου διενεργείται προανάκριση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης