LIVE

Κορωνοϊός

Ελληνοποιήσαμε τον άνθρωπο του Εντι Ράμα!

Ελληνοποιήσαμε τον άνθρωπο του Εντι Ράμα!

Ο δήμαρχος της Χειμάρρας Γιώργος Γκόρος βρίσκεται πίσω από την κατεδάφιση του ναού του Αγίου Αθανασίου, προωθώντας την αρπαγή των ελληνικών περιουσιών και την αλλοίωση της εθνοτικής σύνθεσης της περιοχής

Η πρόσφατη κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα από συνεργεία της αλβανικής Πολεοδομίας προκάλεσε νέα ένταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και οδήγησε την Αθήνα να συνδέσει ευθέως τις αποφάσεις της κυβέρνησης Ράμα με τις φρικιαστικές πράξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η απαράδεκτη ενέργεια των Τιράνων να κατεδαφίσουν ξημερώματα έναν τόπο λατρείας αποτελεί ουσιαστικά «επίδειξη ισχύος» της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις πολιτικές εξελίξεις και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα προκειμένου να υφαρπάξει ακίνητα-φιλέτα ομογενών στην παραθαλάσσια περιοχή της Χειμάρρας. Σύμμαχος και συμπαραστάτης του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στις μεθοδεύσεις αυτές είναι ο «σύντροφος» δήμαρχος Χειμάρρας Γιώργος Γκόρος -ο ίδιος αρέσκεται να αποκαλείται αλβανιστί Γκιέργκι Γκόρο-, ο οποίος αν και δηλώνει σκληρός Αλβανός και «αλλεργικός» σε καθετί που θυμίζει Ελλάδα, πολιτογραφήθηκε... Ελληνας δηλώνοντας ψευδώς ως μόνιμο τόπο κατοικίας τα Ιωάννινα.

Ο άνθρωπος που έδωσε εντολή να κατεδαφιστεί η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρρας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Αλβανίας, διαθέτει ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο.

 Πρόκειται για τον δήμαρχο Χειμάρρας Γιώργο Γκόρο, ο οποίος λειτουργεί σαν μαριονέτα συμφερόντων που επιδιώκουν να σβήσουν την ελληνική παρουσία στην περιοχή προκειμένου να βάλουν χέρι στις ιδιοκτησίες ομογενών, οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικά φιλέτα στην παραθαλάσσια ζώνη της Αλβανίας.Οπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», στις 29/4/2014 η τότε γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Βασιλική Ευταξά υπέγραψε και έκανε αποδεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει σχεδόν έναν χρόνο πριν (30/7/2013) ο κ. Γκόρος, του Σωκράτη και της Σεμινέ, προκειμένου να πολιτογραφηθεί Ελληνας και να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 14/5/2014, οπότε και ο κ. Γκόρος πήρε ελληνική ταυτότητα που εκδόθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, περιοχή την οποία δήλωσε ως τόπο μόνιμης διαμονής.

Να σημειωθεί πως την ίδια περίοδο που το ελληνικό κράτος παραχωρούσε την ελληνική ιθαγένεια στον κ. Γκόρο -ως ομογενή αλλοδαπό- ο ίδιος ως δήμαρχος Χειμάρρας -και δηλωμένος Αλβανός- συναινούσε στα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα για εθνοτική και πολιτιστική αλλοίωση της περιοχής, επιβάλλοντας, στο πλαίσιο του αλβανικού «Καλλικράτη», συνένωση με τον μουσουλμανικό δήμο Βράνιστα. Μάλιστα έτσι πέτυχε την πρόσφατη επανεκλογή του στον Δήμο Χειμάρρας.


Ο σύντροφος Γκιέργκι
Ο 50χρονος Γιώργος (ή Γκιέργκι) Γκόρο(ς) είναι τέκνο μεικτού γάμου, αφού η μητέρα του Σεμινέ είναι Τουρκαλβανή μουσουλμάνα. Είναι απόφοιτος του Στρατιωτικού Λυκείου των Τιράνων που λειτουργούσε επί κομμουνιστικού καθεστώτος. Στη συνέχεια σπούδασε στη Στρατιωτική Ακαδημία, ενώ διορίστηκε στη θέση του γραμματέα της Νεολαίας του κόμματος στην ίδια σχολή μετά από έγκριση του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα. Γρήγορα βρέθηκε να διδάσκει ως καθηγητής τα μελλοντικά στελέχη των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων της εποχής.
 
Το 1990, με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, ακολούθησε το μεγάλο κύμα μετανάστευσης προς την Ελλάδα ως Ελληνας Βορειοηπειρώτης. Μάλιστα έλαβε και το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενή (ΕΔΤΟ), μπαινοβγαίνοντας ελεύθερα στα σύνορα. Στην Ελλάδα εργάστηκε ως τεχνίτης σε εταιρεία που κατασκευάζει πισίνες και σε διάφορες άλλες εργασίες, συνεχίζοντας ωστόσο να έχει σχέση με πρώην «συντρόφους» του, οι οποίοι μεταλλάχθηκαν από κομμουνιστές του Χότζα σε σοσιαλιστές.Από τις πρώτες αποφάσεις του κ. Γκόρο ως δημάρχου Χειμάρρας (που εδώ τον βλέπουμε με τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα) ήταν να εκδιώξει συνεργείο του ΟΑΣΕ που εργαζόταν για να καταρτίσει ο δήμος Κτηματολόγιο ώστε οι ομογενείς να αποκτήσουν επίσημους τίτλους ιδιοκτησίας

Ο αλβανικός εμφύλιος του 1997 και το σκάνδαλο με τις «πυραμίδες» που οδήγησε στην παραίτηση του Σαλί Μπερίσα σηματοδότησε την επιστροφή του κ. Γκόρο στην Αλβανία, όπου και εντάχθηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φάτος Νάνο με στόχο να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του να εκλεγεί δήμαρχος Χειμάρρας. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες, το 2000 δεν πήρε το χρίσμα και όταν το κατάφερε, το 2003, έχασε από τον ομογενή Βασίλη Μπολάνο, πρωταγωνιστώντας σε επεισόδια κατά ομογενών που κατηγόρησε στα αλβανικά δικαστήρια επειδή κρατούσαν την ελληνική σημαία!

Την ίδια περίοδο ήταν ιδιοκτήτης beach bar στην παραλία της Χειμάρρας, ενώ, αξιοποιώντας στη συνέχεια τις γνωριμίες του στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, διορίστηκε -για μία σχεδόν πενταετία- προϊστάμενος στον αλβανικό ΟΤΕ της πόλης και από το 2007 έως το 2011 διευθυντής σε υποκατάστημα γνωστής ελληνικής τράπεζας που λειτουργεί στη Χειμάρρα.

Χρησιμοποιώντας μονίμως ανθελληνική φρασεολογία, επιχειρεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον Δήμο Χειμάρρας το 2007, αλλά δεν παίρνει το χρίσμα από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 θα καταφέρει τελικά να επικρατήσει του ομογενή Βασίλη Μπολάνου, έχοντας τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού. Τότε ΚΕΑΔ και Ομόνοια -τα κόμματα που εκπροσωπούν την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία- είχαν κάνει ευθέως λόγο για εκλογικό αποτέλεσμα «βίας και νοθείας».


Από τον Ιούλιο Καίσαρα στον καθολικό ιεραπόστολο
Ως δήμαρχος Χειμάρρας ταυτίστηκε απόλυτα με τις μεθοδεύσεις των Τιράνων να αλλάξουν τον ελληνικό χαρακτήρα της περιοχής, έχοντας στόχο τις παραθαλάσσιες εκτάσεις ομογενών. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να εκδιώξει συνεργείο του ΟΑΣΕ από την περιοχή, που εργαζόταν προκειμένου να καταρτίσει ο δήμος Κτηματολόγιο, οπότε θα ξεκαθαριζόταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης και οι ομογενείς θα αποκτούσαν επιτέλους τίτλους ιδιοκτησίας, που πεισματικά τα Τίρανα -για ευνόητους λόγους- αρνούνται να τους αποδώσουν. Η ιδέα του να κατασκευάσει τεράστιο άγαλμα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Ιούλιου Καίσαρα στη Χειμάρρα, επειδή σύμφωνα με τον ίδιο πέρασε από την περιοχή, έγινε ανέκδοτο στην Αλβανία και έμεινε στα χαρτιά.Ο κ. Γκιέργκι Γκόρο θέλει στη θέση της κατεδαφισμένης εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου να τοποθετήσει άγαλμα του καθολικού επισκόπου και ιεραπόστολου Νίλο Καταλάνο, ο οποίος είχε προσπαθήσει αποτυχημένα να στρέψει τους ελληνορθόδοξους της Χειμάρρας στον καθολικισμό ή την ουνία. Πάνω το ΦΕΚ με την πολιτογράφησή του ως Ελληνα


Σήμερα ο ίδιος είναι θιασώτης της τοποθέτησης ανδριάντα στη θέση της κατεδαφισμένης εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου του καθολικού επισκόπου και ιεραπόστολου Νίλο Καταλάνο -έζησε τον 7ο αιώνα-, ο οποίος προσπάθησε αποτυχημένα να στρέψει τους ελληνορθόδοξους κατοίκους της Χειμάρρας στον καθολικισμό ή την ουνία. Παρά τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, που μάλιστα στις πρόσφατες εκλογές τον υπερψήφισαν, ο κ. Γκόρο έδωσε το πράσινο φως για την κατεδάφιση της εκκλησίας, που ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα αποκάλεσε προκλητικά «γκαράζ αυτοκινήτων».


Ελληνας στην Ελλάδα, σκληρός Αλβανός στην Αλβανία
Ο κ. Γκόρο, που μπαινοβγαίνει ελεύθερα στην Ελλάδα -ως «σοσιαλιστής» είχε παλαιότερα και επίσημες επαφές με το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα- επιδεικνύοντας την ελληνική του ταυτότητα στα σύνορα, λειτουργεί αποδεδειγμένα ως σκληρός Αλβανός - και δικαίωμά του.

Ωστόσο, δημιουργούνται ερωτηματικά για τις ελληνικές αρχές που του απέδωσαν την ελληνική ιθαγένεια όταν με τη συμπεριφορά του (που ήταν γνωστή πριν από την κατάθεση της αίτησής του τον Ιούλιο του 2013) στρέφεται όχι μόνο κατά των ομογενών συμπατριωτών του στην Αλβανία, αλλά και κατά της χώρας που τον τίμησε αποδίδοντάς του την ελληνική ιθαγένεια.

Ο ίδιος εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως. Πρόσφατα δήλωσε προκλητικά ότι στις δημοτικές εκλογές χρησιμοποίησε φυλλάδια στην ελληνική γλώσσα προκειμένου να ενημερωθούν οι «Αλβανοί» συμπατριώτες του που ζουν στην Ελλάδα. Ο ίδιος είναι απόλυτα ταυτισμένος με την εθνικιστική ρητορική της κυβέρνησης Ράμα, που θέλει τους Ελληνες της Χειμάρρας «δίγλωσσους» Αλβανούς.

Μέσω του κ. Γκόρο τα Τίρανα προωθούν σχέδιο υφαρπαγής της περιουσίας των εκεί ομογενών. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζει και ο βουλευτής Αυλώνας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Κότσο Κοκδήμα, ελληνικής καταγωγής, από το χωριό Κηπαρό της Χειμάρρας, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηματίες σήμερα στην Αλβανία και από τους έμπιστους συνεργάτες του Ράμα, αν και παλαιότερα ήταν στο πλευρό του Σαλί Μπερίσα. Ο Κοκδήμα -που είναι και εκδότης εφημερίδας- αποκάλυψε πρόσφατα ότι θα είναι βασικός σπόνσορας σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Αυλώνας στη μνήμη του καθολικού ιεραποστόλου Καταλάνο.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η κυβέρνηση Ράμα επιχειρεί να κερδίσει την εύνοια του Βατικανού αλλά και την ψήφο των καθολικών, οι οποίοι αγγίζουν το 17% του πληθυσμού της χώρας. Ωστόσο η Καθολική Εκκλησία της Αλβανίας καταδίκασε την κατεδάφιση του ναού, δηλώνοντας την υποστήριξη και συμπαράστασή της στην Ορθόδοξη Εκκλησία. 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (59)

ΟΥΤΕ

ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛEΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΩ , ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ !!!

Νανα

Μπουυυυυυυυυυυυ και ομως εδω ειμαστε και σε στοιχειωνουμε σε καθε βημα σου σε καθε γωνια σε καθε σουπερμαρκετ υπαρχει και ενας Αλβανος αχχαχαχαχαχαχα και αν δεν μας δινεις εσυ δουλεια μας δινουν αλλοι ....

Αλή Σουλιότι

"συναινούσε στα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα για εθνοτική και πολιτιστική αλλοίωση της περιοχής, επιβάλλοντας, στο πλαίσιο του αλβανικού Καλλικράτη, συνένωση με τον μουσουλμανικό δήμο Βράνιστα. Μάλιστα έτσι πέτυχε την πρόσφατη επανεκλογή του στον Δήμο Χειμάρρας." Λάθος κάνετε. Η επανεκλογή του Gjergj Goro ήταν με συντριπτική διαφορά (τουλάχιστον 25%), ακόμα και στον πρώην δήμο Χιμάρας. Ακόμα και αν δεν γινόταν η συνένωση των δήμων, πάλι θα κέρδιζε με μεγάλη διαφορά, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα.

Γνώστης

Μετά από τόσους κυβερνητικούς εκβιασμούς, ήταν επόμενο να εκλεγεί. Στη Μπανανο-δημοκρατία της Αλβανίας όλα γίνονται.... Δεν πας λέω εγώ καλύτερα να κάνεις ένα τεμενέ στο τζαμί της Ρρούγκα ε Καβάγιες, στα Τίρανα, με όλους τους ψυχάκηδες με τα μούσια που μαζεύουνται εκεί; Θες και σχόλια, τουρκόσπορε....

Κοκός

@14:53, @14:56... Μάστορα, είσαι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ και ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ απο την ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ και ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Έχεις σπείρει πολλά μικρόβια στα κείμενά σου. Οι παπικοί και προτεστάντες, δεν είναι τυχαίο που έγιναν οι μεγαλύτεροι ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ. Γι αυτό, ΥΠΑΓΕ οπίσω μας.

15.14

ασε ρε κοκο που θα με πεις αιρετικη- αυτα ολα ειναι ντοκουμεντα.

προς κοκο

ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ και σιχαινομαι τις αιρεσεις- δεν υποστηριξα ποτέ τους λατινους ουτε τον παπισμό.- εδω ανεφερα απλα τις διωξεις που υφιστανται οι Χριστιανοι απο αντιχριστους και πολεμιους- δεν εξετασα το δογμα- δεν κανουμε δογματικη ΘΕΟΛΟΓΙΑ οταν προκειται για διωγμο Χριστιανων γενικα.- καταλαβες ? ειμαι εναντια στον οικουμενισμο και στην μεταπατερικη αιρεση και σε ολα οσα ειναι εκ του πονηρου.....(ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ+)

Κοκός

@Όλους... Δείτε, Οικουμενικές Σύνοδοι (κυρίως η Β', αλλά και οι Γ', Δ', Στ' και Ζ') Το σύνολο των Αγίων της Εκκλησίας μας που ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφαίνονται ότι Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ! Επίσης, Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας: Μ. Φώτιος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως (866): Ποιος δε θα κλείσει τα αυτιά του στο άκουσμα της υπερβολικής αυτής βλασφημίας (του filioque) η οποία εναντιώνεται στα Ευαγγέλια, αντιτάσσεται στις αγίες Συνόδους, απορρίπτει τους μακαρίους και Αγ. Πατέρες. Εναντίον όλων μαζί των προφητών, αποστόλων, ιεραρχών, μαρτύρων και αυτών ίδιων των Δεσποτικών λόγων η βλάσφημη αυτή και θεομάχος φωνή εξοπλίζεται... αυτούς τους απατεώνες και θεομάχους καταδικάσαμε με συνοδική και θεία ψήφο. Και δεν αποφανθήκαμε στηριζόμενοι στις δικές μας κρίσεις. Φέραμε στο φως και εκθέσαμε πάλι σε όλους την ορισμένη από τις μέχρι τώρα Συνόδους και τους αποστολικούς θεσμούς καταδίκη Έτσι και αυτούς, αφού εμμένουν στην πολύμορφη πλάνη τους, τους αποκλείσαμε από κάθε χριστιανική κοινότητα... μόνη η κατά του Πνεύματος βλασφημία, αρκεί να τους υποβάλλει σε μύρια αναθέματα...να αποκόψουμε από το σώμα της Εκκλησίας την γάγγραινα της βλασφημίας...να ξεριζώσουμε τα φύτρα της πονηρίας. Αγ. Μάρκος Ευγενικός (1440): ""ουκούν ως αιρετικούς αυτούς απεστράφημεν και διά τούτο αυτών εχωρίσθημεν... αιρετικοί εισί άρα και ως αιρετικούς αυτούς απεκόψαμεν... πόθεν ουν ημίν ανεφάνησαν εξαίφνης όντες Ορθόδοξοι οι διά τοσούτων χρόνων και υπό τοσούτων Πατέρων και διδασκάλων κριθέντες αιρετικοί; ...φευκτέον αυτούς, ως φεύγει τις από όφεως... τους χριστοκάπηλους και χριστεμπόρους. Ημείς δι' ουδέν άλλο απεσχίσθημεν των Λατίνων, αλλ ή ότι εισίν, ου μόνον σχισματικοί, αλλά και αιρετικοί. Αγ. Γρηγόριος Παλαμάς (14ος αι): "Ονίνησι το παράπαν ουδέν και παρ αυτών των ουρανίων νόων σκευάζηται και προσάγεται το της ψευδοδοξίας ίαμα" Αγ. Συμεών, Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης (15ος αι.): στο έργο του "κατά πασών των αιρέσεων" χαρακτηρίζει τους Δυτικούς ως αίρεση που ""ανεβλάστησεν εις την Εκκλησίαν ύστερον από την Ζ Οικουμενικήν Σύνοδον" Αγ. Νικόδημος Αγιορείτης (18ος αι.): "Οι Λατίνοι είναι αιρετικοί" (σχόλια στον ΜΖ Κανόνα των Αγ. Αποστόλων), Πηδάλιον, εκδ. Ρηγόπουλου, 1991, σελ. 55) Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός (1779): "Ο ένας Αντίχριστος είναι ο Πάπας" (Διδαχή Η), "τον Πάπα να καταράσθε, γιατί αυτός θα είναι η αιτία" (Προφητεία). Αγ. Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως (1920) : "Λέγοντας ο Πάπας πως είναι η κεφαλή της Εκκλησίας, εξόρισε από τη Δυτική Εκκλησία τον Χριστό...

εποχη ασεβων (2ο μερος)

--8, Φλεβάρη Αναταραχή στο Sevran (κοντά στο Παρίσι), μετά την ανακάλυψη ζημιών στο νεκροταφείο στο κέντρο της πόλης. Οι πλάκες είκοσι τάφοι ρίχτηκαν σε κάδους απορριμμάτων και πυρπολήθηκαν, η γαλλική σημαία ρίχτηκε στο έδαφος και ο γυάλινος τάφος ενός βετεράνου στρατιώτη υπέστη βανδαλισμούς. --8, Φλεβάρη - Η εκκλησία στην Montluel (περιοχή περιοχή rhne- Alpes) υπέστη βανδαλισμούς. Η πόρτα του ναού ήταν κατεστραμμένη, το κιβώριο και οι άρτοι της Ευχαριστίας είχαν κλαπεί. Πιθανώς πρόκειται για Μαύρη λειτουργία (Black Mass). Ταυτόχρονα υπήρξε βεβήλωση εκκλησιών στην Ambronay, την Neuville les Dames, και τη Vonnas. Και στις τρεις περιπτώσεις, μόνο τα κιβώρια (χωρίς το περιεχόμενό τους) είχαν κλαπεί. Στο μεταξύ: Χθες στις 08:18 π.μ. το κανάλι BFM-TV έδειξε την πρώτη καρτέλα αναφέροντας τον αριθμό των περιπτώσεων βανδαλισμού νεκροταφείων το 2014 ανά θρησκεία. Μπορείτε να δείτε ότι υπήρξαν 206 περιπτώσεις βανδαλισμού κατά χριστιανικών τόπων. Κάποιος πρέπει να τους ειδοποίησε για το λάθος τους, γιατί αργότερα εκείνη την ημέρα, παρουσιάστηκε ο δεύτερος πίνακας - διορθωμένος, όπως βλέπετε. * Όσον αφορά την ιστορική αλήθεια, από όσο γνωρίζω, σε εθνικοσοσιαλιστικά καθεστώτα (Γερμανία) δεν υπέστησαν καταστροφές και βανδαλισμούς εκκλησίες (συναγωγές ναι). Σε κομμουνιστικά καθεστώτα η καταστροφή και η βεβήλωση Χριστιανικών ναών ήταν το σύνηθες. (Δες: Γιατί στην Οκτωβριανή Επανάσταση οι Μπολσεβίκοι κατεδάφισαν τις ολες τις ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ Εκκλησίες αλλά δεν πείραξαν τις Συναγωγές;)

ΕΠΟΧΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ

Η εποχή του αντι-Χριστιανισμού. To καθολικό blog Le Salon Beige δίνει μια πολύ μικρή λίστα πράξεων βανδαλισμού και βεβήλωσης εις βάρος Χριστιανικών εκκλησιών που διαπράττονται κατά τις τελευταίες εβδομάδες (στη Γαλλία). Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, αυτές οι πράξεις έχουν γίνει πολύ συχνές, αλλά σπάνια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις αναφέρουν. (Φυσικά κάνουν ακριβώς το αντίθετο όταν πρόκειται για πράξεις βεβήλωσης σε τζαμιά και συναγωγές). Η ριζική αλλαγή νοοτροπίας μετά το 1968 οδήγησε σε μια εποχή αντι-Χριστιανισμού, συνοδευόμενη από εξύμνηση του Ισλάμ, πορνογραφία και πολυπολιτισμική επιμειξία. Τα σύμβολα του Χριστιανισμού, απομεινάρια μιας ηθικής που δεν είναι πλέον αποδεκτή ή της "μόδας", πρέπει να καταστραφούν, όπως ο ίδιος ο Χριστός σταυρώθηκε ο οποίος δίδαξε μια υψηλότερη ηθική. Ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου του Raymond Crucified Again (Σταυρωμένοι Ξανά) τα λέει όλα. -5 Φεβρουαρίου - Ο εφημέριος της μητρόπολης του Le Mans θεωρεί ότι η μαύρη μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω από την κλοπή ενός κιβωρίου, (φώτο) τα αφιερώματα και μια Λαμπάδα από την εκκλησία του Αγίου Aldric. -6η Φεβρουαρίου - Το διοικητικό δικαστήριο της Γκρενόμπλ έκρινε το 2011, παράνομο ένα άγαλμα της Παναγίας, που χτίστηκε από τον δήμο του Publier σε δημόσιο χώρο. Το δικαστήριο ζητά το άγαλμα να αφαιρεθεί από το δημόσιο χώρο. Οι κάτοικοι της Publier έχουν έρθει στη διάσωση του αγάλματος τους με την τοποθέτηση ενός πανό γύρω της που λέει "Μην αγγίζετε την Παρθένο μας" (πάνω). Δύο σημεία: 1) ο δήμαρχος Gaston Lacroix έχει κότσια και 2) υπάρχει νόμος του 1905 που απαγορεύει τα θρησκευτικά κατασκευάσματα σε δημόσιες εκτάσεις. Ωστόσο, υπάρχει ένα τρίτο σημείο: τι γίνεται με τα 2.400 τζαμιά που έχουν κατασκευαστεί σε δημόσιες εκτάσεις που έχουν δοθεί σε μουσουλμανικές ενώσεις από δημάρχους.. λιγότερο πατριώτες από τον Lacroix; -8, Φλεβάρη - Η εκκλησία της Sainte-Ccile στο Vagney-Zainvillers, που χτίστηκε τον 19ο αιώνα και συγχωνεύτηκε με έναν οίκο ευγηρίας, κατεδαφίστηκε, προκειμένου να γίνει επέκταση του οίκου ευγηρίας. Από μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στην ιστορία των περιοχών του Les Vosges και της Lorraine έρχεται αυτό το ρέκβιεμ για την εκκλησία: - Όταν αρχίσετε να κατεδαφίσουν εκκλησίες, καταστρέφεις τον άνθρωπο. Είναι το τέλος του σεβασμού για τον άνθρωπο. Στην ιστορία της ανθρωπότητας, όλες οι περίοδοι της καταστροφής θρησκευτικών οικοδομημάτων ακολουθήθηκαν από επεισόδια επαναστάσεων και αιματηρής καταστολής.(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΩΣΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΣΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΟΥ UCK-UCC ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ-ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ).ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ..

Παναγιώτη Σαββίδη,

συγχαρητήρια για εξαιρετικό ενημερωτικό σου άρθρο, σχετικά με τον Μισέλληνα Γκόρο, που με τη γνωστή προχειρότητα και την περισσή αφέλεια μας ως Έλληνες και Ελληνικό κράτος/Διοίκηση, τον νομιμοποίησε ως...έλληνα τής πλάκας και τής αρπαχτής. Και να 'ταν ο μόνος? Χιλιάδες κρυπτοεχθρούς τής Πατρίδας μας έχουν μεταλλαχτεί μέσα σε μερικά λεπτά ....έλληνες και ελληνίδες. Η μοίρα μας, η κακιά, είναι προδιαγεγραμμένη και δεν βλέπω ποιος/ποιοι έχουν από εμάς ακόμα το κουράγια, την τόλμη και τη θέληση να αντιδράσουν αποτελεσματικά ώστε να ανακοπή το κατρακύλημα μας προς την άβυσσο τού αφανισμού. Πριν ένα χρόνια επισκέφτηκα την περιοχή και τη Χειμάρρα και τη γνώρισα από κοντά. Μια συμπαθητική μικρή Πολιτεία που απολαμβάνει νωχελικά, αιώνες τώρα, τα γαλανά και ζεστά νερά τής Αδριατικής με την ελληνική ντοπιολαλιά να διασχίζει από τη μια μέχρι την άλλη άκρη την πόλη. Δυστυχώς, ο,τι δεν κατάφερε 70 χρόνια το σταλινικό καθεστώς το φέρνει εις πέρας στις μέρες μας ο ...σοσιαλιστής Ράμα με τους Γραικύλοι/ψευτοέλληνες φίλους και συμμάχους του.Ο αχρείος τύπος, ο ανέντιμος Γκόρο, να επιστρέψει πάραυτα την τιμημένη Ελληνική Ιθαγένεια, που την απόκτησε ύπουλα με ψεύτικα στοιχεία και παραπλανητικές δηλώσεις και υπογραφές. Διαβάστε, φίλοι τής παρέας, και το ωραίο και συγκινητικό ποίημα τού Εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, 1914, όταν ανθίζουν οι αμυγδαλιές! Θα μάθετε πολλά μέσα από τους στίχους τού ποιήματος. (Ο. Ε.)

Ο_Ο

κοιτα φατσες οι ψωναρες..............πφφφφφφφφφφφφφφφ κομπλεξικα υποκειμενα.- ΑΧΑΡΙΣΤΑ.

Επιδεινοκράτης

Εμένα πάντως, ο 23 μου φαίνεται για άραβας και ο λευκοπουκαμισάς για αμερικάνος.

μπραβο ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΒΒΙΔΗ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ-...........................ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ και ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΩΝ ΟΥΤΣΕΚΑΔΩΝ.

ΔΩΣΑΝΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΛΝΑΜΙΑΣ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης