«Ντου» Κουρουμπλή στον Αττικόν, αλλά οι διοικήτριες έλειπαν σε διακοπές

«Ντου» Κουρουμπλή στον Αττικόν, αλλά οι διοικήτριες έλειπαν σε διακοπές

Ανακοίνωσε πως θα αντικατασταθούν άμεσα - «Αλίμονο εάν δεν μπορεί να πάρει κάνεις λίγες ημέρες άδειας, είχα φτάσει στα όρια της υπερκόπωσης», απαντά η διοικήτρια


«Ντου» Κουρουμπλή στον Αττικόν, αλλά οι διοικήτριες έλειπαν σε διακοπές
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Ο κ. Κουρουμπλής συνομίλησε με ασθενείς και προσωπικό, όμως, όταν θέλησε να συναντήσει τη διοίκηση του νοσοκομείου, προ εκπλήξεως ενημερώθηκε πως τόσο η διοικητής, Ευαγγελία Γιαννακάκου, όσο κι η υποδιοικητής, Λαμπρινή Καρπούζου, δε βρίσκονται στις θέσεις τους, καθώς λείπουν κι οι δύο με άδεια.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του υπουργού Υγείας, ο οποίος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του κι ανακοίνωσε πως κι οι δύο θα αντικατασταθούν άμεσα.

«Αντικαθίστανται απόψε το βράδυ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής. 

Κλείσιμο
Με βάση ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο γυναίκες είχαν αρνηθεί να υποβάλλουν την παραίτησή τους, όταν έγιναν οι κρίσεις διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας, μάλιστα, εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει κι επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν από το Υπουργείο Υγείας. 

Μιλώντας στο protothema.gr η κυρία Γιαννακάκου τόνισε πως «είχα πάρει εγκεκριμένη άδεια πέντε ημερών από την Υγειονομική Περιφέρεια», ενώ κατήγγειλε πως κανείς δεν ήρθε σε επαφή μαζί της για το θέμα, αλλά και ότι είχε να πάρει άδεια 20 ολόκληρους μήνες.

«Έπειτα από 20 μήνες δουλειάς ήταν η πρώτη φορά που ζήτησα πέντε ημέρες άδειας από την υπηρεσία μου και τις πήρα με απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας», τόνισε η κυρία Γιαννακάκου, ενώ σχολιάζοντας το σημερινό περιστατικό σημείωσε τα εξής: «Θεωρώ ότι ο υπουργός δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς κι όταν ενημερωθεί θα ανακαλέσει την απόφασή του».

«Αλίμονο εάν κανείς εργάζεται ακατάπαυστα τόσους μήνες και δε μπορεί να πάρει λίγες ημέρες άδειας. Είχα φτάσει στα όρια της υπερκόπωσης. Εάν είναι παράλογο κάποιος που μετά από 20 μήνες εργασίας παίρνει άδεια πέντε ημέρες, τότε ζητάω συγγνώμη», πρόσθεσε η κυρία Γιαννακάκου. 

Σημειώνεται, τέλος, πως ο υπουργός Υγείας προχώρησε σήμερα και σε προγραμματισμένες επισκέψεις σε υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ στη Δυτική Αττική.

Ευαγγελία Γιαννακάκου



Λαμπρινή Καρπούζου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης