Ανακριτικό πόρισμα-«φωτιά»: Η «ασημένια δραχμή», ο Ρόντος και τα νέα στοιχεία για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Ανακριτικό πόρισμα-«φωτιά»: Η «ασημένια δραχμή», ο Ρόντος και τα νέα στοιχεία για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για υποκλοπές και σχέδιο «Πυθία»

Απίστευτες αναφορές, που παραπέμπουν σε σενάριο κατασκοπευτικού θρίλερ, έρχονται στο φως μέσα από πόρισμα-«φωτιά» του ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα, ο οποίος ερεύνησε επί μακρόν την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και την υπόθεση «Πυθία», που αφορούσε σε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Πρόκειται για μαραθώνια ανακριτική έρευνα, που ξεκίνησε το 2012 και η οποία φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία, πολλά εκ των οποίων είχε αναδείξει το «Πρώτο Θέμα».

Πλέον, το νέο συγκλονιστικό στοιχείο, που ίσως δίνει και νέα διάσταση στο παρασκήνιο που μπορεί να υπήρξε μετά την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, το 2010, είναι η εμπλοκή του Άλεξ Ρόντου, συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο αποκαλούμενο σχέδιο «ασημένια δραχμή».

Όπως προέκυψε, το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε επαφές με Μεξικανό επιχειρηματία, ο οποίος θα χορηγούσε μέταλλο για την έκδοση δραχμής, αφότου η χώρα έβγαινε από το ευρώ!

Ειδικότερα, και σύμφωνα πάντα με το πόρισμα -που βλέπει μάλιστα το φως της δημοσιότητας σε μια ιστορική συγκυρία για την Ελλάδα σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες-, ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού συνομιλούσε με τον Μεξικανό επιχειρηματία Julio Salinas Price, συμβούλου επί οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου, με σκοπό να έλθει στην Ελλάδα για την υλοποίηση του σχεδίου «ασημένια δραχμή».

Οι συνομιλίες αυτές τοποθετούνται χρονικά το 2012, δηλαδή δύο χρόνια μετά τη δραματική ανακοίνωση από του Καστελόριζο του Γιώργου Παπανδρέου για υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά που προέκυψαν από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες -στο πλαίσιο της ανάκρισης είχε γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Α. Ρόντου-, ο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου συνομιλούσε με τον Μεξικανό επιχειρηματία, με σκοπό την έλευσή του στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή, σκοπός ήταν «η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την εισαγωγή εθνικού νομίσματος».

Μάλιστα, το σχέδιο αυτό που «για πρακτικούς λόγους αποκαλέσαμε ασημένια δραχμή, προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ καλυμμένο σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price»!

Στο πόρισμα επίσης αναφέρεται ότι από την υλοποίηση του σχεδίου «ασημένια δραχμή» και την έκδοση του νέου νομίσματος θα προέκυπτε για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δισ. ευρώ, στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών».

Μάλιστα, πληροφορίες για την επίσκεψη του Price και τις επαφές του στην Ελλάδα είχε στην κατοχή του πρόσωπο που δεν κατονομάζεται στο πόρισμα, πλην όμως στο σπίτι του είχε γίνει έρευνα, στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου. Πρόκειται για Ελληνοαμερικανό, ο οποίος είχε ένα τεράστιο δίκτυο επαφών και συνομιλιών, αλλά δεν είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Υπόθεση Καραμανλή
Εξίσου σημαντικά είναι όμως όσα αναφέρει ο κ. Φούκας στο πόρισμά του και για την υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αλλά και μελών της κυβέρνησής του.

«Πρωταγωνιστής» στο σκέλος αυτό της υπόθεσης είναι -σύμφωνα με τον ανακριτή- ο άλλοτε πράκτορας των Αμερικανών, William B, ο οποίος από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 «αλώνιζε» στην Αθήνα.

Σκοπός του ήταν, σύμφωνα με τον ανακριτή, να λάβει γνώση απόρρητων πληροφοριών που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Μάλιστα, η σύζυγος του William B ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-«σκιές» από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο «Πέτρος Μάρκου», τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση μελών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή.

Όπως, δε, προέκυψε από την άρση απορρήτου μίας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων, η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πως μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.

Το σχέδιο «Πυθία» και ο αγωγός
Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», είχε ασκηθεί ποινική δίωξη κατ' αγνώστων δραστών. Το σχέδιο προέβλεπε πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας με κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες αλλά και τη δημιουργία προβλημάτων στην εξωτερική πολιτική.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου αυτού φέρεται να έλαβε χώρα παρακολούθηση του Κώστα Καραμανλή, με πλέον γνωστό το «σκηνικό» αντιπαρακολούθησης στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο του σχεδίου φαίνεται πως υπήρξε ενδεχόμενη κεντρική υποκίνησης ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Μάλιστα, μεταξύ των ενεργειών, φέρεται να ήταν και σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή:

Αναφέρει σχετικά στο πόρισμά του ο ανακριτής: «Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Φούκας κάνει αναφορά στη σύναψη συμφωνίας αφενός μεν για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκας - Αλεξανδρούπολη και αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου South stream.

Όπως προκύπτει από τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks, αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων που κατέθεσαν στο πλαίσιο της ανάκρισης «το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι».

Όπως, δε, προέκυψε από την έρευνα «υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται, συμφωνιών».

ΣΧΟΛΙΑ (86)

Ξανά στο νηπιαγωγειο

Τοκους πλήρωνε ρεεεεε.

Γρηγορης

Λες να πάω Αυστραλία μπας και γλυτώσω τελικά;

ΑΖ

Οι κουφάλες θέλουν δραχμή κ έξοδο από το ευρώ για να πάρουν μιζες

κακο ψοφο γαπ

Γαπ πρακτορα ηθελες να μας βγαλεις απο το ευρω για να φας μιζα απο τον μεξικανο λαμογιο... Προσεξτε ελληνες το στοχο του γαπ εκπληρωνει σημερα ο πρωην συμβουλος του γαπ βαρουφακης γι αυτο στο δημοψηφισμα δαγκωτο υπερ του ευρω

freeman

ΡΕ ΚΡΕΤΙΝΕ , 6 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΌΤΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΧΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΌ ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ , ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ , ΕΝΩ ΤΑΧΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΆΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΒΑΡΩΝΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙ ? ΤΑ ΓΑΠΟΜΝΗΜΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΡΕ ΔΕΙΛΕ ΚΟΠΡΙΤΗ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΣΟΥ . ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΖΕΙΣ , ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ , ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΧΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΓΑΠΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΣΚΑΤΑ .

Γιώργος

Και μετά ήρθε ο Σούπερμαν

jp

ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕ ΠΑΛΙΑ ΧΡΕΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ. ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕ 80 ΔΙΣ ΠΑΛΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΑΡΑ 180 ΔΙΣ ΧΡΕΟΣ 2004 + 80 ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ=260 ΔΙΣ-80 ΔΙΣ Η ΑΠΟΛΗΡΩΜΗ=180 ΔΙΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΤΟ 2004. ΠΩΣ ΤΟ ΠΗΓΕ 320 ΔΙΣ ?

Μιχάλης Φ.

Νομίζω ότι το χρέος το 2009 ήταν 292 δις.

η κατάντια αυτής της μικρής χώρας.

Ρουσόπουλος και Βουλγαράκης που αποκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών, αργότερα εξαφανίσθηκαν μέσω του "μέγα" σκανδάλου του Βατοπεδίου που τελικά αποδείχτηκε ανύπαρκτο και μονοπωλούσε τα δελτία ειδήσεων για μήνες (πείτε μας γιατί κύριοι δημοσιογράφοι) με σκοπό να φέρει Πρωθυπουργό τον ηλίθιο Γιωργάκη που τον ψήφισε μια εξίσου ηλίθια μερίδα του Ελληνικού λαού. Αυτό είναι η κατάντια αυτής της μικρής χώρας.

nick2

ηλιθιε βλακα είμαι από αυτους πο ψυφησαν ΓΑΠ και επιτελους δικαιώνομαι και που εισαι ακομη

Κρίμα

Κρίμα που το πιο νορμάλ σενάριο όλοι το κοροϊδέυουν ακόμα και τώρα...!Κάηκε η Αθήνα σε μια νύχτα...και απο τότε μέχρι τώρα έχουν ψηφιστεί τα πάντα χωρίς να σπάσει σκαλοπάτι και γυαλάκι!! 73048

Μαρία Μόναχο

Είμαστε ό μοναδικός λαος στον κοσμο πού προσκυνάμε λείψανα πιστεύουμε μονο σε συνομωσίες και οποία φανταστική ιστορια μας πουλήσουν ! Την πραγματικότητα την μισούμε !

Πες

τα κοπέλα μου...Τωρα που ετοιμάζεται ο Τσιπρας να υπογράψει το χειρότερο μνημόνιο τσουπ και μια σοκ είδηση για τον κουρασμένο προθυπουργο που εχει 6 χρονια να μιλήσει...ελεος πια

ΠΡΟΒΑΤΆΚΙΑ-ΞΕΝΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΈΝΟΙ

Μπεεε προβατα αμερικανο-κινουμενα. Ο Καραμανλής ήταν άξιος και τον φάγανε με το έτσι και το θέλω. Αν ο Τσίπρας δεν κάνει τα χούγια τους τα ίδια θα του κάνουν. το πρόβλημα δεν είναι αυτό. το πρόβλημα ότι ο λαός, π.χ. άτομα σαν εσένα κυρία μου, καταστρέφουν κάθε ελπίδα που έχει αυτόs ο τόπος. ΠΡΟΔΟΤΆΚΙΑ, ΠΡΟΒΑΤΆΚΙΑ. ΆΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΊΔΙΑ ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΈΝΑ ΤΟΜΆΡΙΑ ΣΑΣ ΒΑΡΈΘΗΚΑ ΌΛΟΥΣ. ΕΣΕΊΣ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΏΡΑ. ΕΣΕΊΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΌΠΙΣΤΕΒΩ ΣΑΣ. ΌΤΙ ΣΑΣ ΠΟΥΛΆΝΕ ΤΑ ΦΙΛΑΡΆΚΙΑ ΣΑΣ ΟΙ "ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ" για ΣΤΕΊΛΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΌ... Origin of the name "Europe" In Greek mythology, Europa was a Phoenician princess who was abducted by Zeus in bull form and taken to the island of Crete, where she gave birth to Minos. For Homer, Europa (Greek: Ευρώπη) was a mythological queen of Crete, not a geographical designation.

ΕΛΕΟΣ

ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Μπακογιαννης11

Το πρόγραμμα υλοποιείται ύστερα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και προβλέπει την ενίσχυση με κουπόνια αγορών (voucher) αξίας 120 ευρώ, των οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας - Δικαίωμα έχουν οι οικογένειες των τέκνων που γεννήθηκαν από την 1/1/2017 έως την 24/4/2018

romamesa

Ξεκινάει άμεσα το πιλοτικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Ρομά από καταυλισμούς και παραπήγματα, σε οικισμούς - Η αρχή γίνεται στην Άμφισσα, με τα πρώτα 250 άτομα Ρομά να μεταβαίνουν σε πρότυπο οικισμό 45 κτιρίων

35
kypros_dolofonia_zevgari_2

«Άρχισα να πιστεύω - είμαι σίγουρος – ότι κάτι κρύβουν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Και γιατί κρατάνε τη σκηνή κλειστή για έξι μέρες;», διερωτάται, μεταξύ άλλων, ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης