Απεργία στα αεροδρόμια: Δεν κάνει πίσω η ΟΣΥΠΑ εκτός αν...

Απεργία στα αεροδρόμια: Δεν κάνει πίσω η ΟΣΥΠΑ εκτός αν...

...συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Σταθάκη - Γιατί οι συνδικαλιστές συγκρούστηκαν με τον υπουργό Υποδομών Χρ.Σπίρτζη

Απεργία στα αεροδρόμια: Δεν κάνει πίσω η ΟΣΥΠΑ εκτός αν...
Εμμένει στις θέσεις η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) και δηλώνει ότι η απεργία στα αεροδρόμια θα παραγματοποιηθεί κανονικά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αν γίνει διάλογος και βρεθεί λύση στα προβλήματά του κλάδου. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βασίλη Αλεβιζόπουλο η συνάντηση με τον υπουργό  Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη που ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης δεν θα γίνει λόγω της «απαράδεκτης συμπεριφοράς του υπουργού». 

Κλείσιμο
Αντίθετα, η ΟΣΥΠΑ θέλει ραντεβού με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη προκειμένου να συνομιλήσουν και στην περίπτωση που «τα βρουν» αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η προγραμματισμένη 48ωρη απεργία. 

Νωρίτερα, ο κ. Αλεβιζόπουλος κατηγόρησε τον κ. Σπίρτζη ότι παριστάνει τον... κωφάλαλο και δεν θέλει να ακούσει τους εργαζόμενους. «Τι νομίζει», είπε, «ότι θα τα αντιμετωπίσει μόνο με την αλλαγή διοίκησης στην ΥΠΑ;».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ, τα συστήματα των περιφερειακών αεροδρομίων «πέφτουν το ένα μετά το άλλο». Ο υπουργός Μεταφορών πάντως διαβεβαίωσε ότι όποια 
προβλήματα σημειωθούν στις πτήσεις από την σχεδιαζόμενη απεργία της ΟΣΥΠΑ θα περιοριστούν στα περιφερειακά αεροδρόμια τονίζοντας ότι «η ασφάλεια των πτήσεων διασφαλίζεται, δεν υπάρχει λόγος να κινδυνολογεί κανείς».

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων λειτουργικών θεμάτων στα περιφερειακά αεροδρόμια. Τα θέματα αυτά, όπως εξήγησε, δεν έχουν να κάνουν με τη συντήρηση των αεροδιαδρόμων η οποία γίνεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είπε, επίσης, ότι θα προκηρυχθούν άμεσα 32 θέσεις ηλεκρονικών μηχανικών και παρεμφερών ειδικοτήτων.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, καθώς πράγματι έχει απαξιωθεί η ΥΠΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, Βασίλη Αλεβιζόπουλου, ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης