Κύπρος: Ο Γενικός Εισαγγελέας στέλνει στο δικαστήριο τον βοηθό του

Κύπρος: Ο Γενικός Εισαγγελέας στέλνει στο δικαστήριο τον βοηθό του

Ο Γενικός Εισαγγελέας έχει καταχωρήσει αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο για να παυθεί από τα καθήκοντα του ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου για άλλες υποθέσεις

Κύπρος: Ο Γενικός Εισαγγελέας στέλνει στο δικαστήριο τον βοηθό του
Ποινική υπόθεση εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου Ρίκου Ερωτοκρίτου, κατέθεσε στο δικαστήριο ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ενώ στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται ακόμα το όνομα του δικηγόρου Ανδρέα Κυπρίζογλου, του γραφείου Andreas Neocleous & Co. LLC και του δικηγόρου  Παναγιώτη Νεοκλέους. 

Οι κατηγορίες είναι:
1. Δεκασμός δημοσίου λειτουργού.
2. Δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό 
3. Δωροδοκία Οικείων Αξιωματούχων
4. Συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά.
5. Κατάχρηση εξουσίας
6. Συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης.
Κλείσιμο
7. Συνωμοσία προς καταδολίευση.

Παράλληλα ο Γενικός Εισαγγελέας έχει καταχωρήσει αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο για να παυθεί από τα καθήκοντα του ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου για άλλες υποθέσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Ερωτοκρίτου δηλώνει ότι θα τοποθετηθεί τόσο δημοσίως όσο και στο δικαστήριο. Πρέπει αν υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ερωτοκρίτου κατηγόρησε τον Γενικό Εισαγγελέα επίσης για εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς αλλά η διερεύνηση της υπόθεσης από την αστυνομία διακόπηκε με οδηγίες, 5 εισαγγελέων που είχαν οριστεί από τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα για να αποφανθούν αν υπάρχει υπόθεση εναντίον του. Την πρακτική αυτή έψεξε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκος Ερωτοκρίτου χαρακτηρίζοντας την αντινομική.

Τόσο ο Γενικός όσο και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας διορίστηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αλλά από τη πρώτη στιγμή οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης