Μετέτρεψαν σε κόλαση την Αθήνα οι αντιεξουσιαστές

Μετέτρεψαν σε κόλαση την Αθήνα οι αντιεξουσιαστές

Επίθεση με καδρόνια κατά των ΜΑΤ - Επεισόδια μέχρι αργά το βράδυ στα Εξάρχεια

Μετέτρεψαν σε κόλαση την Αθήνα οι αντιεξουσιαστές
Το νέο αποκαρδιωτικό σκηνικό που εκτυλίχθηκε την Πέμπτη, ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, όταν στην Πρυτανεία συγκεντρώθηκαν περί τους 1000 αντιεξουσιαστές και πολίτες που διαφωνούσαν με την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.  

Οι συγκεντρωμένοι αντιεξουσιαστές φορώντας κράνη κι έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με καδρόνια και πέτρες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ ακολούθησε κυνηγητό στα Προπύλαια. Κατά τη διάρκεια της έντασης, αντιεξουσιαστές μέσα από το υπό κατάληψη κτήριο, κτίριο πετούσαν αντικείμενα και μπογιές κατά των ανδρών των ΜΑΤ.

Κλείσιμο



Κάπου εκεί ανάμεσα στις δυο ομάδες που έβραζαν, βρέθηκε και ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, φορώντας την απλή του στολή και το πηλίκιο, ενώ οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που εκτελούσαν τις διαταγές του ήταν σε πλήρη εξάρτηση, φέροντες ασπίδες. Θέλοντας λοιπόν να προφυλαχθεί από κάποιο αδέσποτο (ή όχι) αντικείμενο, βρήκε καταφύγιο στην πλάτη του αγάλματος, του πρώτου κυβερνήτη του ελεύθερου ελληνικού κράτους, Ιωάννη Καποδίστρια, που κοσμεί τα Προπύλαια.

Γύρω στις 7 ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, που διαμέσου των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, έφτασε στην πλατεία Συντάγματος. Στη διαδρομή άτομα με καδρόνια και κράνη έβαλαν φωτιές σε σκουπίδια. Η πορεία επέστρεψε στα Προπύλαια λίγο πριν τις 8 το βράδυ, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το κτίριο της Πρυτανείας και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάσει.





Αμέσως μετά, ομάδα περίπου 40 αντιεξουσιαστών αποχώρησε προς τα Εξάρχεια, καταδιωκόμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ, προς την οδό Μπενάκη. Στις 8:30 το βράδυ της Πέμπτης, η κατάσταση στην περιοχή θύμισε για άλλη μια φορά κάτι από Συρία, με οδοφράγματα στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας, μολότοφ και φωτιές σε κάδους.





Τα επεισόδια έλαβαν τέλος λίγο μετά τις 11 το βράδυ, κι αφού η αστυνομία είχε προβεί σε μόλις δυο προσαγωγές.

















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης