Πάσχα... όπως Χριστούγεννα! - Χιονίζει ασταμάτητα στο Διόνυσο

Πάσχα... όπως Χριστούγεννα! - Χιονίζει ασταμάτητα στο Διόνυσο

Πληρότητα 100% στα πλοία - Ιδιαίτερα αυξημένη από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά - Αψηφούν την κακοκαιρία οι Αθηναίοι για να γιορτάσουν το Πάσχα στον τόπο τους - Φτιάχνει ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Πάσχα... όπως Χριστούγεννα! - Χιονίζει ασταμάτητα στο Διόνυσο
Συνήθως η Μεγάλη Πέμπτη είναι η μέρα που οι περισσότεροι, έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από τις πόλεις και να κατευθυνθούν προς τα χωριά τους, για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για το πασχαλινό αρνί της Κυριακής. Όμως φέτος ο καιρός, όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμμαχος, τουναντίον κάνει ότι μπορεί να δυσκολέψει τις μετακινήσεις, ιδιαίτερα στη θάλασσα, όπου σήμερα αναμένονται άνεμοι 7-9 μποφόρ στα πελάγη, ενώ στην κεντρική και ανατολική χώρα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές.

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μ. Παρασκευή αναμένεται το μεγαλύτερο κύμα εξόδου με κάθε μέσο.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλοί Αθηναίοι αποφάσισαν να αποδράσουν από την πρωτεύουσα για κάποιο νησί του Αιγαίου, προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα. Η πληρότητα στα πλοία φτάνει το 100%.

Τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου εκτελούνται μέχρι στιγμής κανονικά. Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ οι άνεμοι από το μεσημέρι ενισχύονται και θα φθάσουν τοπικά στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Πάντως, το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε από τον Πειραιά, το δρομολόγιο του ταχύπλοου sea zet για Τήνο - Μύκονο - Νάξο - Θήρα λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.
Κλείσιμο

Το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Χθες, Μεγάλη Τετάρτη 08/04/2015 αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά για διάφορα νησιά του Αιγαίου 17.828 επιβάτες με 17 δρομολόγια πλοίων, έναντι 16.892 πέρυσι Μ.Τετάρτη 16/04/2014.

Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν τη Μεγάλη Τετάρτη 08/04/2015 9 δρομολόγια πλοίων ενώ αναχώρησαν 3.396 επιβάτες έναντι 4.330 πέρυσι 16/04/2014.

Από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν χθες 5 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1045 επιβάτες.

Για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 19 δρομολόγια, τη Μεγάλη Παρασκευή 17, το Μεγάλο Σάββατο 8 και την Κυριακή του Πάσχα 4.

Από το λιμάνι της Ραφήνας για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 11 δρομολόγια, τη Μεγάλη Παρασκευή 10, το Μεγάλο Σάββατο 6 και την Κυριακή του Πάσχα ένα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 8 δρομολόγια, 5 τη Μεγάλη Παρασκευή και 4 το Μεγάλο Σάββατο. Για την Κυριακή του Πάσχα δεν υπάρχει ακόμα προγραμματισμός.

Απαραίτητες οι αλυσίδες στη λεωφόρο Πάρνηθος, λόγω του χιονιού
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ μέχρι το καζίνο.


Χιονίζει στο Διόνυσο
Όχι δεν είμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα, όχι δεν έχουμε μήνα Δεκέμβρη... Λίγες μόνο ημέρες από την Κυριακή του Πάσχα και στην Αθήνα επικρατούν πολικές θερμοκρασίες. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες στο Διόνυσο χιονίζει ασταμάτητα.













Η Ανάσταση και το ψήσιμο του οβελία αναμένεται να γίνουν με σχετικά καλό καιρό, καθώς, παρά τους δυνατούς ανέμους, οι βροχές σιγά σιγά θα εξασθενούν και θα ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Αναλυτικότερα ο σημερινός καιρός και της υπόλοιπης εβδομάδας:

Τη Μεγάλη Πέμπτη 9/4 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν πάνω από το Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα κεντρικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 17 βαθμούς, στα νότια τους 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 12 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Παρασκευή 10/4 αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά τόπους στα ορεινά της Κρήτης, όπου και εκεί σταδιακά θα σταματήσουν. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα 8 μπ. έως τις απογευματινές ώρες, καθώς μετά αναμένεται σταδιακή εξασθένησή τους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή ενώ το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Το Μεγάλο Σάββατο 11/4 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και κατά τόπους στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο κατά 1-2 βαθμούς αλλά νωρίς το πρωί και πάλι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Τη Κυριακή του Πάσχα 12/4 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται καλοκαιρία. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν περαιτέρω εξασθένηση και μόνο στα νοτιοανατολικά τμήματα θα φτάνουν τα 6 μπ. πνέοντας από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης