Αναβολή για τις 27 Μαρτίου στη δίκη Λαυρεντιάδη για την Proton Bank

Αναβολή για τις 27 Μαρτίου στη δίκη Λαυρεντιάδη για την Proton Bank

33 ακόμη πρόσωπα δικάζονται για τα δάνεια των 700 εκατ. ευρώ - Ο επιχειρηματίας έχει αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μήνου προσωρινής κράτησής με την επιβολή περιοριστικών όρων

Αναβολή για τις 27 Μαρτίου στη δίκη Λαυρεντιάδη για την Proton Bank
Αναβολή για τις 27 Μαρτίου πήρε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Proton Bank Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μαζί του στο εδώλιο άλλα 33 πρόσωπα που εμπλέκονται στη μεγάλη υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ έφτασε.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε μάλιστα προφυλακιστεί για την υπόθεση, αντιμετωπίζει, κατά περίσταση, αδικήματα όπως συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη και απιστία. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Λαυρεντιάδης που ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank, φέρεται να έδινε δάνεια τα οποία κατέληγαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

Ο επιχειρηματίας που είναι και βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Banκ έχει αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μήνου προσωρινής κράτησής με την επιβολή περιοριστικών όρων. Μεταξύ αυτών να μην απομακρύνεται από το σπίτι του και να διανυκτερεύει πάντα σε αυτό, ενώ έχει αποφυλακιστεί και για άλλη  υπόθεση που αφορά σε απόπειρα ανθρωποκτονία (και είναι σε εκκρεμότητα στη δικαιοσύνη) με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μεταξύ άλλων, στις 27 Μαρτίου θα καθίσουν οι: Τρύφων Κολίντζας, Δημήτρης Σαραμαντής, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γεώργιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης