Υπό κλοιό ΜΑΤ η Νομική – Αυστηρό μήνυμα της εισαγγελίας

Υπό κλοιό ΜΑΤ η Νομική – Αυστηρό μήνυμα της εισαγγελίας

Υπενθυμίζει ότι έχει ζητήσει το σχηματισμό δικογραφίας ασκώντας ποινική δίωξη, καθώς και ότι έχει ζητήσει τη σύλληψη των δραστών με τη διαδικασία του αυτοφώρου - Ισχυρές δυνάμεις έχουν παραταχθεί γύρω από το υπό κατάληψη κτήριο -Καταστροφές στο εσωτερικό απ' τους καταληψίες

Υπό κλοιό ΜΑΤ η Νομική – Αυστηρό μήνυμα της εισαγγελίας
Μήνυμα σε αυστηρούς τόνους με αποδέκτη κάθε αρμόδια αρχή – εν προκειμένω την αστυνομία – στέλνει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος σχετικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής Σχολής από ομάδα αντιεξουσιαστών με ζητούμενο την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη «17Ν» σε ισόβια Σάββα Ξηρού.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος επαναλαμβάνει ότι η εισαγγελία  από την περασμένη Κυριακή 15.3 παρενέβη ζητώντας το σχηματισμό δικογραφίας και ασκώντας ποινική δίωξη. Μάλιστα, ο κ. Ζαγοραίος υπενθυμίζει πως έχει ζητήσει και τη σύλληψη των δραστών με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του προϊσταμένου της εισαγγελίας έχει ως εξής:

«Με αφορμή τα νεότερα επεισόδια που εκτυλίσσονται με επίκεντρο την κατάληψη της Νομικής , επαναλαμβάνουμε ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών ενήργησε ήδη από την Κυριακή 15/,3 ζητώντας το σχηματισμό δικογραφίας και ασκώντας τη δέουσα ποινική δίωξη. Ζητήθηκε δε από τις αστυνομικές αρχές, αφενός η αποκάλυψη και η σύλληψη των δραστών στα πλαίσια του αυτοφώρου, αφετέρου η λήψη μέριμνας από τις αστυνομικές αρχές για την αποτροπή  νέων επεισοδίων. Σημειώνεται ότι στην ωα άνω σχηματισθείσα το πρώτον από την Εισαγγελία δικογραφία συσχετίστηκε και η μήνυση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών».

Την ίδια ώρα από το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το υπό κατάληψη κτήριο της Νομικής Σχολής.

Κλείσιμο
Εξι κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται περιμετρικά του κτηρίου, ενώ άντρες των δυνάμεων έχουν παραταχθεί στις οδούς Σόλωνος, Σίνα, Ακαδημίας και Μασσαλίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, όμως έχει απαγορευθεί η διέλευση πεζών μπροστά από τη Νομική στον πεζόδρομο της Μασσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταληψίες καταγγέλλουν ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων που βγαίνουν από την Νομική, ενώ αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτήριο από χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές στα αγάλματα που βρίσκονται στον πεζόδρομο της Μασσαλίας, καθώς έβαψαν με μαύρο σπρέι το πρόσωπο του αγάλματος του Κωστή Παλαμά, ενώ βανδάλισαν και την προτομή του Γρηγορίου Ξενόπουλου, ζωγραφίζοντας με μαύρο σπρέι ένα «μουστάκι» όπως του Χίλτερ!

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης