Αποχωρούν τα ΜΑΤ από τη Νομική

Αποχωρούν τα ΜΑΤ από τη Νομική

Καταστροφές στο εσωτερικό απ' τους καταληψίες - Ζημιές και στα αγάλματα στη Μασσαλίας - Ισχυρές δυνάμεις είχαν παραταχθεί γύρω από το υπό κατάληψη κτήριο της Σχολής

Αποχωρούν τα ΜΑΤ από τη Νομική
Αποχώρησαν τελικώς από τη Νομική Σχολή οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν περικυκλώσει το υπό κατάληψη κτήριο, στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας. 

Εξι κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονταν περιμετρικά του κτηρίου, ενώ άντρες των δυνάμεων είχαν παραταχθεί στις οδούς Σόλωνος, Σίνα, Ακαδημίας και Μασσαλίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταληψίες καταγγέλλουν ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων που βγαίνουν από την Νομική, ενώ αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτήριο από χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια.

Κλείσιμο
Γύρω στις 12 το μεσημέρι, έξω από το κτήριο της Νομικής είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 φοιτητές και των τριών συλλόγων, της Νομικής, του Οικονομικού και του Πολιτικού τμήματος. Και οι τρεις σύλλογοι συμφωνούν και προτείνουν ότι, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα πρέπει να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθως να αποχωρήσουν και οι καταληψίες. 

Στον χώρο βρέθηκε και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, που είχε σύντομη συνομιλία με τους αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει τη Νομική.







Το κτήριο βρίσκεται υπό κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή, όταν αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο χώρο. Ζητούν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ. 




Ηδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για βανδαλισμούς, ενώ μήνυση για διακεκριμένες φθορές έχει καταθέσει και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος, ζητώντας ουσιαστικά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές στα αγάλματα που βρίσκονται στον πεζόδρομο της Μασσαλίας, καθώς έβαψαν με μαύρο σπρέι το πρόσωπο του αγάλματος του Κωστή Παλαμά, ενώ βανδάλισαν και την προτομή του Γρηγορίου Ξενόπουλου, ζωγραφίζοντας με μαύρο σπρέι ένα «μουστάκι» όπως του Χίλτερ!




























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης