Δημόσιο: Ενιαίο μισθολόγιο με... μειώσεις - «Μαχαίρι» σε επιδόματα και υπερωρίες

Δημόσιο: Ενιαίο μισθολόγιο με... μειώσεις - «Μαχαίρι» σε επιδόματα και υπερωρίες

Με τις νέες μισθολογικές ρυθμίσεις θα επιδιωχθεί να συνδεθούν οι αμοιβές όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους, ενώ θα επιδιωχθεί και η λεγόμενη «αποσυμπίεση» της κατανομής των μισθών στα μισθολογικά κλιμάκια

Σημαντικές αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει η «λίστα Βαρουφάκη» με στόχο να εξισωθούν πλήρως οι αποδοχές υπαλλήλων με τις ίδιες δεξιότητες και την ίδια παραγωγικότητα.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει και δραστικές μειώσεις σε δαπάνες του προϋπολογισμού ώστε να βρεθούν τα χρήματα για την καταβολή των κοινωνικών παροχών, την παιδεία, την εθνική άμυνα, τις μεταφορές και την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Με τις νέες μισθολογικές ρυθμίσεις θα επιδιωχθεί να συνδεθούν οι αμοιβές όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους, ενώ θα επιδιωχθεί και η λεγόμενη «αποσυμπίεση» της κατανομής των μισθών στα μισθολογικά κλιμάκια, εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σημαίνει ότι η κλιμάκωση των αμοιβών θα είναι πιο ευρεία με πιθανές μειώσεις στα κατώτατα επίπεδα.

Με τη «λίστα Βαρουφάκη», συνεχίζει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση δεσμεύεται και για σημαντικές περικοπές σε όλες τις πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή σε υπερωριακή απασχόληση, δαπάνες για εκτέλεση υπηρεσίας και για υπηρεσίες εκτός έδρας.

Πέρα από τις περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο, στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν και επιδόματα για τα οποία δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές και στα οποία ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια.Στην κατηγορία αυτή ανήκουν: 
-ΕΚΑΣ 
-Επιδόματα στήριξης τέκνων, τρίτεκνα και πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ 
-Το φοιτητικό επίδομα των 1000€ 
-Επιδόματα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
-Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 

ΣΧΟΛΙΑ (80)

Manolis

Βρε άντε να χαθείτε, επικριτές των πάντων και προπάντως πολυγνώμωνες και ξερόλες. Βλέπω - όπως συνήθως - τα βάζετε με έναν δάσκαλο και προσπαθείτε να το "χτυπήσετε" κάτω από τη μέση, γιατί δεν είναι σε κλάδο "παραγωγής", δεν εργάζεται πάμπολες ώρες όπως άλλοι κλάδοι, "κάθετε" πολλές ημέρες το χρόνο και άλλα τέτοια ευτράπελα. 1) ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα στα αντίστοιχα ιδιωτικά σχολεία...τυχαίο; 2) περίπου τα ίδια ισχύουν παγκοσμίως με μικροαλλαγές αναλόγως της γεωγραφικής θέσης της εκάστοτε χώρας, τυχαίο; 3) ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα, οι ώρες εργασίας δεν είναι ποτέ ισοδύναμες σε διαφορετικές εργασίες και ούτε όλες οι δουλειές αμείβονται ωριαία - δηλ. σε έναν πυροσβέστη που καίγεται το καλοκαίρι και "κάθεται" το λοιπό χρόνο, τι θα του πύμε να απολύεται το χειμώνα και να προσλαμβάνεται ως εποχικός το καλοκαίρι; 4) οι φίλτατοι του ιδιωτικού τομέα να κοιτάξουν να ξεστραβωθούν και να πάψουν να σπέρνουν τα γνωστά, τα 850 που ανέφερε ο δάσκαλος είναι ο απολύτως καθαρός μισθός του και τα επιδόματα που νομίζουν ότι υπάρχουν έχουν καταργηθεί ήδη προ πολλού. 630 είναι του πρωτοδιόρισοτυ καθαρά και έχει να αντιμετωπίσει και τρία χρόνια επαρχίας, τα οποία δεν αμοίβονται εξτρά! Λυπάμε περισσότερο για το βλάκα γιατρό, γιατί περί βλακείας πρόκειται, εκτός και εάν ψεύδεται ότι είναι γιατρός για τα όσα έγραψε για το δάσκαλο και την προσπάθεια να συγκρίνει το επαγγελμά του με εκείνο του δασκάλου και τις ώρες λειτουργίας. Εσύ βλάκα γιατρέ που αμείβεσαι εξίσου λίγο, θα έπρεπε λόγω μορφωσης να ήσουν ο τελευταίος που θα έμπαινε σε αυτόν τον ηλίθιο αγώνα απόδειξης της μέγιστης ηλιθιότητας. Διαφορετικά θα βρεθεί ένας άλλος βλάκας δάσκαλος και θα σου πει για τα εξτρά ακόμα και των αγροτικών ιατρών και ο φαύλος κύκλος δεν θα κλείσει ποτε. Κοινωνία που δεν σέβεται τουλάχιστον εκείνα τα επαγγέλματα που αγγίζουν και το λειτούργημα δεν της αξίζει καμία επιβίωση! Και κάτι τελευταίο για όλους εκείνους τους βλάκες του ιδιωτικού τομέα που συνεχώς πιπιλάνε το θέμα της ανεργίας έναντι του δημοσίου, ξέρω πολλούς δασκάλους και καθηγητές (δευτεροβάθμιας) που κατηγορείται ευκόλως που στα 20-30 χρόνια υπηρεσίας τους έχουν γράψει από 4-8 χρόνια ταμείου ανεργίας. Αφήστε λοιπόν τα εύκολα λογάκια και καταναλώστε τα σε ομοιπαθής βλάκες σαν εσάς, οι γνώμωνες είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα καταλαβαίνουν πολύ καλά την ηλιθιότητα όλων αυτών των επιχειρημάτων.

chris13

Αυτο ηταν τελικα το νεο πασοκ???

Καράντη Μαρία

Αφού βαφτίσουν "υπερωρίες" θα κόψουν και τις λιγοστές νυχτερινές εφημερίες νοσηλευτών και γιατρών ΕΣΥ, και θα αδειάσουν παντελώς τα δημόσια μας νοσοκομεία. Κάθε εμπόδιο για καλό όμως, σε Γερμανία/Ολλανδία/Δανία/Σουηδία/Φινλανδία πληρώνουν 4πλάσιους μισθούς, με άριστες συνθήκες εργασίας, κι ελάχιστες νυχτερινές εφημερίες. Μαζική εγκατάλειψη του ρημαγμένου ΕΣΥ!

haunted1

στο καλο και να μας γραφεις. θα σου κουνησω και μαντηλι κοιτα μονο να σε δεχτουνε, κοπριτες ελληνες ΔΥ δε πολυζητανε

Ευάγγελος

Η κοπέλα γράφει με ονοματεπώνυμο και δείχνει να είναι από ένα κλάδο που όχι μόνο δουλεύει αλλά θυσιάζεται για να είναι καλά κάτι βλάκες μηδενιστές και κοπρίτες σαν και σένα που ισοπεδώνουν την χώρα. Εσάς ρε κοπρίτες πρέπει να καταστρώσει σχέδιο η κυβέρνηση να στείλει στην Γερμανία να την εκδικηθούμε για το κακό που έχει κάνει στους λαούς.

haunted1

να γραφεις το ονοματεπωνυμο σου κοπριτη ΔΥ μηπως εισαι ο μπενυς χαχαχα? ολοι σας ομως κοπριτακια ΔΥ το καταλαβατε, το παρτυ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΚΟΠΡΙΤΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

στους λαους κοπριτη ΔΥ το κακο δε το κανανε οι γερμανοι, το εκαναν οι διεφθαρμενοι πολιτικοι και τα σολιαστικοκοπτοτακια ΔΥ που καταναλωνουν και ΔΕ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ δυστυχως το 49 καθαρισε απο εσας η χωρα, ηρθε μετα ο παπανδρεου και ξαναγυρισαν η σαρα η μαρα και το κακο το συναπαντημα. Παντως οι σοβιετοκρατιες κακαν καλη δουλεια ελληνικος (με το ζορι) μαθατε

Δ.Υ.

Κατάλαβα Γκεσταμπίτες Σουμπερίτες είσαστε σπόροι που αφήσανε στο περασμάτους γιατι οι γιαγιάδες σας ηταν στις υπηρεσίες τους.

Να μαντέψω ?

Θα εξομοιωθούν οι μισθοί και το επίδομα παραγωγικότητας θα το πάρουν τα παραγωγικά υπουργεία, πχ το Οικονομικών !!

WWW

ΦΤΩΧΟΠΟΝΗΡΙΕΣ.................................

LOLIS

Πολλοί εδώ κάνουν γιορτή. Βλέπουν την δικαιοσύνη. Ρε ΚΟΡΟΙΔΑ νομίζετε ότι εσείς θα μείνετε στην απέξω ? Τόσα χρόνια τίποτα δεν μάθατε ? Χτυπάει τους ΔΥ με μειώσεις και μετά για να υπάρχει δικαιοσύνη χτυπάει και τον ιδιωτικό τομέα. Μετά για να έχουμε πάλι δικαιοσύνη χτυπάνε τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μετά για να έχουμε πάλι δικαιοσύνη, χτυπάνε και τους συνταξιούχους, Και μετά άντε πάλι τα ίδια. Οι μόνοι που είναι στην απέξω είναι οι 4 5 οικογένειες, Μπόμπολες, Λιακουνάκιδες, Μυτηλιναίοι, Κοκκαλαίοι που ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΝ τη χώρα με απευθείας αναθέσεις, μίζες, λαδώματα και απάτες. Αλλά εσείς κοιτάτε το διπλανό σας γιατι απλά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα στους πιο πάνω. Εάν δείτε έναν από αυτούς στο δρόμο θα κάνετε σαν τις μαϊμούδες από χαρά γιατί είδατε κάποιον επώνυμο. Είναι η νοοτροπία της ραγιαδοποίησης που έχετε μέσα σας.

γιαννης

ειμαι δεξιος και ελευθερος επαγγελματιας αλλα δεν αντεχω να ακουω μπουρδες,ουτε ο ενας να στρεφεται εναντιον του αλλου.δημοσιοι υπαλληλοι δεν ειναι μονον καποιοι χαρτογιακαδες κρυμενοι σε καποια διεκπαιρεωτικα υπουργεια .ειναι οι γιατροι και νοσοκομοι ,ειναι οι αστυνομικοι και οι πυροσβεστες που φροντιζουν για την ασφαλεια μας,οι δασκαλοι για την εκπαιδευση μας οι στρατιωτικοι και τοσοι αλλοι που βρισκονται εκει παντα για ολους εμας και τα παιδια μας,παρεχοντας ολες εκεινες τις υπηρεσιες που ειναι εκ των ουκ ανευ για να μπορεσει μια κοινωνια να αναπτυχθει οικονομικα σε συνθηκες ειρηνης... ναι δεν συμβαλουν αμεσα στην παραγωγη προιντων αλλα εμμεσα.μπορει να πληρωνονται με τους φορους των υπολοιπων αλλα εαν δεν υπηρχαν αυτοι παλι θα πληρωναμε καποιους ιδιωτες να μας παρεχουν ακριβως τις ιδιες υπηρεσιες... αλλωστε με την στενη εννοια του ορου μονον οσοι ασχολουνται στην αγροτοκτηνοτροφικη παραγωγη,στην μεταποιηση προιντων και στο βιομηχανικο τομεα ,παραγουν πρωτογενη πλουτο προιντων,ολοι οι υπολοιποι πουλαμε υπηρεσιες... και δεν ειναι περισσοτεροι απο 500.000 ελληνες πλεον των μεταναστων σε αυτην την χωρα που παραγουν προιντα και δεν πουλουν υπηρεσιες .....εκει αλλωστε ειναι και το προβλημα της οικονομιας ,οσο και το στοιχημα,που πρεπει να κερδισουμε αυξανοντας αυτον τον κρισιμο αριθμο ατομων που παραγουν οπως να βελτιστοποιησουμε και την ποιοτητα της παραγωγης,αρα και τον πλουτο απο τα προιοντα που θα παραχθουν. αυτη ειναι η πραγματικη πιτα απο την οποια ολοι ζουμε,περαν του τουρισμου... οσο για το τοι μισθους που δικαιουνται,ας αξιολογησει καποιος την ενταση και παραγωγικοτητα εργασιας τους οσο και την κρισιμοτητα της.δεν νομιζω οτι οι τιτλοι σπουδων και τα χρονια υπηρεσιας μπορουν να ισοπεδωνουν τα παντα. οπως δεν ειναι το ιδιο το να τελειωσεις σε τεσσερα χρονια μια φιλολογικη σχολη,με το να χρειαστει να περασεις 10 χρονια στην ιατρικη μαζι με την ειδικευση που θα παρεις...

@γιαννης

Γιάννη μου καλη σου μέρα.κανεις ενα λάθος.ποιος ειπε οτινοι δημοσιοι υπαλληλοι δεν ειναι παραγωγικοι;;;στην επαρχια υπαρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αγροτική κλπ κτηνοτροφικες εγκαταστασεις και αγροτικη περιουσία και παράγουν,ειτε οι ίδιοι με την οικογένεια τους ειτε τα νοικιάζουν σε αλλους παραγωγούς και ενοικιαζόμενα δωμάτια μικρά ξενοδοχεία κλπ ,πανσιόν και ενοικιαζόμενα στούντιο τα οποία τα καλοκαίρια φέρνουν στην χώρα πολυτιμο τουριστικό συνάλλαγμα.και στις πολεις επίσης υπαρχουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν κληρονομήσει η αγοράσει ταξί λεοφωρεια,καταστηματα,βενζιναδικα,συνεργεία κλπ ακίνητα ολόκληρα η μέρος τους και τα νοικιάζουν και απασχολείται και τρωει ψωμι πολυς κοσμος και ζουν πολλές οικογένειες.δεν ειναι αλλωστε τυχαίο οτι τα περισσότερα στελέχη που συνταξιοδοτούνται απο το δημόσιο τα προσλαμβάνουν αμέσως μεγάλες γνωστές εταιρίες,μεγαλα ξενοδοχεία κλπ επιχειρησειςκαι τους εμπιστεύονται την διοικηση και διαχείριση της περιουσίας τους.

Χρήστος

Πολύ σωστός ο Γιάννης. Πρωτογενής παραγωγή είναι ΜΟΝΟ αυτή που περιγράφει (γεωργοκτηνοτροφική, ελάχιστη βιομηχανική κ μεταποίηση). Όλοι οι υπόλοιποι παρέχουμε υπηρεσίες. Να προσθέσω και το εξής: Οι εξαγωγές από την Ελλάδα περνούν από έλεγχο από την ΕΕ. Δεν μπορώ πχ να εξάγω 1000 τόνους λάδι, μια και είναι καθορισμένη η ποσότητα που θα εξαχθεί από την χώρα μας και κατά συνέπεια δεν μπορώ να φέρω "πραγματικό χρήμα" στην αγορά. Από τα σχόλια των υπολοίπων πολύ φοβάμαι πως υποβόσκει κλιμα "εμφυλίου". Ο δημόσιος υπάλληλος εναντίον του ιδιωτικού, ο αγρότης εναντίον του φορτηγατζή, ο εργάτης εναντίον του γιατρού κτλ. Το δημιούργησαν Πάγκαλος και Λοβέρδος με σκοπό να σφαχτούμε μεταξύ μας, ώστε αυτοί να παραμείνουν στην εξουσία. Για σκεφτέιτε λίγο: Αν ο δημόσιος υπάλληλος λοιμαίνεται της θέσεώς του, ο ιδιώτης κλέβει την εφορία, ποιός είναι υπέυθυνος να τον ελέγξει και να προβεί στα απαραίτητα; Ο προϊστάμενός του και κατά συνέπεια ο υπουργός τον οποίο ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε για να κάνει αυτή τη δουλειά. 'Ολοι οι εμφύλιοι έτσι δημιουργούνται και χρειάζονται δυο συνιστώσες: Αυτός που έχει συμφέρον να τον δημιουργήσει και αυτοι που θα πιστέψουν τα επιχειρήματά του και τις προβοκάτσιες, δηλαδή εμείς. Ξυπνάτε!!!

Epwnvmus

Ενα σχόλιο: ΧΑΧΑΧΑΧΑ .... Ουουουαααχαχαχαχα...!!!!

ΝΑΧΜΙΑΣ

Πεί "όνου σκιάς" η όλη συζήτηση, οι νυν φαίνεται αγνοούν ότι ήδη από το 1984/85 με τον τότε Ν. 1505/84 έγινε απόπειρα να ξεκινήσει ένα νέο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο όμως ... κράτησε ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ όλες τις μέχρι τότε ανισότητες βαθμών και κλάδων μετονομάζοντάς τες σε "προσωπική διαφορά"... Καλή η πρόθεση αλλα άλλη η βούληση συνδικαλιστών και υψηλά ιστάμενων σε θέσεις ευθύνης, από το 1988/89 άρχισαν οι χτυπητές και εξόφθαλμες αντιθέσεις για διακστικούς, ελεγκτικό συνέδριο για να περνούν τα εντάλματα σε 3 μέρες(!), υπ. οικονομικών ΔΙΒΒΕΕΤ, τελωνεία, ΓΧΚ, ένστολους, καθηγητές επίδομα βιβλιοθήκης, και...και...και... Άρχισαν οι σκανδαλώδεις χορηγήσεις πολλών και ποικίλων επιδομάτων που είχαν και προκλητική ονομασία σε πολλές περιπτώσεις με υπ. αποφάσεις, άρχισαν οι δικαστικές διεκδικήσεις με επικεφαλής τα γνωστά δικηγορικά γραφεία, οι διεκδικήσεις για οικογενεικά επιδόματα, το περιβόητο 18χιλιαρο, το πρίμ παραγωγικότητας αργότερα και ουκ έστιν αριθμός άλλων ευτράπελων, ότι ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ γινόταν ίσχυε για μερικές χιλ. μικρομεσαίους άτυχους υπαλλήλους κυρίως μη παραγωγικών Υπουργείων & ΝΠΔΔ, που αυτοί εκ θέσεως και αντικειμένου δεν μπορούσαν άμεσα να εκβιάσουν την εκάστοτε πολιτική ηγεσία... Συνεπώς ότι και να ειπωθεί ότι και να σχεδιαστεί πρέπει να έχει υπόψη το Τρικούπειον ότι "κύριοι επτωχεύσαμεν", με ανεργία 27%, ανεργία νέων σε δυσθεώρητα ύψη, ιδιωτικό τομέα αδύνατο και σε υπέρτατη κρίση, βιομηχανία ανύπαρκτη, βιοτεχνία & μεταποίηση σε απόγνωση, αγροτιά-κτηνοτροφία στα κάγκελα, έ είναι πρόκληση να μιλάμε για ... εξορθολογισμό στο δημόσιο των μισθών, οι μισθοί εκεί πρέπει να είναι αν μη τι άλλο, αντίστοιχοι προς την οικονομική συγκυρία, ποιοι και που θα δουλέψουν για να πληρώνονται οι δ.υ, μέσω φόρων, από ποιες επιχ/σεις;; Οι προκλήσεις των 2, 3-4000 χιλ ευρώ, οι υπερωρίες εν ώρα εργασίας, περίεργα και όχι μόνο επιδόματα, πρέπει να σταματήσουν αλλά το δρόμο τον έχουν ήδη δείξει οι δικαστές που δικάζουν επ ονόματί τους, ακυρώνουν νόμους περικοπών και ξαναπαίρνουν τα προ κρίσης, ακολουθούν άλλες ομάδες μεγαλοδ.υ, και στο τέλος τι γίνεται; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, πάλι κάποιες λίγες χιλ. "φτωχοδιάβολοι" δ.υ θα πληρώσουν το μάρμαρο, οι λοιποί θα περνούν καλά εις υγείαν όλων ημών που μας τσάκισε η κρίση επαγγελματικά, επιχ/κά, εργασιακά, και όταν κάνεις μια προσφυγή σε φορολογικά δικαστήρια περιμένεις κάτι χρόνια για την πρωτόδικη απόφαση ενώ υποχρεούσαι να πληρώσεις προκαταβολικά...

ΤΕΟ

ΠΡΟΣ ΜΟΝΙΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ :ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ Κ ΕΞΗΝΤΑ ΣΤΩΝ ΙΔΩΤΙΚΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΩΤΑ Κ ΑΣ ΕΧΕΙ Κ 10 ΠΤΥΧΙΑ, ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΣΕΣ ΩΡΕΣ Κ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΠΟΡΕΙ Κ ΟΧΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ Κ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΙ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ,ΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΥΧΕΡΟΣ ΒΡΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΔΕ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ Κ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΠΩΣΗ Κ ΤΟ ΑΓΧΟΣ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kris_spir

Ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην πολιτειακός γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιου Χαμσάιρ  είναι ένα από τα πρόσωπα που θα ανεβούν σήμερα στην εξέδρα και θα απευθύνουν χαιρετισμό