Κύπρος: Βαριές καμπάνες για οικονομικό σκάνδαλο με κομματικές προεκτάσεις

Κύπρος: Βαριές καμπάνες για οικονομικό σκάνδαλο με κομματικές προεκτάσεις

Από τρία έως εννέα χρόνια κυμαίνονται οι ποινές που επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας στους πέντε ενόχους για την υπόθεση της αγοράς τουρκοκυπριακών ακινήτων στη περιοχή της Λάρνακας της Κύπρου

Κύπρος: Βαριές καμπάνες για οικονομικό σκάνδαλο με κομματικές προεκτάσεις
Πολλά χρόνια στη φυλακή θα περάσουν οι ενεχόμενοι στο σκάνδαλο της αγοράς τουρκοκυπριακών ακινήτων στη περιοχή της Λάρνακας της Κύπρου. Το Κακουργιοδικείο επέβαλε πριν από λίγο ποινές από 3 έως 9 χρόνια στους πέντε κατηγορούμενους.

Ο Ορέστης Βασιλείου, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 χρόνων καθώς ως ηγέτης της συνδικαλιστικής παράταξης των εργαζομένων στη CYTA χρηματίστηκε για να πείσει τους εργαζόμενους να μην αντιδράσουν στην «επένδυση» που έγινε με χρήματα του ταμείου συντάξεων στα τουρκοκυπριακά ακίνητα.

Ο Πρόεδρος της CYTA και πρώην βουλευτής Στάθης Κιττής καταδικάστηκε σε 8 χρόνια γιατί χρηματίστηκε ώστε να προωθήσει την απόφαση για την επένδυση από το Διοικητικό Συμβούλιο της CYTA.

O Γρηγόρης Σουρουλλάς στέλεχος της CYTA καταδικάστηκε σε 6,5 χρόνια φυλάκισης για την εμπλοκή του στην υπόθεση της αγοράς των ακινήτων.

Ο Βενιζέλος Ζανέττος μέλος της Γραμματείας του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση γιατί εκβίασε επιχειρηματία να αποπληρώσει δάνεια στελεχών του κόμματος, τα οποία είχαν διαθέσει στην ποδοσφαιρική ομάδα ΑΛΚΗ. Τα χρήματα είχαν προέλθει από την επένδυση στα τουρκοκυπριακά ακίνητα και άνηκαν στο ταμείο συντάξεων των εργαζομένων στη CYTA.
Κλείσιμο

Τέλος σε τρία χρόνια φυλάκιση τιμωρήθηκε ο Χαράλαμπος Τσουρής ο οποίςο ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε επίσης πρόστιμο 300.000 ευρώ στην εταιρία Polleson Holdings Ltd.

Το Κακουργιοδικείο αποφάσισε επίσης τη δήμευση των περιουσιών των ενόχων για αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς που υπέστη το κράτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης