Οι διακοπές της κόρης του Μηλιού στο Γκστάαντ

Οι διακοπές της κόρης του Μηλιού στο Γκστάαντ

Δείτε όλες τις φωτογραφίες και αναλυτικό ρεπορτάζ από τη χριστουγεννιάτικη εξόρμηση της κόρης του Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ στο πιο κοσμικό θέρετρο της Ελβετίας



Οι διακοπές της κόρης του Μηλιού στο Γκστάαντ
Μια ανάρτηση στα social media ήταν αρκετή στα μέσα της περασμένης εβδομάδας για να γίνει η Αριστερά το κοσμικό talk of the town. Κι αυτό σε μια Αθήνα που, εκτός από τα εορταστικά λαμπιόνια, έχει φορέσει για τα καλά και την προεκλογική της ενδυμασία.  

του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Κλείσιμο
Ταράζοντας τους επιχειρηματικούς και πολιτικούς κύκλους, ερεθίζοντας αυτούς που στέκονται κριτικά ως «κοινωνιστές» και δίνοντας άθελά της αφορμή για κομματική σπέκουλα, η Ελιάνα Μηλιού με αμφίσημη διάθεση σχολίαζε την παραμονή Πρωτοχρονιάς όλους εκείνους που κάνουν διακοπές στο Γκστάαντ. Μια παρέα δηλαδή που βρέθηκε λίγα μέτρα πιο μακριά από την ίδια και η οποία διασκέδαζε προφανώς με τρόπο προκλητικό για το γούστο της νεαρής δικηγόρου.

Με το μήνυμά της στο Facebook «θα σου παίξω φίνο μπαγλαμά» και με τη γραμμένη στα αγγλικά επεξηγηματική υποσημείωση «The band is entertaining Greek shipowners while Ηλίας Ψινάκης is smiling approvingly» (μτφρ.: Η ορχήστρα διασκεδάζει τους Ελληνες πλοιοκτήτες ενώ ο Ηλίας Ψινάκης χαμογελά επιδοκιμαστικά) η 30χρονη γυναίκα δεν κατανόησε πως υπέπεσε άθελά της σε ένα «ηθικό» για την ελληνική πολιτική σκηνή φάουλ. Κι αυτό διότι στο λαϊκό φαντασιακό η κόρη ενός ηγετικού στελέχους της Αριστεράς δεν έχει καμία δουλειά να συχνάζει στο «Gstaad Palace».

Ενα πεντάστερο ξενοδοχείο με τιμές που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ το δωμάτιο ανά ημέρα στις εορτές. Ενα μέρος στο οποίο καλοπερνά ο παγκόσμιος καπιταλισμός. Για τους «ιέρακες» του σοσιαλισμού και τους θεματοφύλακες της παγκόσμιας επανάστασης η νεαρή δικηγόρος δεν έπρεπε να βρίσκεται δίπλα στον Ηλία Ψηνάκη, τη Μαριάννα Λάτση ή με μέλη της οικογένειας Γουλανδρή και άλλους δισεκατομμυριούχους.

Οπως όμως παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ» και πληροφορηθήκαμε από αυτόπτες μάρτυρες που διασκέδαζαν στο «Gstaad Palace», όντως την ώρα της ανάρτησης της κυρίας Μηλιού η εν λόγω παρέα που περιγράφεται στο μήνυμα διασκέδαζε στο τουριστικό θέρετρο της Ελβετίας, γεγονός που αποδεικνύει πως και η νεαρή δικηγόρος βρισκόταν εκεί. Το ίδιο αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που σήμερα παρουσιάζουμε και από τις οποίες επιβεβαιώνεται η παρουσία και η διαμονή της στο ακριβό ξενοδοχείο για μερικές ημέρες στο πιο κοσμικό θέρετρο των Αλπεων.

Μια παρουσία όμως απόλυτα φυσιολογική αν κρίνουμε από τις σχέσεις που διατηρεί με το εφοπλιστικό κεφάλαιο που κατοικοεδρεύει κατά τις γιορτές στην Ελβετία, αλλά και από το γεγονός πως η ίδια αποτελεί μια ανεξάρτητη παρουσία, έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για τέτοιες διακοπές ως εργαζόμενη γυναίκα και φυσικά δεν μπορεί να της καταλογιστεί καμία οικογενειακή ευθύνη.

Πολύ δε περισσότερο στον πατέρα της Γιάννη Μηλιό, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον -και λίγους- συνεπείς στις απόψεις και θέσεις τους αριστερούς οικονομολόγους, με αταλάντευτη θέση κατά των μνημονίων και προσωπικό βίο που δεν προκάλεσε ποτέ.





«Θα σου παίξω φίνο μπαγλαμά»... Το μήνυμα της Eλιάνας Μηλιού στο Facebook κατευθείαν από το «Gstaad Palace» άναψε φωτιές στην Κουμουνδούρου και προσωπικά στον πατέρα της και επιφανή οικονομολόγο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιό


Σαφώς τέτοιος ντόρος δύσκολα θα ξεσπούσε εάν η Ελιάνα Μηλιού δεν ήταν κόρη ενός πολιτικού προσώπου αιχμής, με θέσεις που πολλές φορές ταράζουν τα νερά. Του ανθρώπου εκείνου που θα διαπραγματευτεί -εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις προσεχείς εκλογές- τις δανειακές συμβάσεις και το μέλλον της χώρας ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ο οποίος φέρεται να είναι εκ των ιθυνόντων της χάραξης οικονομικής στρατηγικής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οπως δεν θα είχε δημιουργηθεί τόσος θόρυβος εάν ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Γιώργος Μουρούτης δεν τρόλαρε μέσω ανάρτησής του στο Twitter το χιουμοριστικό σχόλιο της νεαρής. Κι αυτό διότι σε έναν προεκλογικό αγώνα η σκοπιμότητα της κατάδειξης πως «και εντός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς υπάρχουν οι οικογένειες εκείνες που ζουν καλά, κάνουν διακοπές στην Ελβετία και υποκρίνονται πως κατανοούν τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ενώ ταυτόχρονα συγχρωτίζονται με εφοπλιστές και βρίσκονται στα ίδια μέρη με την ντόπια πλουτοκρατία», όπως υποστηρίζουν στη Συγγρού, είναι αναμενόμενη.



Ξημερώματα του ρεβεγιόν: φιλιά από το Γκστάαντ στέλνει η κόρη του Γιάννη Μηλιού, Ελιάνα,  από το πολυτελές ξενοδοχείο


Ολα τα παραπάνω βέβαια θα είχαν αξία υπό μία και μόνο προϋπόθεση, που στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υφίσταται. Να ήταν δηλαδή η Ελιάνα Μηλιού πολιτικό πρόσωπο. Ομως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ούτε φυσικά μπορεί κανείς να της καταλογίσει σχέσεις με το κόμμα της Κουμουνδούρου πέραν των συγγενικών δεσμών με τον πατέρα της, καθώς η ίδια έχει κάνει άλλου τύπου επιλογές ζωής και καριέρας, τις οποίες ουδέποτε έκρυψε.

Πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι που όχι μόνο δεν δέχονται την κριτική που της ασκήθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του πρωθυπουργού, αλλά πάνε ακόμα παραπέρα. «Η Ελιάνα είναι πνεύμα ανεξάρτητο. Δεν το παίζει Συριζαία», μας λένε άνθρωποι που τη γνωρίζουν και αντιδρούν με την εμπλοκή της στο πολιτικό παιχνίδι εντυπώσεων που έχει στηθεί εδώ και ημέρες.

Ενδεχομένως μάλιστα σε μια αδιόρατη σύγκρουση με τις απόψεις του πατέρα της, η ίδια όχι απλώς τρολάρει τους Ελληνες εφοπλιστές, αλλά φέρεται να έρχεται και σε σύγκρουση με τον πολιτικό χώρο του Γιάννη Μηλιού. Εξάλλου, πόση ιδεολογική συγγένεια μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε μια διακεκριμένη δικηγόρο, στην εταιρεία της οποίας προΐσταται το αμερικανικό ίδρυμα Fullbright, στα κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης και την πολιτική υπέρ των τσαβιστών;

Με τις λογικές της ανταλλακτικής οικονομίας και τις μειοψηφικές γκρούπες των τροτσκιστικών ομάδων ή με όλους εκείνους που κινούνται στις παρυφές του συνθήματος «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» και τους νεομαρξιστές φιλοσόφους όπως ο φίλος του Αλέξη Τσίπρα, Σλάβοϊ Ζίζεκ;

Business is business

Για την Ελιάνα Μηλιού τα πράγματα είναι απλά. Η ίδια η ζωή είναι απλή. Το δόγμα «business is business» είναι αναγκαίο για να σταθεί ένας ικανός άνθρωπος στον σύνθετο χώρο των αγορών - και δη εκείνον της παροχής νομικών συμβουλών προς εταιρείες-μεγαθήρια. Τις επονομαζόμενες από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ και της Κουμουνδούρου «πολυεθνικό κεφάλαιο».

Μετά από εξαιρετικές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και το King’s College και κατόπιν σκληρής προσωπικής εργασίας στο City του Λονδίνου, δίχως καμία πλάτη και χωρίς να πατά στα γνωστά ελληνικά κρατικιστικά και παρεΐστικα πολιτικά πρότυπα του διορισμού από το παράθυρο ή και τις πόρτες της εξουσίας, η 30χρονη δικηγόρος κατόρθωσε να αντιμετωπίζεται ως ένας σημαντικός κρίκος στην παγκοσμίου κύρους δικηγορική φίρμα Norton Rose Fullbright. Εναν φορέα αδιαμφισβήτητου νομικού κύρους με τζίρο το 2013 1,85 δισ. δολάρια, με πάνω από 50 γραφεία παγκοσμίως και 3.800 δικηγόρους, ο οποίος διαθέτει παρουσία από το 1794.

Η Ελιάνα Μηλιού κάτω από πλήρως αξιοκρατικές διαδικασίες εργάζεται στο ελληνικό παράρτημα της εταιρείας, με κορωνίδα στα προσωπικά της επιτεύγματα τη σύναψη δανείων ύψους 275 εκατ. δολαρίων για τους ναυτιλιακούς ομίλους των οικογενειών Αγγελικούση, Οικονόμου και Παληού από την China Development Bank. Η συμβολή της κόρης του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο να κατευθυνθούν αυτά τα κεφάλαια στους Ελληνες πλοιοκτήτες ήταν καίριας σημασίας και εξαιτίας αυτού του deal εδραίωσε κατά πολύ τη θέση της, δημιουργώντας πολύ καλή φήμη στους κύκλους των πάντα απαιτητικών Ελλήνων εφοπλιστών. Δεν είναι και μικρό πράγμα να σε παραδέχονται μερικές από τις ισχυρότερες ελληνικές επιχειρηματικές οικογένειες όσο κι αν ο πατέρας σου με τις προγραμματικές του πολιτικές θέσεις βρίσκεται απέναντί τους. Ομως είπαμε: άλλο ο πατέρας, άλλο η κόρη του.



Τελευταίο γεύμα της χρονιάς στο εστιατόριο «Rialto» στο Γκστάαντ. Μια απλή πίτσα αυτή την εποχή του χρόνου δεν κοστίζει πάνω από 50 ευρώ και οι θερμίδες της αναλώνονται εύκολα στο σκι


Ορισμένοι επιδίωξαν να συνδέσουν την Ελιάνα Μηλιού και με τις εν Ελλάδι business της αμερικανικής φίρμας - και μάλιστα με εκείνες των αποκρατικοποιήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια και την ιδιωτικοποίηση της επονομαζόμενης «μικρής ΔΕΗ» (ΑΔΜΗΕ).

Το ελληνικό σκέλος της Norton Rose, το οποίο λειτουργεί από το 1990 με γραφεία σε Αθήνα και Πειραιά, όντως το 2012 υπέγραψε σύμβαση με την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας την παροχή νομικών συμβουλών για το αλλοδαπό και ευρωπαϊκό δίκαιο ως προς τις αποκρατικοποιήσεις των ελληνικών αεροδρομίων, με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάθετα αντίθετος. Μάλιστα η αμερικανική δικηγορική φίρμα συνεργάστηκε στο project αυτό με τη γερμανική πολυεθνική Lufthansa, η οποία είχε καταγγελθεί από την Κουμουνδούρου για «επιχειρηματικά παιχνίδια».



Η νεαρή δικηγόρος λατρεύει τα πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα. Εδώ καθισμένη σε μια Maserati όπως φαίνεται από το χαρακτηριστικό σήμα της εταιρείας (τρίαινα) στην πλάτη του καθίσματος και αντανακλάται στα γυαλιά της



Παράλληλα η Norton Rose υπήρξε νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ για την ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), για την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ είχαν απειλήσει με εκτεταμένες ακτιβιστικές ενέργειες - μέχρι και με γενικό μπλακάουτ. Παρά ταύτα, η κυρία Μηλιού δεν ασχολήθηκε σε αυτόν τον τομέα δράσης της εταιρείας της αλλά αποκλειστικά με το shipping.

Επομένως, δύσκολα μπορεί κανείς να της κολλήσει τέτοια ρετσινιά. Οσοι πάντως έσπευσαν να υιοθετήσουν τις καταγγελίες κατά της κόρης Μηλιού δεν έλαβαν υπόψη ότι πατέρας και κόρη βρίσκονται και μεταξύ τους σε δύο άκρα.

Ο Γιάννης Μηλιός αντιμάχεται τις ιδιωτικοποιήσεις ενώ η κόρη του -αν και δεν εμπλέκεται επαγγελματικά με τρόπο άμεσο- συναινεί, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι μιας νομικής φίρμας που έχει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτές. Εξάλλου όλοι γνωρίζουν πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν απαιτούν μόνο να εργάζεσαι γι’ αυτές, αλλά έχουν αναγάγει τον καπιταλισμό και τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων σχεδόν σε νομοτέλεια, για να μην πούμε θρησκεία.



Το παράπονο της Ελιάνας: χαζεύουμε το ελβετικό φεγγάρι, αλλά έχουμε σκάσει από το πολύ φαΐ


Ακόμα περισσότεροι όμως είναι εκείνοι που επιχείρησαν να πουν ότι η Ελιάνα Μηλιού αποτέλεσε «πρόβλημα» για τον πατέρα της και τις πολιτικές επιδιώξεις του. Ισως δεν σκέφτηκαν το αντίστροφο. Οτι στην Ελλάδα πολλοί έχουν κάνει πολιτική καριέρα καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο δύσκολο με τέτοια πανσπερμία κομμάτων και απόψεων αλλά και με ένα κομματικοδίαιτο μοντέλο κράτους. Ελάχιστοι όμως είναι οι Ελληνες δικηγόροι με τόσο σημαντική πορεία σε ξένες πολυεθνικές φίρμες.



Κι άλλο παράπονο: γράφουν πάντα λάθος το όνομά της...
H παρέα της ήταν 4 άτομα για δείπνο στο εστιατόριο του Gstaad Palace



Μάλιστα η γνωστή υπόθεση διαρροής των θέσεων του κ. Μηλιού με διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζίτες και άλλα στελέχη του City, που η Ελιάνα Μηλιού λογικά γνωρίζει με τα μικρά τους ονόματα, η οποία και προκάλεσε αρνητικά σχόλια -στα όρια της χλεύης- περί «νεοκομμουνιστών» που θα καταλάβουν την εξουσία στη χώρα μας οδηγώντας στην αποχώρηση εν μέρει του επενδυτικού οίκου Capital, ίσως να προκάλεσε και επαγγελματικούς τριγμούς για τη φιλόδοξη νομικό.

Γιατί, κακά τα ψέματα, είναι πολύ δύσκολο να σταθείς στα διεθνή fora και τον εφοπλιστικό κόσμο όταν ένα μέρος τους χαρακτηρίζει τον πατέρα σου «επικίνδυνο» που υποστηρίζει ένα πρόγραμμα «χειρότερο από αυτό των κομμουνιστών» και το οποίο «θα φέρει το απόλυτο χάος»! Αυτά δεν έγραφε σε ανάλυσή του ο Γιοργκ Σπόνερ, για να λάβει τη διάψευση του Γιάννη Μηλιού και να δεχτεί τη σφοδρή αντίδραση του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησε για οργανωμένη σπέκουλα και στοχευμένη υπονόμευση των θέσεών του;

Τρολάρει τα πάντα: ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε κάθε περίπτωση, άνθρωποι του φιλικού κύκλου της αναφέρουν πως «η Ελιάνα τρολάρει και γενικά κάνει χιούμορ συχνά ακόμα και σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ», υπενθυμίζοντας και μια λιγότερο γνωστή ανάρτησή της.

Ηταν πέρυσι το καλοκαίρι, όταν η νεαρή δικηγόρος αναρτούσε μια φωτογραφία της από τη Μύκονο (αγαπημένο της μέρος στο οποίο πηγαίνει κάθε καλοκαίρι), όπου η εφημερίδα «Αυγή» βρισκόταν στο ίδιο τραπέζι με ένα πιάτο σούσι. Το σχόλιό της εύγλωττο και σαφές για την επονομαζόμενη προφανώς «Αριστερά του χαβιαριού», όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν στη Γαλλία. «Σούσι με Αυγή στη Μύκονο» έγραψε η κόρη του κ. Μηλιού με φιλοπαίγμονα διάθεση αποστασιοποίησης από τα πολιτικά τεκταινόμενα.

Σε επικοινωνία μας με ανθρώπους του περιβάλλοντος Μηλιού, πάντως, ξεκαθαρίζεται με απόλυτο τρόπο ότι ο γνωστός οικονομολόγος «αρνείται να αγοράσει τη φθηνή αυτή δημοσιότητα», χαρακτηρίζοντας τις όποιες διαρροές από τον εκπρόσωπο Τύπου του πρωθυπουργού «χυδαιότητα και αθλιότητα». «Αυτά τα δημοσιεύματα στόχο έχουν να πλήξουν την προσωπικότητα του Γιάννη Μηλιού και τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην τελική ευθεία. Για όλα όμως θα επιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη», τονίζουν πηγές.


Με Moët και «μπαξέ τσιφλίκι»


Φιλέτα τάρανδου, τρούφες και σαμπάνιες στα τραπέζια των εκλεκτών Ελλήνων που πέρασαν τις γιορτές στο «Gstaad Palace».  Δίπλα στις οικογένειες Λάτση, Γουλανδρή και Φιξ, ο κοσμοπολίτης Ηλίας Ψηνάκης και η Ελιάνα Μηλιού

Πάνω από 400 Ελληνες βρήκαν καταφύγιο στη θαλπωρή των σαλονιών του «Gstaad Palace» για να υποδεχτούν το 2015 με φόντο τις χιονισμένες πλαγιές των ελβετικών Αλπεων. Φιλέτα τάρανδου, τρούφες, φουαγκρά και σαμπάνιες Moët και Cristal παρέλασαν από τα τραπέζια των εκλεκτών συνδαιτυμόνων, μεταξύ των οποίων και η κόρη του υπεύθυνου του οικονομικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού, Ελιάνα, η οποία έχει κάθε λόγο να χαίρεται και να απολαμβάνει τους χυμούς της ευζωίας με υπόκρουση το λαϊκό άσμα «Μπαξέ τσιφλίκι» σε απόδοση της ορχήστρας του λουξ καταλύματος.

του Βασίλη Γούλα

Ενα τραγούδι που η αλήθεια είναι ότι έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τους βαριά επιπλωμένους χώρους του πεντάστερου ξενοδοχείου με τα πέντε εστιατόρια, το διάσημο club «Go Green», το κέντρο spa έκτασης 1.800 τ.μ., τα 250 άτομα προσωπικό και την ειδυλλιακή θέα στις Ελβετικές Αλπεις. Το «Gstaad Palace», όμως, εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει τους δικούς του δεσμούς με το ελληνικό στοιχείο και το να αποδίδει μια ελβετική ορχήστρα τους στίχους και τις πενιές από το «Μπαξέ τσιφλίκι» είναι μάλλον ο ελάχιστος φόρος τιμής στους ισχυρούς -και γαλαντόμους- Ελληνες πελάτες, που παραδοσιακά τέσσερις και βάλε δεκαετίες το προτιμούν για τις χειμερινές τους διακοπές των γιορτών - και όχι μόνο.

Οικογένειες όπως εκείνες των Παπαστράτου, Γουλανδρή, Λάτση, Ζωγράφου, Κουλουκουντή και Φιξ είναι ήδη από τη δεκαετία του ’60 παρούσες στο γραφικό χωριό του Γκστάαντ και παρότι πολλά από τα μέλη τους διαθέτουν το δικό τους σαλέ εκεί, οι χώροι και οι ανέσεις του συγκεκριμένου ξενοδοχείου είναι σταθερό γι’ αυτούς σημείο συνάντησης και διασκέδασης.

Αν μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2010 τους εμβληματικούς χώρους του είχαν τη χαρά να πατήσουν και ορδές Ελλήνων που στροβιλίστηκαν στη δίνη της φαινομενικής ευμάρειας, μετά τη λαίλαπα της εγχώριας οικονομικής δυσπραγίας ελάχιστοι παρέμειναν σταθεροί στις παλιές καλές συνήθειες. Φέτος, ωστόσο, αν και θα περίμενε κανείς να είναι ακόμα πιο λίγοι οι Ελληνες που θα τιμούσαν τα ελβετικά χιονισμένα τοπία, το «Gstaad Palace» στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν θύμιζε ελληνικό χορό - έστω και μεταξύ πλούσιων και ισχυρών.



Η θέα από την κουζίνα του σαλέ όπου διαμένει. Ενα ακόμα σαλέ. Πόσο μονότονο πια...




Σύμφωνα με την καλύτερη παράδοση και των συντρόφων του μπαμπά της στην Αθήνα, στην Ελιάνα αρέσουν τα «βρώμικα». Καλύτερα όμως Ελβετίας


Τουλάχιστον 400 Ελληνες βρέθηκαν να τσουγκρίζουν κρυστάλλινα ποτήρια και να γεύονται πατέ χήνας και φασιανού ανταλλάσσοντας θερμές ευχές για την άφιξη της νέας χρονιάς, με τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα να σβήνουν πανηγυρικά στο γραφικό λευκό τοπίο των Αλπεων.

Στο εστιατόριο «Le Grand», σε τραπέζι γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας που διατηρεί σαλέ στην περιοχή, η δικηγόρος Ελιάνα Μηλιού, κόρη του υπεύθυνου του οικονομικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιού, διασκέδαζε μαζί με τους νεαρούς φίλους της ζώντας την εμπειρία των γιορτών στο «Gstaad Palace», μια εμπειρία που η ίδια φρόντισε να καταγράψει στο προφίλ της στο Facebook, φτιάχνοντας ένα ιδιότυπο ημερολόγιο μοναδικών στιγμών. Φορώντας τα Rayban γυαλιά της, η νεαρή δικηγόρος ποζάρει χαμογελαστή στον φακό διασχίζοντας από ψηλά τις Αλπεις, φωτογραφίζει το τελευταίο γεύμα της παλιάς χρονιάς -μία τεράστια πίτσα-, αλλά και το πρώτο πρωινό της νέας -λουκάνικα και αυγά δίπλα σε παγωμένη σαμπάνια φυσικά-, κάνοντας πλάκα με το σχόλιο «βρώμικο», που ουδεμία σχέση έχει φυσικά με τα «βρώμικα» από καντίνα της Μαβίλη.

 Καθώς φαίνεται το έντονο κρύο και το χειμερινό τοπίο παραάνοιξε την όρεξη της κόρης του κ. Μηλιού, αφού, όπως και η ίδια σχολίασε πάνω από τη φωτογραφία της που τη δείχνει αποκαμωμένη με το σκι πεσμένη στο χιόνι, «το πολύ φαγητό με προσγείωσε με την πλάτη». Πολύ χιόνι, πολύ φαγητό, υπέροχη θέα και τούμπες με το σκι είναι το πρόγραμμα κατά τις μέρες και νύχτες της στο Γκστάαντ, ευτυχώς πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα άλλα προγράμματα, τα οικονομικά, που σχεδιάζονται σε ερμητικά κλειστές αίθουσες κομματικών γραφείων στη χώρα μας, του κ. Μηλιού συμπεριλαμβανομένου.

Κατά τα άλλα, η νεαρή Ελιάνα φρόντισε να απαθανατίσει αυτές τις μικρές-μεγάλες χαρές της καλής ζωής φωτογραφίζοντας πότε τη θέα από την κουζίνα του σαλέ όπου διέμενε, πότε την κάρτα του μενού του after dinner με την ατάκα του Φρανκ Σινάτρα («Το αλκοόλ είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου αλλά η Βίβλος λέει να αγαπάς τον εχθρό σου») και πότε στίχους από το «Μπαξέ τσιφλίκι», με το οποίο, όπως σχολιάζει δηκτικά, «η ορχήστρα διασκεδάζει τους Ελληνες εφοπλιστές και ο Ηλίας Ψινάκης χαμογελά επιδοκιμαστικά» - ο δήμαρχος Μαραθώνα ήταν επίσης παρών στο ρεβεγιόν.
Την ενόχλησε πάντως η λανθασμένη αναγραφή του ονόματός της στην κάρτα με το «τραπέζι για 4».

Το ότι βέβαια οι Ελβετοί την έγραψαν «Ms Ileana» και όχι «Μs Eliana» κάθε άλλο παρά κατέστρεψε τις ολιγοήμερες διακοπές της στο διάσημο ελβετικό θέρετρο, εκεί όπου κάθε αντιμνημονιακή κορόνα τρώει τα μούτρα της στα ψηλά βουνά των Αλπεων και ενίοτε γυρίζει πίσω μπούμερανγκ.



Απολαμβάνοντας το παγωμένο τοπίο καθώς διασχίζει τα χιονισμένα βουνά


«Η κόρη Μηλιού θέλει να χτυπήσει τον καπιταλισμό από μέσα»

Το Διαδίκτυο ξεσαλώνει για την Ελιάνα Μηλιού και το «Gstaad Palace»

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για σαρκαστικά σχόλια κάθε προελεύσεως -δεξιάς και αριστερής- έδωσε η Ελιάνα Μηλιού με την απόδρασή της στο κοσμοπολίτικο Γκστάαντ. Οπως είναι φυσικό, στο πρόσωπο και το συριζαίικο βαρύ επώνυμό της δεκάδες χρήστες βλέπουν μια εκδοχή της Αριστεράς που θέλγεται από τη χλιδή και παραδίνεται στις απολαύσεις της ελίτ. Για κάποιους αυτό σημαίνει ρεαλισμός και υπέρβαση των ταμπού. Για κάποιους άλλους, όμως, ηχεί ο συναγερμός της υποκρισίας. Ακολουθεί σταχυολόγηση σχολίων από διάφορα διαδικτυακά μέσα (Twitter, blogs, ιστοσελίδες κ.λπ.):

  • «Οι αριστεροί θα συγχωρήσουν άνετα τη μεγαλοαστική ζωή της Ελιάνας Μηλιού, αλλά ποτέ ότι την ονόμασε Ελιάνα και όχι Μυρτώ, Μυρσίνη ή Ρόζα».
  • «Η οικογένεια Μηλιού στα σαλέ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Καϊλή, στα μπουζούκια με τον Ιβάν. Για την σωτηρία σου νοικοκυραίε».
  • «Κόρη Μηλιού στο Γκστάαντ, δεξιοί τρώνε αρνί οφτό και ψάχνουν ποιος δεν πήγε εκκλησία. Τι να ψηφίσω εγώ ο ευρωπαϊστής;».
  • «Πού το ξέρετε εσείς δηλαδή ότι την κόρη του Μηλιού δεν τη φιλοξένησε φίλη της που δουλεύει καμαριέρα σε ξενοδοχείο στο Γκστάαντ;».
  • «Η κόρη του Μηλιού γλεντάει με εφοπλιστές στην Ελβετία. Αλλος ένας λόγος για να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ εμείς οι ελβετόψυχοι».
  • «Οι Συριζαίοι τρολάρουν τους “νεοφιλελέ” για την κόρη Μηλιού σε Ελβετία. Οι ίδιοι που όταν κατέβαινες Σύνταγμα για ψώνια εύχονταν να ψοφήσεις».
  • «Η κόρη του Μηλιού, όπως και η κόρη της Παπαρήγα, είναι ζωντανή απόδειξη ότι οι Αριστεροί ηγέτες πουλάνε σανό μόνο στα πρόβατα από κάτω».
  • «Μια χαρά την κόβω την κόρη Μηλιού: Δεξιές τσέπες και αριστερή ιδεολογία. Συνοπτικά, η ιστορία της ελληνικής Αριστερής ηγεσίας».
  • «Η κόρη του εργάζεται για την υλοποίηση του σχεδίου αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας και ο πατέρας της βγαίνει στο γυαλί και μιλάει για κρατικοποιήσεις».
  • «Οπως και το 90% των παιδιών που ο μπαμπάς τους θα τα έστελνε στο King’s College, ενόσω ο ίδιος θα στήριζε τις “καταλήψεις” των ΑΕΙ της μπανανίας Ελλάδας».
  • «Η κόρη Μηλιού θέλει να χτυπήσει τον καπιταλισμό από μέσα».
  • «Ετσι είναι. Στην Ελβετία καταθέτουν τα λεφτά τους οι μικροσυνταξιούχοι και μετά πετάγονται για σκι στο Γκστάαντ. Σε λίγο θα μας πείτε ότι στο Γκστάαντ πάνε τα ΚΑΠΗ με κουπόνια κοινωνικού τουρισμού για να δικαιολογήσετε τη διγλωσσία σας. Ελεος πια».
  • «Ταΐζουν μαρξιστικά-αντικαπιταλιστικά φούμαρα τους Ελληνες, ενώ καμαρώνουν (και με το δίκιο τους) τα παιδιά τους να διαπρέπουν στην παγκόσμια αγορά».
  • «Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι τον πόλεμο του Βιετνάμ τον ξεκίνησε ο Κένεντι, έτσι και τις “αριστερές” αποκρατικοποιήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τα αντιλαϊκότερα μέτρα κάποτε ο Παπανδρέου (πατήρ)».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης