Πρωτοφανής κακοκαιρία στο Βόλο: Μέχρι τη θάλασσα στο ένα μέτρο το χιόνι

Πρωτοφανής κακοκαιρία στο Βόλο: Μέχρι τη θάλασσα στο ένα μέτρο το χιόνι

Αμέτρητα προβλήματα στο οδικό δίκτυο όλης της Μαγνησίας, όπου χιονίζει ασταμάτητα από το βράδυ της Τρίτης - Έκκληση του δημάρχου για περιορισμό των μετακινήσεων

Πρωτοφανής κακοκαιρία στο Βόλο: Μέχρι τη θάλασσα στο ένα μέτρο το χιόνι
Πρωτοφανούς ισχύος χιονόπτωση πλήττει από το βράδυ της Τρίτης όλη τη Μαγνησία. Στο Βόλο, το χιόνι έχει φτάσει σε πολλές περιοχές της πόλης το ένα μέτρο, ενώ το έχει στρώσει κανονικά έως το λιμάνι! 

Αμέτρητα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος απηύθυνε έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα.


Κλείσιμο





Εν τω μεταξύ, ραγδαία αναμένεται να είναι η επιδείνωση του καιρού σε όλη τη Μαγνησία, σύμφωνα με το νέο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, γεγονός που καθιστά ακόμα δυσκολότερο το έργο του αποχιονισμού και καθαρισμού των δρόμων., με τις συνοικίες αρκετών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ακόμα και μέσα στο πολεδομικό συγκρότημα του Βόλου, να παραμένουν αποκλεισμένες και απροσπέλαστες, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, οπότε και εντάθηκαν τα καιρικά φαινόμενα.







Το απόγευμα μάλιστα της Τετάρτης από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε η διακοπή της κυκλοφορίας λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού στις:

Ε.Ο. Βόλου - Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) από 36ο έως 67ο χλμ.
Ε.Ο. Βολού-Φαρσαλών, από 26ο έως 40ο χλμ.







Επίσης ανακοινώθηκε ότι σε όλο το οδικό δίκτυο της Μαγνησίας, πλην των νησιών των Β. Σποράδων, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων.





Με το χιονιά να επελαύνει και την κατάσταση να έχει ξεπεράσει τις δυνάμεις των αρμόδιων υπηρεσιών, ο Αχιλλέας Μπέος, νωρίτερα ζήτησε τη συνδρομή του Στρατού.

Καθόλη την διάρκεια της ημέρας της Παραμονής η Μαγνησία παρέμεινε μεταφορικά αποκλεισμένη, αφού τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια του Βόλου και των Β. Σποράδων, με τους ανέμους να φθάνουν στα 8 - 9 μποφόρ, ενώ Υπεραστικά και Αστικά ΚΤΕΛ, παρέμειναν καθηλωμένα και στους κεντρικούς άξονες της πόλης δεν κινήθηκαν παρά δέκα περίπου ΤΑΞΙ για λόγους έκτακτης ανάγκης και αυτά με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπως και τα ελάχιστα Ι.Χ. που κατάφεραν να βγουν στους δρόμους.



Ίδιο σκηνικό και σε όλη την υπόλοιπη Μαγνησία, με το χιόνι να ξεπερνάει το 1 μέτρο, ενώ στην κορυφή του Πηλίου φτάνει τα 2 περίπου μέτρα.

Πηγή: e-volos.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης