Στον Τάραντα και άλλοι Ελληνες διασωθέντες από το Νorman Atlantic

Στον Τάραντα και άλλοι Ελληνες διασωθέντες από το Νorman Atlantic

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη  η διαδικασία ταυτοποίησης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα σε αυτό βρίσκονται 26 Έλληνες

Στον Τάραντα και άλλοι Ελληνες διασωθέντες από το Νorman Atlantic
Το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασε στο λιμάνι του Τάραντα της Ιταλίας το πλοίο «Aby Jeannette» το οποίο μετέφερε διασωθέντες από το «Νorman Atlantic», και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα σε αυτό βρίσκονται 26 Έλληνες.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη  η διαδικασία ταυτοποίησης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα σε αυτό βρίσκονται 26 Έλληνες.

Έτσι, εντός της ημέρας αναμένεται στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος επικαιροποιημένη λίστα και με τους Έλληνες διασωθέντες που έφτασαν στο Μπρίντιζι με το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio».
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δώσει οι ιταλικές Αρχές στο αρχηγείο του Λιμενικού, στο πλοίο «San Giorgio» επέβαιναν 130 άτομα, εκ των οποίων 118 ήταν Έλληνες, ενώ ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερος.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η Αλβανία έδωσε σήμερα την άδεια στο οχηματαγωγό Norman Atlantic να εγκαταλείψει τα αλβανικά χωρικά ύδατα για να ρυμουλκηθεί προς ένα ιταλικό λιμάνι, έγινε γνωστό από επίσημη αλβανική πηγή.

«Μετά το αίτημα των αρχών του Μπάρι η αλβανική δικαιοσύνη αποφάσισε να επιτρέψει τη ρυμούλκηση του οχηματαγωγού προς την Ιταλία», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αλβανικής εισαγγελίας Αλμπί Σεράνι.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα αρχίσουν μόλις το επιτρέψουν οι μετεωρολογικές συνθήκες, πρόσθεσε.

«Για να ρυμουλκηθεί προς την Ιταλία το οχηματαγωγό που φέρει ιταλική σημαία και βρίσκεται μέσα στα αλβανικά χωρικά ύδατα, ήταν απαραίτητη η άδεια των αλβανικών δικαστικών αρχών», εξήγησε ο Σεράνι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης