Καταζητείται o πρώην βουλευτής της ΝΔ Β. Παπανικολάου ως εγκέφαλος «εταιρείας δολοφόνων»

Καταζητείται o πρώην βουλευτής της ΝΔ Β. Παπανικολάου ως εγκέφαλος «εταιρείας δολοφόνων»

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί για συμμετοχή στο κύκλωμα επτά Έλληνες, σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Άργος

Καταζητείται o πρώην βουλευτής της ΝΔ Β. Παπανικολάου ως εγκέφαλος «εταιρείας δολοφόνων»
Καταδικασμένος για απάτες για διορισμούς στο Δημόσιο είναι ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα Βαγγέλης Παπανικολάου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της νέας «εταιρείας δολοφόνων» που αποκάλυψε η Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, η οργάνωση στην οποία εμπλέκεται ο 80χρονος πρώην βουλευτής Αργολίδας, πλαστογραφούσε διαθήκες και ιδιοποιήθηκε 12 ακίνητα σε Αθήνα, Πειραιά, Λουτράκι και Κορωπί, αξίας πάνω από 1.300.000 ευρώ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον πριν από πέντε χρόνια και στόχος της ήταν η εκμετάλλευση των περιουσιών ευκατάστατων ηλικιωμένων που είχαν φύγει από τη ζωή και που δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά.

Κλείσιμο
Τα μέλη της οργάνωσης προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία/Τμήματα Διαθηκών, όπου μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους θανόντες και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες προέρχονταν από αυτούς.

Έτσι, οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές και τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.

Αμέσως μετά προχωρούσαν σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων, τα μετέγραφαν στο όνομα τους και τα πωλούσαν ή τα εκμεταλλεύονταν (διαμένοντας οι ίδιοι ή ενοικιάζοντάς τα)!

Από την έρευνα προέκυψε ακόμη ότι η εγκληματική ομάδα ιδιοποιήθηκε 12 ακίνητα -διαμερίσματα, καταστήματα και εξοχικές κατοικίες- στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Λουτράκι και το Κορωπί, τα όποια ανήκαν σε δυο αδέρφια, που πέθαναν ξαφνικά  το 2006 και το 2008, αντίστοιχα, στην Αθήνα.

Από τα ακίνητα αυτά, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πούλησαν σε ανυποψίαστους αγοραστές, ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα δεύτερο διαμέρισμα 81 τ.μ., στο Κουκάκι. Επίσης, οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να ιδιοποιηθούν τραπεζικές καταθέσεις των δυο παραπάνω θανόντων, ύψους 480.000 ευρ΄περίπου.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί για συμμετοχή στο κύκλωμα επτά Έλληνες (τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες), σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Άργος, ενώ αναζητούνται τρία ακόμη άτομα, ηλικίας 53, 60 και 80 ετών. Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης