Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά 150 εκατ. δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Rockefeller

Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά 150 εκατ. δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Rockefeller

Η νέα πανεπιστημιούπολη, η οποία θα ονομάζεται Stavros Niarchos Foundation-David Rockefeller River Campus, θα σηματοδοτήσει την ανανέωση των εργαστηρίων

Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά 150 εκατ. δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Rockefeller
Δύο δωρεές, αξίας 75 εκατομμυρίων έκαστη, πραγματοποιούνται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον David Rockefeller, για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα σηματοδοτήσει την επέκταση της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Rockefeller, στο East River της Νέας Υόρκης.

Σχεδιασμένο από την Αρχιτεκτονική Ομάδα του Raphael Viñoly, το έργο θα προσθέσει δύο στρέμματα στα υπάρχοντα 14 στρέμματα της πανεπιστημιούπολης, κατά μήκος του FDR East River Drive, επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία πολλών νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, που θα περιλαμβάνουν εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας, διοικητικούς χώρους, αίθουσα συνεδριάσεων, κοινή τραπεζαρία, καθώς και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο.

Η νέα πανεπιστημιούπολη, η οποία θα ονομάζεται Stavros Niarchos Foundation-David Rockefeller River Campus, 
θα σηματοδοτήσει την ανανέωση των εργαστηρίων, προωθώντας ακόμη περισσότερο την επιστημονική συνεργασία, τόσο εντός όσο και εκτός πανεπιστημίου, και θα παρέχει τις απαραίτητες συνθήκες για τη διάδοση της επιστήμης σε ένα ευρύτερο κοινό.

Στο πλαίσιο του κατασκευαστικού έργου, το πανεπιστήμιο θα βελτιώσει τον δημόσιο παραλιακό πεζόδρομο (Εσπλανάδα) που βρίσκεται δίπλα στην πανεπιστημιούπολη, προς όφελος της ευρύτερης κοινότητας της Νέας Υόρκης, και θα υλοποιήσει σημαντικές επισκευές στον κυματοθραύστη κατά μήκος του ποταμού.
Κλείσιμο

«Ο Σταύρος Νιάρχος και ο David Rockefeller ήταν στενοί φίλοι και θρυλικοί συνεργάτες για πάνω από μισό αιώνα», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, ανηψιός του Σταύρου Νιάρχου, πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημίου.

«Συνεργάστηκαν καλά μαζί κατά τον εικοστό αιώνα, και τώρα ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό, κατά τον εικοστό πρώτο. Υπό την υποδειγματική ηγεσία του Marc Tessier-Lavigne, το Rockefeller University είναι στην πρώτη γραμμή της βιοϊατρικής έρευνας. Η νέα αυτή δωρεά αποτελεί επένδυση στη μελλοντική ευημερία της κοινωνίας».

«Πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, ο παππούς μου ίδρυσε αυτό που σήμερα αποκαλούμε Rockefeller University, με στόχο την προώθηση της επιστήμης προς όφελος της ανθρωπότητας», δήλωσε ο David Rockefeller, ο οποίος διατελεί μέλος της διοίκησης του πανεπιστημίου από το 1940.

«Από τότε, οι ανακαλύψεις πολλών από τους διακεκριμένους επιστήμονες του πανεπιστημίου έχουν ενισχύσει σημαντικά τη γνώση, έχουν σώσει αμέτρητες ζωές και έχουν βελτιώσει την υγεία παγκοσμίως. Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ενίσχυση του σημαντικού έργου ενός τόσο σπουδαίου οργανισμού».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης