Νέα κομπίνα με προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ

Νέα κομπίνα με προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ

Τι έβγαλε η δικαστική έρευνα για τη Depuy και τη Johnson & Johnson - Νέες διώξεις σε δυο στελέχη εταιρείας για μίζες στην προμήθεια ιατρικών προϊόντων

Νέα κομπίνα με προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ
Νέες ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της δωροδοκίας κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου και ξεπλύματος μαύρου χρήματος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από κοινού και κατά μόνας, ασκήθηκαν από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Οι κακουργηματικές διώξεις στρέφονται κατά δυο στελεχών εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της εισαγωγής και πώλησης ιατρικών προϊόντων σε γιατρούς.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για υπόθεση που αφορά σε προμήθεια προϊόντων σε δημόσια  νοσοκομεία με το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε ως προμήθεια να ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά τύχη και συγκεκριμένα με αφορμή τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στις μίζες που μοίραζε σε γιατρούς στην Αθήνα η εταιρεία ορθοπεδικών Depuy (θυγατρική της Johnson & Johnson). Στο πλαίσιο των ερευνών για αυτή τη δικογραφία, έγιναν έφοδοι σε σπίτια κατηγορουμένων γιατρών όπου και κατασχέθηκαν έγγραφα και εμβάσματα που σύμφωνα με πληροφορίες αποδείκνυαν πως κάποιοι «λαδώνονταν», προκειμένου να προτιμήσουν συγκεκριμένα προϊόντα.

Πλέον, μετά την νέα εξέλιξη, δηλαδή την άσκηση των διώξεων, η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος από τον ανακριτή που ανέλαβε τη δικογραφία, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καλέσει προς εξέταση δεκάδες μεγαλογιατρούς, δημόσιων νοσοκομείων.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για την υπόθεση της Depuy βρίσκεται στα χέρια ανακριτών διαφθοράς, οι οποίοι και έχουν ήδη στα χέρια τους λίστα με τα ονόματα δέκα μεγαλογιατρών σε δημόσια νοσοκομεία που φέρονται ότι εισέπρατταν μίζες έως και 20% της αξίας ορθοπεδικών ειδών από την εταιρεία και τα υπερκοστολογούσαν σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου.

Για την υπόθεση αυτή κατηγορίες αντιμετωπίζουν 30 περίπου πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και δέκα μεγαλογιατροί. Οι κατηγορούμενοι διώκονται κατά περίσταση για απάτη, συνεργεία και ηθική αυτουργία στην απάτη, δωροδοκία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Τα αδικήματα φέρονται να τελέστηκαν μεταξύ 2000 και 2006 και η ζημία σε βάρος σε βάρος του Δημοσίου από την υπερκοστολόγηση των ιατρικών ειδών ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές εκτιμούν πως τα ορθοπεδικά είδη διατίθεντο υπερκοστολογημένα από την εταιρεία κατά 35%, ενώ με βάση τα τιμολόγια που βρέθηκαν η μίζα ανέρχεται στο 20% της αξίας τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης