«Κυριακή ανοιχτά»: Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά η ανταπόκριση του κόσμου

«Κυριακή ανοιχτά»: Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά η ανταπόκριση του κόσμου

Ικανοποιημένοι οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση του διήμερου - Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη από μια μικρή ομάδα διαδηλωτών που εμπόδιζε πολίτες να μπουν σε πολυκατάστημα - Απομακρύνθηκαν μετά από επέμβαση της Αστυνομίας

«Κυριακή ανοιχτά»: Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά η ανταπόκριση του κόσμου
Πλήθος κόσμου τόσο στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, όσο και στις άλλες περιοχές, όπου οι καταστηματάρχες επέλεξαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους,  προσέλκυσαν σήμερα, Κυριακή, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 10 Νοεμβρίου.

Τα καταστήματα ήταν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και πολλοί ήταν οι πολίτες που επέλεξαν να κάνουν τα ψώνια τους σήμερα, δηλώνοντας, μάλιστα, ευχαριστημένοι από το μέτρο που τους επιτρέπει να συνδυάζουν χωρίς άγχος την Κυριακάτικη βόλτα τους με ψώνια.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και αυτή την Κυριακή οι διαμαρτυρίες, όπως στη Θεσσαλονίκη όπου μια μικρή ομάδα διαδηλωτών εμπόδιζε πολίτες να μπουν σε πολυκατάστημα και μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες, ξυλοκόπησε και δύο από αυτούς. Μάλιστα, χχρειάστηκε να επέμβουν τα ΜΑΤ για να τους απομακρύνουν και να απελευθερώσουν την είσοδο του καταστήματος.


Κλείσιμο

Ευχαριστημένοι δηλώνουν, πάντως, και οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση στα καταστήματα το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλη Κορκίδη, ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών στην αρχή της χειμερινής περιόδου, ο καλός καιρός και το γεγονός ότι πληρώθηκαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο τέλος του μήνα έφεραν τζίρο στα καταστήματα στα σημεία που «παραδοσιακα» συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών (μεγάλα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και δημοφιλείς εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις συνοικίες).

Σε ότι αφορά στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κυρίως στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι πρόκειται γαι μεμονωμένα περιστατικά που δεν αλλιώνουν τη γενική εικόνα.

Πάντως, οι έμποροι επισημαίνουν ότι αν και η κίνηση στο διήμερο ήταν ικανοποιητική, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επεκταθεί, το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας, όλες τις Κυριακές του έτους, σε όλες τις περιοχές της χώρας.



Πάντως, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ στις 10:30 έγινε συγκέντρωση στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, στο Μαρούσι.



Συγκέντρωση ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδος στο εμπορικό κέντρο «the mall Athens» στο Μαρούσι κατά της κατάργησης της Κυριακής αργίας


Οι διαδηλωτές με επικεφαλής τον γ.γ. της Ο.Ι.Υ.Ε Θάνο Βασιλόπουλο ενημέρωσαν εργαζόμενους και καταναλωτές του εμπορικού κέντρου για τα δικαιώματά τους. Τους εργαζόμενους να μην δεχτούν την Κυριακάτικη εργασία και τους καταναλωτές να μην στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανοίξει τα καταστήματα 7 μέρες την εβδομάδα. Ωστόσο δεν σημειώθηκαν επεισόδια.





Όπως τονίζουν οι συγκεντρωμένοι αγωνίζονται προκειμένου καμία Κυριακή, «ούτε 52 ούτε και 7 τα μαγαζιά να μην είναι ανοιχτά» ώστε να μην εργαστεί κανείς υπάλληλος αφού η ημέρα της Κυριακής είναι αργία και δικαίωμα του εργαζομένου στον ελεύθερο χρόνο του, για ξεκούραση και οικογενειακή ζωή.

Στο χώρο του Εμπορικου κέντρου στο Μαρούσι βρέθηκαν προληπτικά και δυνάμεις της αστυνομίας.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης