Χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων στον Προμαχώνα

Χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων στον Προμαχώνα

Βρέθηκαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έκαναν αστυνομικοί σε φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος Ρουμάνος

Χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων στον Προμαχώνα
Ένα μεγάλο φορτίο με λαθραία τσιγάρα επιχείρησε να εισάγει στη χώρα ένας αλλοδαπός οδηγός φορτηγού, με το οποίο προσπάθησε να περάσει στο ελληνικό έδαφος από το φυλάκιο του Προμαχώνα Σερρών. Όμως, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έκαναν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος Ρουμάνος, βρέθηκαν σε ειδικές κρύπτες συνολικά 5.000 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών χωρίς τις ειδικές ταινίες του φόρου κατανάλωσης τα οποία δεν είχε δηλώσει περνώντας στην Ελλάδα.

Έτσι, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε όπως και τα τσιγάρα που εστάλησαν στην αρμόδια τελωνειακή αρχή για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Κλείσιμο
*** Για τον ίδιο λόγο συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Αριδαίας τρεις Έλληνες ηλικίας 51, 53 και 58, οι οποίοι εντοπίστηκαν να διακινούν 620 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στη λαϊκή αγορά της πόλης. Τα πακέτα εστάλησαν στο Τελωνείο, ενώ κατασχέθηκαν 285 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσει και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 53χρονου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης