Ιερά Σύνοδος: Εκτός εκκλησίας όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση

Ιερά Σύνοδος: Εκτός εκκλησίας όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση

Εστάλη εγκύκλιος σε όλες τις Μητροπόλεις για να ενημερωθούν οι πιστοί - «Η Εκκλησία δεν δέχεται για τα μέλη της την αποτέφρωση του σώματος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση 

Η Εκκλησία δε θα τελεί νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους αποδεδειγμένως και οικειοθελώς έχουν δηλώσει την επιθυμία για καύση του σώματός τους ενημερώνει τους πιστούς η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος με εγκύκλιο που έστειλε στις ιερές μητροπόλεις. 

Στην εγκύκλιο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Σύνοδος τονίζει πως «η Εκκλησία δεν δέχεται για τα μέλη της την αποτέφρωση του σώματος». Προσθέτει ότι «η αποτέφρωση του σώματος δεν είναι είναι σύμφωνη προς την πράξη και παράδοση της Εκκλησίας για θεολογικούς, κανονικούς και ανθρωπολογικούς λόγους». 

Ακόμη, η Σύνοδος αναφέρει πως για να αποφευχθεί οποιαδήποτε, θεολογική, κανονική, ανθρωπολογική εκτροπή, «απαραίτητος είναι ο σεβασμός των θρησκευτικών πεποιθήσεων και η διακρίβωση της οικείας βουλήσεως του κεκοιμημένου και όχι η βούληση ή η δήλωση των οικείων του». 

Πάντως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προσθέτει στην εγκύκλιο ότι μπορεί ο κάθε Μητροπολίτης με δική του ευθύνη να τελεί ένα... τρισάγιο.

Όλη η εγκύκλιος

Πρωτ. 5055
Ἀριθμ. Διεκπ. 2415 Ἀθήνῃσι 29ῃ Ὀκτωβρίου 2014

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2 9 5 9

Πρός
Τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας
τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
Εἰς τάς Ἕδρας των

Ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος, μέ ἀφορμή τό νέο νομοθετικό καθεστώς γιά τήν ἀποτέφρωση νεκρῶν, σύμφωνα μέ τά ἄρθρα 48 καί 49 τοῦ Νόμου 4277/2014 «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις» (Φ.Ε.Κ. 156/1-8-2014, τ. Α΄), κατά τήν Συνεδρία Αὐτῆς τῆς 14ης μηνός Ὀκτωβρίου ἐ.ἔ., ἐπελήφθη καί τοῦ ζητήματος τούτου καί ἀπεφάσισε νά σᾶς ἐνημερώσει περί τῶν κανονικῶν συνεπειῶν ἀπό τήν ἀποτέφρωση τοῦ σώματος.

Μέ τά ἄρθρα 48 καί 49 τοῦ Νόμου 4277/2014 ὁ νομοθέτης δέν λαμβάνει ὑπ’ ὄψιν τίς θρησκευτικές πεποιθήσεις τοῦ νεκροῦ. Ἐάν ὁ θανών δέν εἶχε ἐκφρασθεῖ ἐν ζωῇ περί τῆς μετά θάνατον ἐπιθυμίας ταφῆς ἤ ἀποτεφρώσεως τοῦ σώματός του, ἡ ἀποτέφρωση δύναται νά λάβει χώρα μέ μόνη τή δήλωση τοῦ/τῆς συζύγου ἤ «συντρόφου», μετά τοῦ/τῆς ὁποίου/ας ἔχει συνάψει «σύμφωνο συμβίωσης», ἤ τή δήλωση τῶν συγγενῶν πρώτου ἤ δευτέρου βαθμοῦ. 

Τοῦτο, κύημα τοῦ συγχρόνου μηδενιστικοῦ τρόπου ζωῆς καί τῆς τάσεως πρός ἀποθρησκευτικοποίηση κάθε πτυχῆς καί ἐκφάνσεως τῆς ζωῆς τοῦ ἀνθρώπου, ἀποτελεῖ ἐκ προοιμίου καταστρατήγηση τῶν θρησκευτικῶν πεποιθήσεων τοῦ κεκοιμημένου μέλους τῆς Ἐκκλησίας, ἔλλειψη σεβασμοῦ καί φροντίδος πρός τό ἀνθρώπινο σῶμα. 

Ἡ Ἐκκλησία δέν δέχεται γιά τά μέλη Της τήν ἀποτέφρωση τοῦ σώματος, διότι τοῦτο εἶναι ναός τοῦ Ἁγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. 6, 19), στοιχεῖο τῆς ὑποστάσεως τοῦ κατ’ εἰκόνα καί καθ’ ὁμοίωσιν Θεοῦ πλασθέντος ἀνθρώπου (Γεν. 1, 24), καί περιβάλλει αὐτό μέ σεβασμό καί τιμή ὡς ἔκφραση ἀγάπης πρός τό κεκοιμημένο μέλος Της καί ὡς ἐκδήλωση πίστεως στήν κοινή πάντων ἀνάσταση. 

Κατόπιν τούτου, ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος ἀπεφάσισε νά ἐνημερώσει, στό πλαίσιο τῆς ἀγρύπνου ποιμαντικῆς φροντίδος Της, τό εὐσεβές Αὐτῆς πλήρωμα, κληρικούς καί λαϊκούς, γιά τίς ἀκόλουθες κανονικές συνέπειες τῆς ἀποτεφρώσεως τοῦ σώματος: 

-Ἡ ἀποτέφρωση τοῦ σώματος δέν εἶναι σύμφωνη πρός τήν πράξη καί παράδοση τῆς Ἐκκλησίας γιά θεολογικούς, κανονικούς καί ἀνθρωπολογικούς λόγους.

-Πρός ἀποφυγήν οἱασδήποτε θεολογικῆς, κανονικῆς καί ἀνθρωπολογικῆς ἐκτροπῆς, ἀπαραίτητος εἶναι ὁ σεβασμός τῶν θρησκευτικῶν πεποιθήσεων καί ἡ διακρίβωση τῆς οἰκείας βουλήσεως τοῦ κεκοιμημένου καί ὄχι ἡ βούληση ἤ ἡ δήλωση τῶν οἰκείων του. 

-Ἐκεῖνος ὁ ὁποῖος ἀποδεδειγμένως οἰκειοθελῶς ἐδήλωσε τήν ἐπιθυμία περί καύσεως τοῦ σώματός του, δηλώνει τήν αὐτονόμησή του καί ὡς ἐκ τούτου δέν τελεῖται Νεκρώσιμος Ἀκολουθία καί Ἱερό Μνημόσυνο ὑπέρ αὐτοῦ. 

Παρά ταῦτα, ἐπαφίεται στήν ποιμαντική σύνεση καί τήν διακριτική εὐχέρεια τοῦ οἰκείου Μητροπολίτου ἡ τέλεση ἁπλῶς Τρισαγίου.
Ἐπί δέ τούτοις, κατασπαζόμενοι τήν ὑμετέραν Σεβασμιότητα ἐν Κυρίῳ, διατελοῦμεν μετ' ἀγάπης.


† Ὁ Ἀθηνῶν Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Σ, Πρόεδρος
† Ὁ Σταγῶν καί Μετεώρων Σεραφείμ
† Ὁ Περιστερίου Χρυσόστομος
† Ὁ Κεφαλληνίας Σπυρίδων
† Ὁ Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας Ἀμβρόσιος
† Ὁ Τρίκκης καί Σταγῶν Ἀλέξιος
† Ὁ Καρπενησίου Νικόλαος
† Ὁ Λήμνου καί Ἁγίου Εὐστρατίου Ἱερόθεος
† Ὁ Γουμενίσσης, Ἀξιουπόλεως καί Πολυκάστρου Δημήτριος
† Ὁ Βεροίας, Ναούσης καί Καμπανίας Παντελεήμων
† Ὁ Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου Δαμασκηνός
† Ὁ Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης Ἀνδρέας
† Ὁ Ξάνθης καί Περιθεωρίου Παντελεήμων


Ὁ Ἀρχιγραμματεύς

† Ὁ Μεθώνης Κλήμης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (271)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΑΙ Ο "ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ" Ο ΑΡΧΗΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΗΤΑΝ?? ΞΕΣΡΑΒΩΘΗΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ !! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΦΤΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ 30ΧΡΟΝΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ?? ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΑΔΕΙΟ.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΕΙΜΑΙ 36 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΘΑΨΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ, 2 ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΘΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ. ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 8 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΤΟΣΟ ΕΓΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, ΑΓΝΩΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΦΡΙΚΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΔΕΝ ΛΟΙΩΝΟΥΝ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΝΟΙΚΙΟ" ΤΟΥ "ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ" ΟΠΟΥ "ΚΟΙΜΑΤΑΙ" Ο ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΥΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΩΝ - ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ Η ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΙ -ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ. ΜΠΡΑΒΟ Ο ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΑΙΒΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ. ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ, ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΩΔΥΝΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΛΗΞΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΡΑΓΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ Ή ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΑΣ?

για όλα υπάρχουν λύσεις

Υπάρχει η Ευαγγελική εκκλησία στην Ελλάδα. Όποιος διαφωνεί με την στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και Θεολογίας στο θέμα της αποτέφρωσης μπορεί φαντάζομαι να αποταθεί εκεί και να δεί αν καλύπτεται πνευματικά και αν μπορεί να προσχωρήσει εκεί. Σύμφωνα με την wikipedia, η προτεσταντική εκκλησία έχει ήδη 30.000 πιστούς στην Ελλάδα.

@ για όλα υπάρχουν λύσεις 02/11/2014 13:03

Άλλος από εδώ.....ναι λοιπόν, καλή λύση να πάρουμε μεταγραφή στο άλλο μαγαζί....να δούμε αν έχει καλύτερες τιμές ή αν κάνει ευκολίες πληρωμής. Όλοι να ελέγχουν τις ψυχές των ανθρώπων, να εκμεταλλεύονται το αόριστο του μεταθανάτιου και μάλιστα με πληρωμή επι γής. Άντε να χαθείτε όλα τα κοράκια επιτέλους!

ΑΝΑΣΤΑΣΗ+++

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΡΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΨΥΧΕΣ ΣΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ "ευαγγελικους"πεντηκοστιανους.

ililos

Τσάμπα κόπος τα λόγια, όταν η ίδια η εκκλησία έχει φύγει από τον δρόμο της Θρησκείας μας και τον λόγο του Ιησού Χριστού!! Γιατί μη παραμυθιάζεστε...άλλο η Θρησκεία και η πίστη στον Θεό και άλλο η εκκλησία έτσι όπως την καταντήσανε τα όρνεα και τα θηρία που δηλώνουν ιερείς και θέλουν να πέζουν τον ρόλο του Θεού!! Για αυτούς η εκκλησία είναι το μαγαζάκι τους που θα χάσει κέρδος τρελό με τον ανταγωνισμό!! Και τώρα παρακαλώ...βρίστε με ελεύθερα!!!

να αγιασει....

...το στόμα σου!!!!!

@@@@@@@@@@@@@@@@

ΕΙΣΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ -ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΦΟΒΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΡΙΚΙΣΤΗΣ,ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΥΒΡΙΣΤΗΣ.

Starxidistis

Πόσο ανώμαλος είναι κανείς, που πονοκεφαλιάζει γιατί η εκκλησία από την καύση νεκρών θα απολέσει τεράστια οικονομικά οφέλη;

διαλεγω Ορθοδοξη Εκκλησια.

επελεξα την Ορθοδοξη Εκκλησια μετα απο σκεψη, ημουν εκτος αυτης στα παιδικα μου χρονια, γιατι ειχα μπλεξει με μαρξιστες.(ομως ενα 6μηνο τους αντεξα. και απλα αποχωρησα απο την παρεα αυτη)...... Ομως μετα απο μεγαλο ΘΑΥΜΑ στη ζωη μου, μεσα σε μια νυχτα, άλλαξα διαβαζοντας ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Ιωαννου αρχικα............. και μετα ολη την Καινη Διαθηκη στις επομενες μερες. Ο Χριστος μας ηταν και ειναι σαφης και ΔΕΝ ειναι ψευτης. ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.οποια ατομα Τον μισουν ειναι αξιολυπητα. Διοτι Εκεινος ειναι τα παντα ολα και μας αγαπα και μας φροντιζει, και μας προσεχει, και μας συγχωρει. Αρκει να ειμαστε ταπεινοι, εν μετανοια και εν Αγαπη.

Πρώτα απ' όλα Χριστιανός Ορθόδοξος

Συνεχίζετε να γράφετε ανοησίες και ειλικρινά δεν ξέρω αν τα πιστεύετε ή τρολλάρετε. Εδώ, κάποια έφτασε στο σημείο να γράψει ότι προτιμά να πάει αδιάβαστη. Γνωρίζει άραγε για το μυστήριο και τη διαδικασία του θανάτου; Αμφιβάλλω! Πιστεύει στην ανυπαρξία της ψυχής; Μέγα λάθος! Έλεος ρε παιδιά, βαφτισμένοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι είμαστε, από που κι ως που καύση των νεκρών σε Ορθόδοξη χώρα. Σιγά - σιγά θα ζητήσετε να "ξαναζωντανέψουν" στην Ελλάδα οι Πύργοι της Σιωπής!

@Πρώτα απ' όλα Χριστιανός Ορθόδοξος01/11/201423:3

"Γνωρίζει άραγε για το μυστήριο και τη διαδικασία του θανάτου;"...δηλαδή έχεις πεθάνει πολλές φορές και τα ξέρεις από πρώτο χέρι?????

Μινα

Η διαφωνία αυτή δεν εχει κανένα νόημα. Άν κάποιος θέλει να αποτεφρωθεί μάλλον δεν πιστεύει στην ορθοδοξία, χωρίς αυτό να τον χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο. Υπάρχουν και καλοί άνθρωποι που δηλώνουν άθεοι, και ελληνορθόδοξοι που συμπεριφέρονται άσχημα στους συνανθρώπους τους. Όλοι θα κριθούμε απο το θεό για τις πράξεις και το βίο μας. Είναι φυσικό όποιος επιθυμεί να αποτεφρωθεί να θέτει αυτόματα τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Πού είναι το παράλογο; Όσο μακάβρια και να είναι όσα σχετίζονται με την ταφή, είναι σύμφωνα με την ελληνορθόδοξη πίστη.Σε όποιον δεν αρέσει ας γίνει στάχτη και μπούρμπερη.Και στο κάτω κάτω δεν έιναι χριστιανικό να κρίνουμε. Μην κρίνεις για να μην κριθείς.

@

ΆΛΛΟ Η ΣΚΕΨΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ.....ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ...και άαααλλο η κατΑκριση. εδω σκεφτομαστε αυτο που γραφει η εγκυκλιος και μετα απο κριτικη σκεψη απλα διακρινουμε μια ενημερωση και λογικη προειδοποιηση ....για οσους δεν εχουν ιδεα απο Θεολογια και αιρεσεις. Η καυση ειναι κατι εκτος Ορθοδοξης Θεολογιας και τυπικου.εφοσον λοιπον καποιος την επιλεξει...αυτοματα μονος του διαγραφει την Εκκλησια και θετει τον εαυτουλη του Το εγω του και ΜΕ τις επιλογες του ,ΕΚΤΟς ΑΥΤΗΣ .............ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.-ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ!

Ποιο το προβλημα?

Και δεν θα με τρωνε τα σκουληκια και θα ειμαι εκτος εκκλησιας! ΖΗΤΩ!!

πςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

μας το ξανααπες 3 φορες.

Η Αγία Γραφή πυξίδα των πιστευσάντων..

Στην Αγία Γραφή αναφέρεται η καύση σαν τρόπος κάθαρσης και εξαγνισμού της ψυχής και χρησιμοποιείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε περιπτώσεις βεβήλωσης ή παραβίασης του νόμου. Στην Παλαιά Διαθήκη (Λευιτικό κ14) αναφέρεται : "Ος άν λάβη γυναίκα και την μητέρα αυτής, ανόμημά εστιν, εν πυρί κατακαύσουσιν αυτόν και αυτάς". Επίσης (Λευιτικό κα 9) : " Εάν θυγάτηρ ανθρώπου ιερέως βεβηλωθεί του εκπορνεύσαι, το όνομα του πατρός αυτής αυτή βεβηλοί, επί πυρός κατακαυθήσεται". Τους παραβάτες του λιθοβολούσαν ή τους στραγγάλιζαν και κατόπι τους έκαιγαν. Επίσης κατά την πρώτη μάχη που έδωσαν οι Εβραίοι, εναντίον της πόλης Γαί στην Παλαιστίνη, όταν επέστρεφαν από την Αίγυπτο, νικήθηκαν οιχτρά, διότι ένας από αυτούς "ενοσφίσατο από του αναθέματος". Κατά των κλεπτών ο Θεός όρισε ποινή θανάτου με καύση. Ο δράστης λιθοβολήθηκε και κάηκε το πτώμα του στην συνέχεια. Τι δεν καταλαβαίνετε οι αρνητές του Χριστού; την πυξίδα η το gps κοιτά ο καπετάνιος και πλέει νύχτα στη θάλασσα και όχι ότι του φανεί του μούτσου του λωλοστεφανή.. Δεν τον καίμε τον μετανοημένο πιστό τον εξαγορασμένο με το αίμα του Χριστού που έχει την ελπίδα της αναστάσεως , τον θάβουμε ,τελεία και παύλα...

γιατι μονο απο την Παλαια Διαθηκη ??

στην Καινη εχουμε σαφη χωρία τα οποία μιλανε για ταφη και Ανασταση.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης