Με Γεωργία Σαμαρά και Άντζελα Γκερέκου συνέφαγε η Αμάλ

Με Γεωργία Σαμαρά και Άντζελα Γκερέκου συνέφαγε η Αμάλ

Σήμερα νωρίς το πρωί η αναχώρησή της από τη χώρα μας - Λόγω ακατάλληλων υποδημάτων η δικηγόρος δεν περπάτησε στον Ιερό Βράχο - Κοιτίδα του σύχρονου πολιτισμού αποκάλεσε τον Παρθενώνα - Τι είπε αντικρίζοντας τις μετώπες 

Με Γεωργία Σαμαρά και Άντζελα Γκερέκου συνέφαγε η Αμάλ
Σήμερα νωρίς το πρωί αναμένεται η αναχώρηση της κυρίας Αμάλ Αλαμουντίν από τη χώρα μας. 

Η 36χρονη δικηγόρος κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψή της,  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ξενάγησή της στο Μουσείο της Ακρόπολης το μεσημέρι της Τετάρτης. δήλωσε πως το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να αναγνωρίσει το δίκαιο της ελληνικής πλευράς. 

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να λυθεί το θέμα φιλικά και αυτή θα αποφασίσει. «Περιμένουμε την πορεία του αιτήματος στην UNESCO για διαμεσολάβηση πριν η κυβέρνηση προχωρήσει στα επόμενα βήματα» συμπλήρωσε η Αμάλ Κλούνι.

Κλείσιμο
Ερωτώμενη από δημοσιογράφο αν ο Τζορτζ Κλούνεϊ προτίθεται να βοηθήσει στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών, η ίδια απάντησε ότι έχει την «αμέριστη συμπαράσταση του συζύγου της σε όλες τις προσπάθειες».

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Πρωθυπουργό να εκφράζει τις ευχαριστίες του για την πολύτιμη στήριξη που δίνεται στην Ελλάδα, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Λόγω ακατάλληλων υποδημάτων η δικηγόρος δεν περπάτησε στον Ιερό Βράχο 

Οι φήμες λένε ότι ο περίπατος της Αμάλ Αλαμουντίν, συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ, στην Ακρόπολη δεν έγινε επειδή η γοητευτική δικηγόρος δεν διέθετε τα κατάλληλα παπούτσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας όσο και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη προθυμοποιήθηκαν να βρουν τα κατάλληλα «flat» παπούτσια για την Αμάλ ωστόσο η σύζυγος του ηθοποιού που θεωρείται ο πιο ποθητός άνδρας από εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο αρνήθηκε ευγενικά, ίσως επειδή ήταν πολύ κουρασμένη. 



Περίπου τέσσερις ώρες έμεινε η Αμάλ μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ξεναγήθηκε στα μοναδικά εκθέματα από τον διευθυντή του Μουσείο Δημήτρη Παντερμαλή αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα. Ως υψηλό πρόσωπο μάλιστα η Βρετανο-λιβανέζα δικηγόρος είχε την ευτυχία να ακουμπήσει με τα δάχτυλά της ορισμένα από τα αγάλματα, κάτι που είναι απαγορευμένο για όλους τους υπολοίπους κοινούς επισκέπτες του Μουσείου. Η Αμάλ χάιδεψε τη Χιώτισσα, εντυπωσιάστηκε από το παιδί του Κριτίου, ρωτούσε πού βρίσκονται τα μάρμαρα του Παρθενώνα και βλέποντας τις μετώπες να αιωρούνται αποκάλυψε στους συνομιλητές της ότι τα αντίγραφα δεν συγκρίνονται με τα αληθινά. 




Οσοι τουρίστες πάντως επέλεξαν να επισκεφθούν σήμερα το Μουσείο-στολίδι της ελληνικής πρωτεύουσας και είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν την Αμάλ αντέδρασαν ίσως με μεγαλύτερο ενθουσιασμό απ' ότι αν επρόκειτο για κάποια γαλαζοαίματη. Οι ξένοι επισκέπτες επευφημούσαν την σύζυγο του Τζορτζ Κλούνεϊ και προσπάθουσαν να εξασφαλίσουν ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο μαζί της. Οι δεκάδες δημοσιογράφοι πάντως ήταν πιο τυχεροί από τους απλούς τουρίστες. Για πρώτη φορά -μετά τα επίσημα εγκαίνια το 2009- το Μουσείο της Ακρόπολης κατακύστηκε από ξένους ανταποκριτές που υπέβαλαν σκληρές ερωτήσεις στην τριάδα του βρετανικού δικηγορικού γραφείου (Κλούνεϊ, Robertson και Palmer). Χαρακτηριστική είναι η ερώτηση που έκανε η δημοσιογράφος του Reuters αν ο Τζορτζ Κλύνεϊ, σύζυγος της Αμάλ, προτίθεται να λάβει μέρος στην υπόθεση της διεκδίκησης. «Αυτό θα το αποφασίσει προσωπικά ο σύζυγός μου», απάντησε η κύρια Κλούνεϊ. Οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι και οι ανταποκριτές του CNN, Reuters, Times, και άλλων διεθνών πρακτορείων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Αμάλ. Ο ρεπόρτερ της Daily Mail (η οποία ειρήσθω εν παρόδω στόλισε σήμερα τους καημένους Έλληνες που πληρώνουν για την Αμάλ και την συνοδεία της) όχι απλώς είχε το δικό του προσωπικό photo opportunity με την σύζυγο Κλούνεϊ, αλλά μέχρι και χειροφίλημα έκανε στη δικηγόρο...


Μετά την ξενάγηση η κυρία Αλαμουντίν (ή Κλούνεϊ όπως ζήτησε να την αποκαλούν στο εξής) έδωσε συνέντευξη Τύπου μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί, όπως ήταν φυσικό και περίπου αναμενόμενο υπογράμμισε ότι ο Παρθενώνας είναι η κοιτίδα του σύγχρονου Παγκόσμιου Πολιτισμού και ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την επιστροφή των μαρμάρων. 

Μετά την συνέντευξη η Αμάλ συνέφαγε στο φημισμένο εστιατόριο του Μουσείου με εκλεκτή παρέα: την σύζυγο του πρωθυπουργού κυρία Γεωργία Σαμαρά, τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, την υφυπουργό Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου. Το μενού τους περιελάμβανε σαλάτα με γαρίδες και ψαροροδέλες σολωμού, τα οποία συνόδευσαν με λευκό κρασί. 



































































































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης