LIVE

Κορωνοϊός

Τι γράφει στην επιστολή του ο παραιτηθείς γγ αντεγκληματικής πολιτικής

Τι γράφει στην επιστολή του ο παραιτηθείς γγ αντεγκληματικής πολιτικής

Κατά πληροφορίες, ο Μαρίνος Σκανδάμης θέλει να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής στο νομό Αχαΐας

Ο υπουργός  Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αφού  ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής (αρμόδιο για τις φυλακές της χώρας) του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνο Σκανδάμη  για την άψογη συνεργασία που είχαν, δήλωσε:
           
«Αποχωρεί από το υπουργείο ένας αγαπητός συνεργάτης  με τον οποίο δουλέψαμε σκληρά τα τελευταία δυο χρόνια.
Ο Μαρίνος Σκανδάμης, είναι ένας σοβαρός επιστήμονας, με μεγάλη εμπειρία και δημιουργικότητα,  που αφήνει το στίγμα του στο έργο του υπουργείου μας. Του εύχομαι καλή συνέχεια στη ζωή του και κάθε επιτυχία στις επιλογές του».

Ο κ. Σκανδάμης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής στο νομό Αχαΐας.
Να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη παραίτηση γενικού γραμματέα μέσα στο τελευταίο διάστημα που γίνεται προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές και να μην αντιμετωπίζουν κώλυμα εκλογιμότητας, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο.
 
Η επιστολή παραίτησης

 
Ο κ. Σκανδάμης στην επιτολή παραίτησης του αν αναφέρει:
«Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2014
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και εσάς, που με τιμήσατε με την επιλογή σας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Στα χρόνια ανάληψης αυτής της ευθύνης, καθώς και της προηγούμενης του Ειδικού Γραμματέα, προσπαθήσαμε ειλικρινά και κοπιαστικά να ενσωματώσουμε στις πολιτικές του υπουργείου μας τις σύγχρονες αντιλήψεις για την αντεγκληματική πολιτική και τα δικαιώματα.
Προσπαθήσαμε ακόμα να επιλύσουμε δομικά προβλήματα ετών και ν’ ανακουφίσουμε την αγωνία του προσωπικού μας, των κρατουμένων και των οικογενειών τους.
Πετύχαμε να συμβάλλουμε στην αναθεώρηση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, αλλά και στην παραγωγή του  λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του οποίου είχα την τιμή να συμμετέχω. Λειτουργήσαμε πλείστα εκπαιδευτικά, επιμορφωτικά και πολιτιστικά προγράμματα στα καταστήματα κράτησης της χώρας, ενώ δημιουργήσαμε  συνεργασίες με πανεπιστημιακές σχολές, με συναρμόδια υπουργεία, με θεατρικές και καλλιτεχνικές ομάδες και εθελοντές. Αναπτύξαμε σχολεία και προγράμματα ελληνομάθειας για τους αλλοδαπούς και προσπαθήσαμε ν’ ακούσουμε την φωνή του κάθε κρατουμένου που αισθάνεται ότι αδικείται.
Η -πριν από λίγες ημέρες- έναρξη λειτουργίας Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και Τμήματος Κράτησης Ανηλίκων, ηλικίας 15-18 ετών, στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου, αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας ετών.
Βεβαίως, το μόνιμο πρόβλημα του υπερπληθυσμού, που δεν μας τιμά, μπορεί να λυθεί μόνον με την αναθεώρηση της ποινικής μας πολιτικής, η οποία πρέπει να μετακινηθεί από το χώρο της τιμωρητικής εμμονής σ’ αυτόν της ορθολογικής αντιμετώπισης του εγκλήματος, όπως ήδη πολλά ευρωπαϊκά κράτη πράττουν. Γνωρίζω επίσης, πόσο πιστεύετε σ’ αυτό και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχετε με την ψήφιση του σχεδίου νέου Ποινικού Κώδικα, που έχετε προετοιμάσει.
Κύριε Υπουργέ, σήμερα, κλείνει ένας κύκλος κοπιώδους προσπάθειας, καθότι αυστηρά προσωπικοί λόγοι επιβάλλουν την παραίτησή μου από τη θέση που υπηρετώ και παρακαλώ για την αποδοχή της.
Σας διαβεβαιώνω δε, ότι ως πολίτης και δικηγόρος θα συνεχίσω να μάχομαι για μια πολιτική που θα παράγει αξιοπρέπεια και ευημερία για όλη την κοινωνία.
Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο σας.
Με τιμή
Μαρίνος Σκανδάμης»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης