Σενάριο για μισθούς πολλών ταχυτήτων στο Δημόσιο από το 2015

Σενάριο για μισθούς πολλών ταχυτήτων στο Δημόσιο από το 2015

Στόχος η συγκράτηση της μισθολογικής δαπάνης - Πώς θα γίνεται ο διαχωρισμός - Θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου - Τον Οκτώβριο αναμένεται το τελικό σχέδιο

Σενάριο για μισθούς πολλών ταχυτήτων στο Δημόσιο από το 2015
Σε νέο μισθολόγιο στο δημόσιο που θα δημιουργήσει εργαζομένους πολλών ταχυτήτων ως προς τις απολαβές τους επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το νομοσχέδιο επεξεργάζεται κοινή επιτροπή από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να το παρουσιάσει το δεύτερο 15ημερο του Σεπτεμβρίου ώστε να κατατεθεί στην τελική του μορφή προς ψήφιση τον προσεχή Οκτώβριο.

Με βασικό γνώμονα την συγκράτηση των μισθολογικών δαπανών το νέο μισθολόγιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει τα εξής «εργαλεία»: το πτυχίο, την αξιολόγηση του προσωπικού και τον χρόνο πρόσληψης.

Σε μια τέτοια εκδοχή εκτιμάται ότι περίπου 300.000 υπάλληλοι που δεν διαθέτουν πτυχίο θα δουν τις απολαβές τους να μειώνονται, ενώ αντίθετη πορεία θα ακολουθήσουν οι αποδοχές για 250.000 πτυχιούχους ΑΕΙ. Σε δεύτερο επίπεδο οι μη πτυχιούχοι θα δουν και έμμεσες μειώσεις μέσω πιο αργής μισθολογικής ανέλιξης.

Άλλη μια «ταχύτητα» θα δημιουργηθεί, επίσης, από την αξιολόγηση, από την οποία περίπου το 15% των υπαλλήλων θα αντιμετωπίσει προβλήμτα όπως πάγωμα του μισθού τους αφού προβλέπονται μπόνους παραγωγικότητας για τους «άριστους» υπαλλήλους και μείωση για τους «κακούς» υπαλλήλους. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για την αξιολόγηση αναμένεται να περάσει από τη Βουλή το φθινόπωρο προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή από την αρχή του 2015.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης