Μαρούσι: Ψάχνουν αποτυπώματα και DNA στο κρησφύγετο του Μαζιώτη

Μαρούσι: Ψάχνουν αποτυπώματα και DNA στο κρησφύγετο του Μαζιώτη

Επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια στην Αττική και στη Φθιώτιδα για τους συνεργούς του - Δεν ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά το σπίτι που έμεναν ο Μαζιώτης, η Ρούπα και το παιδί τους - Εκπαιδευτικός δήλωνε στους γείτονες η σύζυγός του - Δεν βρέθηκε το ασημί Hyundai - Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος τον αναγνώρισε από την πλαστή ταυτότητα και κάλεσε τις Αρχές

Μαρούσι: Ψάχνουν αποτυπώματα και DNA στο κρησφύγετο του Μαζιώτη
Το διαμέρισμα του 5ου ορόφου στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι ήταν, όπως όλα δείχνουν, το στρατηγείο του Νίκου Μαζιώτη το τελευταίο διάστημα.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως πιθανότατα εκεί έμενε ο Μαζιώτης με τη σύζυγο του Πόλα Ρούπα και το παιδί τους. Όμως, μετά τη σύλληψη του 44χρονου η σύζυγος του έσπευσε να εξαφανιστεί, παίρνοντας μαζί της στοιχεία και αντικείμενα, που θα μπορούσαν να προδώσουν τα σχέδιά τους.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, έγινε γνωστό ότι η Αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια στην Αττική και τη Φθιώτιδα, αναζητώντας τους συνεργούς -ή στοιχεία που να οδηγούν στους συνεργούς- του Μαζιώτη. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Παρά τους αρχικούς φόβους της Αστυνομίας, ότι το σπίτι θα μπορούσε να είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά, οι αστυνομικοί μπήκαν το απόγευμα στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου, αλλά σε πρώτη φάση δεν εντόπισαν τίποτα ύποπτο. Ωστόσο, ερεύνησαν το χώρο για αποτυπώματα που ίσως μπορέσουν να βοηθήσουν στις έρευνές τους.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί έλεγξαν, επίσης, το γκαράζ της πολυκατοικίας, αλλά δεν βρήκαν το ασημί Huyndai της οικογένειας Μαζιώτη, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν έρευνες στην αποθήκη που είχαν.


Τι είπαν οι κάτοικοι για το ζευγάρι

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ζευγάρι είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στις αρχές του 2013, ωστόσο, δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο με την ιδιοκτήτρια, ενώ δεν είχε ιδιαίτερες επαφές με τους γείτονες του.


Ωστόσο, μερικοί από τους κατοίκους της περιοχής θυμούνται μερικά περιστατικά με το ζευγάρι, ένα από τα οποία αφορά και στο παιδί του.

Ειδικότερα, γείτονες μίλησαν στο protothema.gr και είπαν ότι πριν από περίπου ένα χρόνο μια γυναίκα οδηγός τραυμάτισε ελαφρά το γιο τους.

Το παιδί δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά την επόμενη ημέρα η γυναίκα επισκέφτηκε τον Μαζιώτη και τη Ρούπα για να δει το παιδί και το ζευγάρι την ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον της.

Στο protothema.gr μίλησε επίσης και ο ταχυδρόμος της περιοχής ο οποίος είπε ότι ο Μαζιώτης έβγαινε σχεδόν κάθε ημέρα από τι σπίτι του στις 12:30 με 1 το μεσημέρι και πήγαινε με το γιο του σε μια παιδική χαρά που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πολυκατοικία στην οποία διέμενε ο τρομοκράτης με την οικογένειά του.

Μάλιστα, ο ταχυδρόμος ανέφερε ακόμη πως είχε συνομιλήσει μερικές φορές με τον Μαζιώτη, καθώς έχει και εκείνος ένα γιο στην ηλικίας του.



Άλλοι κάτοικοι ανέφεραν ότι παρά το γεγονός ότι η Ρούπα δήλωνε πως εργαζόταν ως εκπαιδευτικός και μεταφράστρια, το ζευγάρι έμοιαζε να είναι άνεργο, ενώ πολλοί ήταν και οι γείτονες που γελούσαν με την περούκα του Μαζιώτη.

Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση της Ρούπα, οι κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι είναι αρκετά αδύνατη και έχει κοντά, ξανθά μαλλιά.

Όπως είπαν,  έβλεπαν μια γυναίκα με ξανθά μαλλιά και ένα παιδί ηλικίας τριών με τεσσάρων ετών να ανεβαίνουν στο διαμέρισμα και σε κάποιες κουβέντες που έκαναν μαζί της τους φάνηκε περίεργη, ενώ δήλωνε εκπαιδευτικός. Μαζί της και ένας άνδρας που είχε τα χαρακτηριστικά του Μαζιώτη την ημέρα που συνελήφθη στο Μοναστηράκι.









Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έφθασαν στο διαμέρισμα μετά από τηλεφώνημα της ιδιοκτήτριας στις αρχές η οποία υποστήριξε ότι αναγνώρισε το Μαζιώτη από τη φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας με τα στοιχεία «Μιχάλης Μιχελάκης», παρόλο που όπως είπε ο 44χρονος της παρουσιάστηκε με άλλο όνομα.















Η πολυκατοικία που βρέθηκε το κρησφύγετο του Μαζιώτη

























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης