Έκλεψαν 22 οχήματα και τρεις τόνους καύσιμα!

Έκλεψαν 22 οχήματα και τρεις τόνους καύσιμα!

Χρειάστηκε να γίνουν ταυτόχρονα δυο επιχειρήσεις της Ασφαλείας Θηβών και της Ο.Π.Κ.Ε. σε οικισμούς τσιγγάνων στο Πυρί Θηβών και την Αλίαρτο Βοιωτίας, για να συλληφθούν πέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας

Έκλεψαν 22 οχήματα και τρεις τόνους καύσιμα!
Μετεξέλιξη μιας άλλης συμμορίας που εξαρθρώθηκε πριν από δυο μήνες, αποτελούσε η σπείρα έξι τσιγγάνων που είχε γίνει φόβος και τρόμος για τους ιδιοκτήτες οχημάτων και τους επιχειρηματίες σε διάφορες περιοχές της Θήβας.

Στο διάστημα της δράσης του είχαν κλέψει 14 Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά, είχαν αποπειραθεί να κλέψουν άλλα οκτώ και είχαν αντλήσει τρεις τόνους και 200 λίτρα πετρελαίου!

Κλείσιμο
Χρειάστηκε να γίνουν ταυτόχρονα δυο επιχειρήσεις της Ασφαλείας Θηβών και της Ο.Π.Κ.Ε. σε οικισμούς τσιγγάνων στο Πυρί Θηβών και την Αλίαρτο Βοιωτίας, για να συλληφθούν πέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 27, 26, 29, 31 και 38 χρόνων. Ο πρώτος φέρεται ως «εγκέφαλος» των κλοπών, μαζί με έναν 17χρονο που είχε ήδη συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες στη Θήβα και είναι έγκλειστος στο ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης της Νέας Ιωνίας Βόλου. Οι δυο ήταν μέλη και της άλλης σπείρας που διέπραττε παρόμοιες κλοπές εξαρθρώθηκε στις 24 Μαΐου.

Με την δική τους καθοδήγηση, τα μέλη της σπείρας έκλεβαν κυρίως παλιά οχήματα από διάφορες περιοχές της Θήβας και πήγαιναν με αυτά σε εγκαταστάσεις εταιρειών, πρατήρια υγρών καυσίμων, υπαίθρια παρκινγκ, μάντρες, αποθήκες και σπίτια και έκαναν μετάγγιση πετρελαίου από φορτηγά και γεωργικούς ελκυστήρες. Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών και στα κλεμμένα αυτοκίνητα τα οποία εντοπίστηκαν σε αγροτικές περιοχές του Πυρίου και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστικά δοχεία και λαστιχένιοι σωλήνες που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας για την άντληση του πετρελαίου. 

Σε βάρος των έξι μελών της σπείρας σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος. Οι πέντε συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες κλοπές. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης