Επιχείρηση: «Συλλάβετε τον Σήφη»

Επιχείρηση: «Συλλάβετε τον Σήφη»

Το πρωί της Πέμπτης στο Ρέθυμνο ειδικός ερπετολόγος και άνδρες της ΕΜΑΚ - Διαβάστε τις μαντινάδες που «έγραψε» το ερπετό ενόψει της επιχείρησης

Επιχείρηση: «Συλλάβετε τον Σήφη»
Σαρανταοχτώ ώρες απομένουν μέχρι τη μεγάλη επιχείρηση για τη «σύλληψη» του κροκόδειλου, που εμφανίστηκε από το περασμένο Σάββατο στο Φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο της Κρητης. 

Ερπετολόγος από την Αθήνα, αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ ετοιμάζονται για την Πέμπτη το πρωί όπου θα επιχειρήσουν να πιάσουν το ερπετό που έχει αναστατώσει τους κατοίκους του Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα έχει γίνει πρώτη είδηση  όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. 



Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση της «πατρότητας» του ξαφνικού επισκέπτη  του νησιού, με τις πιθανότητες να προς την εκδοχή εκείνη που υποστηρίζει πως εγκαταλείφθηκε από κάποιο τσίρκο ή το παράτησε κάποιος που το είχε στο σπίτι του και μόλις μεγάλωσε το άφησε στο  φράγμα.
Κλείσιμο
 
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κροκόδειλος έχει γίνει σταρ. Ακόμη και ο γνωστός συνθέτης Σταματης Κραουνάκης έχει γράψει ποίημα στο οποίο τον αποκαλεί «Τζίμι» ερχόμενος σε αντιπαράθεση με άλλους που τον αποκαλούν «Σήφη». 

Ο κροκόδειλος πέρα από το να κολυμπά αμέριμνος έχει αποκτήσει και δική του σελίδα στο Facebook ως Σήφης και ήδη μετρά περισσότερους από 2600 φίλους. 



Ο Σήφης μάλιστα δε διστάζει να ποστάρει συνεχώς ειδήσεις για τα κατορθώματά του ενώ είναι και ιδιαίτερα ομιλητικός. Όταν έμαθε δε πως η ΕΜΑΚ ετοιμάζεται να έρθει για να τον πιάσει ανέβασε και τις παρακάτω μαντινάδες: «Δεν πήγα εις την Αίγυπτο και στις πηγές του Νείλου μα στο Αμάρι βρέθηκα στη γη του κροκοδείλου. Στο φράγμα εις τσι ποταμούς ένα θεριό βρυχάται που το βαφτίσαν Σηφαλιό και που λαγοκοιμάται. Μα αν δεν είναι αμοναχός κι΄ υπάρχει ένα ζευγάρι ένα σωρό θα σπείρουνε κροκόδειλους στ΄ Αμάρι. Στο "Φράγμα" μα και στον "Δρυμό" θα ψήνουν Χαροκόποι κι΄ αντικρυστό κροκόδειλο θα τρώνε οι αθρώποι !!!»

Ενώ η άλλη λέει: «Δε με φοβίζουν τα ΕΚΑΜ ούτε οι ερπετολόγοι, γιατί είναι φίλοι μου οι βοσκοί και οι μαντιναδολόγοι».

Η απήχηση που έχει ο κροκόδειλος έκανε κάποιους άλλους να δημιουργήσουν και άλλο γκρούπ στο Facebook με το όνομα «Μανωλιός», χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει αρεκτούς φίλους. 

Ο Σήφης, που είναι και αρκετά ομιλητικός έχει ποστάρει και τη διεθνή σύμβαση και όσα προβλέπονται σε αυτή για τον ίδιο αλλά και για την παρέα του, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως να υπάρχει και άλλος κροκόδειλος εκτός από τον ίδιο στην περιοχή. Ο κ. Πέτρος Λυμπεράκης, βιολόγος, έφορος σπονδυλωτών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και με ειδικές γνώσεις ερπετολογίας εχει τονίσει σε δηλώσεις του πως: «πρέπει να τονίσουμε δυο σημεία. Αφενός ο κόσμος να μην πλησιάζει από περιέργεια ένα επικίνδυνο ζώο για να μην υπάρξει ατύχημα. Ασφαλώς και υπάρχει κίνδυνος εάν πλησιάσει κανείς για να το φωτογραφίσει. Επίσης, να καταλάβουμε πως τα ζώα συντροφιάς είναι μια ευθύνη και δεν πρέπει να τα αφήνουμε ελεύθερα». Ενώ για το πώς θα πιάσουν το «Σήφη» είπε: «Πως θα το πιάσουμε; Μια κουβέντα είναι. Υπάρχει όμως εμπειρία από άλλα ερπετά και θα κάνω μια απόπειρα. Εξαρτάται πόσο φοβισμένο θα είναι το ζώο». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης