Πρόγραμμα κατάρτισης 1.200 ανέργων ανακοίνωσε ο Βορίδης

Την κατάρτιση και απορρόφηση 1.200 άνεργων επαγγελματιών Υγείας στις Μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης.

Οι επαγγελματίες Υγείας -με ειδικότητα στη νοσηλευτική, τις παραϊατρικές και τις διοικητικές θέσεις- θα συμμετάσχουν σε ετήσιο πρόγραμμα διάρκειας 1.200 ωρών θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ, ύψους 14, 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Υγείας π.χ. η καταγραφή των αναγκών του ΠΕΔΥ και η κατανομή των θέσεων ανά περιφέρεια, και πλέον αναμένεται η τελική έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι αιτήσεις εκτιμάται ότι θα μπορούν να γίνονται από τους ενδιαφερόμενους τον Ιούλιο.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε την πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών για την κάλυψη των μονάδων του ΠΕΔΥ.

eirini

Η 32χρονη επανέλαβε ότι δεν τον έσπρωξε ποτέ,  ότι φοβήθηκε και τον κλείδωσε στο μπαλκόνι  περιμένοντας να έρθει η αστυνομία - Επέρριψε ευθύνες στην οικογένειά του για την κατάστασή  του - Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

20902716