Άνω-κάτω η Μύκονος: «Λουκέτο» σε δεκάδες κλαμπ για υπέρβαση ωραρίου

Άνω-κάτω η Μύκονος: «Λουκέτο» σε δεκάδες κλαμπ για υπέρβαση ωραρίου

«Σφραγίζουν» την Τρίτη εννιά καταστήματα - Ακολουθούν ακόμη 80 τις επόμενες ημέρες - Απαντούν με κινητοποιήσεις οι καταστηματάρχες

Άνω-κάτω η Μύκονος: «Λουκέτο» σε δεκάδες κλαμπ για υπέρβαση ωραρίου
Φύσηξε... άνεμος αντιδράσεων στο «νησί των ανέμων» το μεσημέρι του Σαββάτου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου της Μυκόνου.

Αιτία; Η έκτακτη συνάντηση των ιδιοκτητών νυχτερινών μαγαζιών, οι οποίοι «άστραψαν και βρόντηξαν», καθώς αντιδρούν στην απόφαση να μπει λουκέτο την Τρίτη σε εννέα νυχτερινά καταστήματα, τα οποία αναμένεται να σφραγιστούν από τους άντρες της Αστυνομίας Μυκόνου.

Ο λόγος; Τα εν λόγω καταστήματα καταγγέλθηκαν για υπέρβαση ωραρίου, τόσο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι, όσο και τη νύχτα, όταν κανονικά θα πρέπει να κλείνουν στις 3 τα ξημερώματα -αν και την ώρα εκείνη είναι γεμάτα από κόσμο, εν μέσω τουριστικής σεζόν.

Κλείσιμο


Μάλιστα, έπειτα από εισηγήσεις που έκαναν πολλοί από τους παρευρισκόμενους εκεί, αποφάσισαν σε ένδειξη αντίδρασης και κυρίως συμπαράστασης στους συναδέλφους τους, οι οποίοι, όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά, καταστρέφονται, αφού χάνουν τα πάντα και μάλιστα στην αρχή της τουριστικής περιόδου και σε μια εποχή που η κρίση έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές οικονομικού χαρακτήρα παντού -ιδιαίτερα, όπως σημειώθηκε μεταξύ άλλων, σε επιχειρηματίες ενός νησιού, το οποίο λειτουργεί κατ' εξοχήν την τουριστική καλοκαιρινή περίοδο.

Οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης, μέσω του προέδρου τους, κ. Ιωάννη Θεοχάρη, αποφάσισαν να αντιδράσουν και να βρουν επιτέλους το δίκιο τους, όπως λένε, χαρακτηρίζοντας ως τεράστια αδικία αυτό που γίνεται σε επίπεδο νομοθεσίας και το οποίο είναι για εκείνους καταστροφικό.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρός τους, η αντίδραση και η κατεπείγουσα συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο είναι πλέον μονόδρομος, μετά τη νέα τροπολογία πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με την οποία δεν δίνεται το δικαίωμα στους επαγγελματίες να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο για μηνύσεις, που τους έχουν κατά καιρούς υποβληθεί και αφορούν στην πλειονότητά τους παραβιάσεις του ωραρίου λειτουργίας και κατά περιπτώσεις σε ηχορρύπανση.



Έτσι, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, δίνεται το δικαίωμα να μπαίνει «λουκέτο» στα μαγαζιά αυτά και να σφραγίζονται με συνέπειες δραματικές, όχι μόνο για τους επιχειρηματίες, αλλά κα για τις οικογένειες των ατόμων που εργάζονται σε αυτές.

Τη συμπαράστασή τους, σε κάθε περίπτωση, εξέφρασαν τόσο η απερχόμενη δήμαρχος του νησιού, Ειρήνη Γρυπάρη, που δήλωσε έτοιμη να σταθεί στο πλευρό των επιχειρηματιών, όσο και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Κώστας Κουκάς, ο οποίος μάλιστα συνέστησε σε κάθε περίπτωση ψυχραιμία και ζήτησε απ' όλους να κάνουν το ίδιο, προκειμένου να πετύχουν αυτό που επιδιώκουν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα πρέπει να ασκηθούν άμεσα πολιτικές πιέσεις στο αρμόδιο υπουργείο και να συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα ζητήσει άμεσα συνάντηση για το πρόβλημα αυτό, που προκαλεί αναστάτωση στους ανθρώπους του νησιού, οι οποίοι βλέπουν τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους να απειλείται από ένα μέτρο, το οποίο θεωρούν ότι είναι άδικο.

Ακόμη, είπε πως και ο ίδιος θα προσπαθήσει «με νύχια και με δόντια» να είναι κοντά στις κινήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες από τους Μυκονιάτες επιχειρηματίες, παρά το γεγονός ότι θα αναλάβει και επίσημα το δημαρχιακό θώκο από το Σεπτέμβριο, διευκρινίζοντας ότι είναι παρών και στην πρώτη γραμμή με όλους τους συντοπίτες του.  



Το «νησί των ανέμων» σε κάθε περίπτωση ζει σε κλοιό έντασης τις τελευταίες ώρες, καθώς όλοι έχουν στο μυαλό τους πως, μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα μπουν σε έναν κλοιό κινητοποιήσεων, που θα φέρει αναστάτωση στην καθημερινότητα του νησιού -βεβαίως, με φόντο μία περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης και με εικόνες που μπορεί να προκαλέσουν κακή εντύπωση στους παραθεριστές και επισκέπτες, που πραγματικά έχουν κατακλύσει και φέτος τη Μύκονο.

Αναμένονται οι κινήσεις που θα γίνουν τα επόμενα 24ωρα, εν όψει βέβαια της Τρίτης, που κάποιοι εκτιμούν πως το «λουκέτο» στα εννιά μαγαζιά θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και εντάσεις...



































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης