Κάτια Ριμπολόβλεβα: Η νέα Τζάκι του Σκορπιού

Κάτια Ριμπολόβλεβα: Η νέα Τζάκι του Σκορπιού

Η κόρη του Ρώσου ολιγάρχη ποζάρει στον φακό του «Paris Match» με εμφανή πρόθεση να μιμηθεί τη διάσημη Αμερικανίδα (φορώντας ακόμη και αξεσουάρ που θυμίζουν το στυλ της), μιλά για το δικό της Σκορπιό, τα 25α γενέθλιά της, τη σχέση της με την Αθηνά και την «κατάρα των Ωνάσηδων»

Κάτια Ριμπολόβλεβα: Η νέα Τζάκι του Σκορπιού
Μια αποκαλυπτική συνέντευξη, η οποία μάλιστα συνοδευόνταν από φωτογράφηση αλά Τζάκι Ωνάση στο νησί του Σκορπιού, έδωσε η Κάτια Ριμπολόβλεβα.

Η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, προτίμησε για μία ακόμη φορά να μιλήσει στο διεθνές περιοδικό «Paris Match» -όπως πριν από μερικούς μήνες όταν μαζί με τον πατέρα της παραχώρησαν συνέντευξη στο σπίτι τους στο Μονακό-, αλλά και να φωτογραφηθεί στο μυθικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση. Η νέα Τζάκι από τη Ρωσία μιλά για τον δικό της Σκορπιό, αποκαλύπτει πώς ήρθε σε συμφωνία με την Αθηνά Ωνάση για την πώληση του νησιού και τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει στο άλλοτε καταφύγιο του Αριστοτέλη Ωνάση. Γνωρίζοντας πολύ καλά για τον μύθο του Ελληνα μεγιστάνα και τη ζωή του με την Τζάκι, η Κάτια Ριμπολόβλεβα δεν διστάζει να φωτογραφηθεί παίρνοντας ανάλογες πόζες με εκείνες της συζύγου του Αρίστου.

Το ξανθό εντυπωσιακό κορίτσι φοράει λευκό σορτς, αναδεικνύοντας τα λεπτά μακριά πόδια του, το συνοδεύει με γαλάζια μπλούζα, μαντίλι στα μαλλιά και μεγάλα, κινηματογραφικού τύπου, γυαλιά ηλίου.


Κλείσιμο

Η κόρη του Ρώσου  ολιγάρχη, που τις επόμενες ημέρες θα γιορτάσει τα 25α γενέθλιά της, ποζάρει στο καπό του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί αποκλειστικά για τις μετακινήσεις της στον Σκορπιό


Οι φωτογραφίες της είναι βγαλμένες στην παραλία που έκανε μπάνιο η Τζάκι όταν οι παπαράτσι την είχαν συλλάβει γυμνή. Με φόντο τη θαλαμηγό «My Anna», όπως φωτογραφιζόταν παλιά η Αμερικανίδα σύζυγος του Ωνάση μπροστά από τη «Χριστίνα», αλλά και το μικρό σπίτι με τα μπλε παράθυρα που συνέτρωγαν ο Αρίστος και η Τζάκι κάθε βράδυ.

Η κόρη του Ρώσου  ολιγάρχη, η οποία τις επόμενες ημέρες θα γιορτάσει τα 25α γενέθλιά της στον Σκορπιό με ένα πάρτι για τους 100 καλεσμένους της που θα καταφτάσουν στο νησί από ολόκληρο τον κόσμο, αποκαλύπτει στις πρώτες σελίδες της συνέντευξής της πώς έμαθε για τον Σκορπιό, αλλά και τη σχέση που έχει με την Αθηνά Ωνάση.

«Πριν από αρκετά χρόνια, μαζί με την οικογένειά μου είχαμε έρθει για διακοπές με τη θαλαμηγό μας στην Ελλάδα. Τότε θυμάμαι πως είχαμε περάσει από το Ιόνιο κάνοντας τον γύρο του Σκορπιού. Ηταν κάτι το εντυπωσιακό. Ενθουσιαστήκαμε και μόλις επιστρέψαμε από τις διακοπές μας έψαξα να βρω σε ποιον ανήκει αυτός ο επίγειος παράδεισος. Το πάθος μου για τα άλογα και τις διεθνείς ιπποδρομίες ήταν η αιτία που γνώρισα σε κάποιους αγώνες την Αθηνά Ωνάση, για την οποία είχα μάθει ότι ήταν η κληρονόμος του νησιού από τον παππού της Αριστοτέλη Ωνάση. Κάποια μέρα της είπα πως αν ποτέ ήθελε να αποχωριστεί τον Σκορπιό μπορούσε απλώς να με ενημερώσει».

Οπως αναφέρει το περιοδικό, η Αθηνά Ωνάση ήθελε να ξεφύγει από «την κατάρα των Ωνάσηδων» και να διαγράψει κάθε σχέση με το παρελθόν της. Αλλωστε στον Σκορπιό είναι θαμμένοι ο παππούς της, ο θείος της Αλέξανδρος, αλλά και η μητέρα της Χριστίνα. Αυτό το γεγονός αλλά και η προθυμία της Κάτιας Ριμπολόβλεβα να αγοράσει το νησί ήταν αρκετά για να πείσουν την Αθηνά να προχωρήσει στην πώληση του νησιού, πριν από ενάμιση χρόνο περίπου.
Επιθυμία της κόρης του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι να διατηρήσει τη φυσική ομορφιά του νησιού. Για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να χτίσει ούτε παλάτια, ούτε να προχωρήσει σε άλλου είδους κατασκευές όπως ανησυχούσαν αρκετοί Ελληνες, γράφει το «Paris Match». Αυτό που θα κάνει είναι να ανακαινίσει τα ήδη υπάρχοντα σπίτια, όπως το pink house όπου διέμενε η Τζάκι Ωνάση, αλλά και τους ξενώνες και τα κτίρια του προσωπικού.



Ο Ωνάσης έδινε δουλειά σε εκατοντάδες εργάτες για τη συντήρηση του Σκορπιού και η Τζάκι σε αντίστοιχο αριθμό παπαράτσι που παρακολουθούσαν κάθε βήμα της ποντάροντας σε ένα αποκαλυπτικό στιγμιότυπο


Τα μοναδικά σχέδια της Κάτιας για τον Σκορπιό αφορούν ένα μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο θα κάνει δώρο στον πατέρα της, μια που είναι το πάθος του, ενώ θα κατασκευάσει και στάβλο «για τους επιβήτορες και τις φοράδες μου», όπως λέει στη συνέντευξή της. Επίσης εμφανίζεται άκρως εντυπωσιασμένη για τα έργα που είχε κάνει ο Ωνάσης στο νησί. «Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, για να κάνει κατοικήσιμο τον Σκορπιό, τον οποίο αγόρασε το 1962 προς 12.000 ευρώ σημερινά χρήματα, έφερε σε αυτόν πόσιμο νερό, τόνους άμμου από τη Σαλαμίνα και άλλα γειτονικά νησιά, καθώς και δένδρα από τον Λίβανο», λέει. Η κόρη του Ριμπολόβλεφ μάλιστα επισημαίνει ότι ξαναδίνοντας ζωή στον Σκορπιό συμβάλλει στη δημιουργία οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα που υποφέρει από την κρίση. «Η οικογένεια Ωνάση είχε πολύ μεγάλη επιρροή σε αυτόν τον τομέα. Στο απόγειο της δόξας της, τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, απασχολούνταν καθημερινά στον Σκορπιό έως και 200 ντόπιοι εργάτες», αναφέρει στη συνέντευξή της. Γι’ αυτό, χάρη στις γνωριμίες της, θέλει να ξαναδώσει στον παράδεισό της τη χαμένη του αίγλη αλλά και φήμη.

«Για τα γενέθλιά μου, ζήτησα από τους φίλους μου να μην μου κάνουν δώρα, αλλά να δώσουν χρήματα στο ίδρυμά μου προκειμένου να συνδράμουν σε τοπικά φιλανθρωπικά έργα. Για παράδειγμα, στη Λευκάδα θα αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες και θα συνδράμουμε στην κατασκευή σχολικών κτιρίων, παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων για τους νέους. Η εκπαίδευση είναι το σημαντικότερο κομμάτι του μέλλοντος», λέει.



Η Τζάκι μόλις έχει φτάσει στον Σκορπιό με τη διάσημη θαλαμηγό «Χριστίνα». Κανείς εκείνη την εποχή δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το glam θα επέστρεφε στον Σκορπιό μερικές δεκαετίες αργότερα

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στο αφιέρωμα που κάνει το γαλλικό περιοδικό στη νέα Τζάκι του Σκορπιού, μιλά και ο Τζον, ο καπετάνιος του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε αρμοδιότητες διευθυντή στο νησί. Ο ίδιος λέει για τους νέους ιδιοκτήτες: «Μόλις ήρθαν στο νησί και τους είδα νόμιζα ότι είναι αδέλφια. Τόσο νέος δείχνει ο πατέρας της Κάτιας. Περάσαμε μαζί τη νύχτα τρώγοντας και πίνοντας και με την κιθάρα μου τραγούδησα ελληνικά και ρώσικα τραγούδια. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν παρατήρησα πόσο πολύ εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά του νησιού. Χαίρομαι ιδιαιτέρως μάλιστα όταν βλέπω νέους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν εδώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης