Πανελλήνια συγκίνηση από το χαμό του «χρυσού κοριτσιού» της ρυθμικής

Πανελλήνια συγκίνηση από το χαμό του «χρυσού κοριτσιού» της ρυθμικής

Έχασε τη ζωή της το Σάββατο το απόγευμα, πηγαίνοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα της, να ψηφίσει τον αδερφό της - Ήταν μέλος της Εθνικής του Ανσάμπλ στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϋ το 2000 - Το απόγευμα της Δευτέρας στο Αργοστόλι το τελευταίο αντίο

Πανελλήνια συγκίνηση από το χαμό του «χρυσού κοριτσιού» της ρυθμικής
Το πανελλήνιο έχει συγκλονίσει ο άδικος χαμός της πρωταθλήτριας της ρυθμικής γυμναστικής Άννας Πολλάτου σε δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας.

Η άτυχη αθλήτρια από την Κεφαλονιά, που έκανε εκατομμύρια Έλληνες να συγκινηθούν από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Κυλλήνη και συγκρούστηκε με αγροτικό Ι.Χ. που κατευθυνόταν προς Πάτρα.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως πήγαινε να ψηφίσει τον αδερφό της, που είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Κλείσιμο


Ο ξανθός άγγελος βιάστηκε να φύγει από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό και τον κόσμο συγκλονισμένο, αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς συνέβη αυτό το τραγικό περιστατικό.

Toν τελευταίο καιρό ήταν και η ίδια προπονήτρια σε σύλλογο των Μεγάρων και εν ενεργεία υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας. Η Άννα ονειρευόταν να επιστρέψει στην Κεφαλονιά όταν θα έκανε οικογένεια, αλλά όπως έλεγε κι η ίδια ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή...



Πολλοί ήταν οι φίλοι της άτυχης κοπέλας που σοκαρισμένοι από το γεγονός άφησαν μηνύματα λύπης στο λογαριασμό της στο facebook, ευχόμενοι καλό παράδεισο στην 31χρονη που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.



Η 31χρονη Ολυμπιονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στην Ε.Ο. Πύργου-Πατρών στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας, όταν από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο  του αυτοκινήτου που οδηγούσε (πρόκειται για ένα Smart) με κατεύθυνση προς την Κυλλήνη, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κάνει τετ α κε, να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και με το πίσω μέρος του να συγκρουστεί με αγροτικό Ι.Χ. που κατευθυνόταν προς Πάτρα. Η Άννα Πολλάτου πήγαινε στην Κεφαλονιά για να ψηφίσει στις εκλογές.

Οι συναθλήτριές της της ρυθμικής

Τα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής αποχαιρετούν την Άννα Πολλάτου
Θλίψη και συγκίνηση εξακολουθεί να προκαλεί στον χώρο του αθλητισμού αλλά και στο πανελλήνιο, ο πρόωρος θάνατος της Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής, Άννας Πολάτου.

Συγκινημένες οι συναθλήτριές της στην εθνική ομάδα του Ανσάμπλ, με τις οποίες η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, εξέφρασαν μέσω των κοινωνικών δικτύων την οδύνη τους για το χαμό της φίλης τους.
«Αδελφούλα μας, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε πραγματικά. Είμαστε όλες μαζί εδώ και εσύ πού είσαι; Έξι ήμασταν και είχαμε πει θα μείνουμε μέχρι τέλος. Γιατί;», έγραψε στο facebook η Ειρήνη Αϊνδηλή, μέλος της Ολυμπιακής ομάδας, ενώ τα άλλα κορίτσια του Ανσάμπλ, η Κλέλια Πανταζή, η Εύα Χριστοδούλου, η Ειρήνη Αϊνδηλή, η Χαρά Καρυάμη και η Μαρία Γεωργάτου έβαλαν στα προφίλ τους φωτογραφίες με μαύρες κορδέλες, δηνώνοντας έτσι το πένθος τους για το χαμό της φίλης και συναθλήτριάς τους.


Η κηδεία της άτυχης Άννας
Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στις 5, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας του Αργοστολίου όπου συγγενείς, φίλοι και σύσσωμη η ελληνική ομοσπονδία γυμναστικής θα θα μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν.

Ως ένδειξη πένθους η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία αποφάσισε τα γραφεία της να παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, κλειστά, ενλω δεν θα πραγματοποιηθούν και οι προπονήσεις των αθλητών των Εθνικών ομάδων γυμναστικής.

Παράλληλα θα σταλεί αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής να επιτραπεί στους Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν με ένδειξη πένθους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης στη Σόφια (21-25 Μαΐου), αλλά και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής, που θα γίνει τον Ιούνιο στο Αζερμπαϊτζάν.





Δείτε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000:


Ποια ήταν η Άννα Πολλάτου

Η μετέπειτα πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1983, στο Αργοστόλι. Η αθλήτρια του Α.Γ.Σ. Επτανήσων ξεκίνησε την καριέρα της το 1988 και έκτοτε χάρισε στην Ελλάδα πολλές διακρίσεις. Προπονήτριές της ήταν οι Φατέεβα, Πολυχρονίδου, Καλαμπόκα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ θα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό με την Εθνική του Ανσάμπλ (Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Εύα Χριστοδούλου και Κλέλια Πανταζή τα άλλα μέλη), συγκεντρώνοντας 39.285 βαθμους.



Η Άννα Πολλάτου θα κατακτήσει επίσης χρυσό μετάλλιο (10 κορίνες - 2 στεφάνια και 3 κορδέλες) αλλά και το ασημένιο στο σύνθετο ομαδικό, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα (1999). Τρία χρυσά μετάλλια στα ίδια αγωνίσματα θα κατακτήσει επίσης και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το 1999, ενώ σημαντικές διακρίσεις είχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 1993, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 1996, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Σεβίλλη το 1998 και στη Μαδέρα το 2000.



Συλληπητήρια για την Άννα Πολλάτου

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε την τραγική είδηση της απώλειας της Άννας Πολλάτου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο σύντομο βίο της η Άννα Πολλάτου αφοσιώθηκε σε ένα δύσκολο και ευγενές άθλημα και ευτύχησε να ανταμειφθεί για τους κόπους της, τιμώντας μάλιστα ως Ολυμπιονίκης την οικογένεια της και την πατρίδα μας. Είναι τόσο κρίμα, είναι άδικο, που οι άνθρωποι που αγάπησε η Άννα και ο ελληνικός αθλητισμός την στερούνται τόσο νωρίς. Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη στους οικείους της».



Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός. «Η τραγική είδηση του θανάτου της Άννας Πολλάτου συγκλόνισε κάθε Έλληνα», είπε αρχικά ο κ.Ανδριανός και συνέχισε: «Οι σπουδαίες διακρίσεις που χάρισε στην πατρίδα μας, αλλά και το ήθος της αδόκητα χαμένης Ολυμπιονίκη μας, θα μείνουν άσβεστο τεκμήριο της μνήμης της. Στους οικείους της και στην ελληνική αθλητική οικογένεια εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Τη θλίψη του για το θάνατο της χάλκινης ολυμπιονίκη εξέφρασε και το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του όπου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους συναθλητές της νεαρής πρωταθλήτριας. «Η Άννα Πολλάτου αφοσιώθηκε από μικρή ηλικία και διακρίθηκε, με πολλές εθνικές και διεθνείς επιτυχίες, στο αγώνισμά της» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του, το ΚΚΕ.



Τη θλίψη του εξέφρασε και ο Σ.ΦΙ.Γ.Α., ο Σύλλογος Φίλων Γυμναστικής Αιγάλεω με τον οποίο συνεργαζόταν η Άννα. «Εχθές έφυγε νέα από αυτή τη ζωή η Άννα μας. Ένα από τα 6 χρυσά κορίτσια της Ρυθμικής. Ένα "γιατί" που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Άννα καλό ταξίδι στον παράδεισο. Τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια Πολλάτου και στις φίλες της που ευχόμαστε να βρουν κουράγιο να συνεχίσουν το έργο και την προσφορά τους, χωρίς την Άννα πια».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης