Αδοξο «Finish» για το Ράλι Ακρόπολις

 Αδοξο «Finish» για το Ράλι Ακρόπολις

Σβήνει από τον παγκόσμιο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού το φημισμένο Ράλι Ακρόπολις. Αιτία, όπως καταγγέλλουν οι διοργανωτές η μη καταβολή ενός παράβολου ύψους 170.000 ευρώ στην Eurosport Events

23 Αυγούστου 2013. Η διοργανώτρια αρχή του Ράλι Ακρόπολις, η «Celeritas» (είναι η εταιρία στην οποία έχει αναθέσει η ΕΛΠΑ την διοργάνωση τα τελευταία χρόνια) πληροφορείται ότι το «ράλι των Θεών», ένας από τους παλιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου στο κόσμο τίθεται εκτός προγράμματος του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι λόγοι, καθαρά οικονομικοί. Η Πολωνία και η Λιθουανία με ένα μεγάλο προϋπολογισμό και χοντρά διαφημιστικά πακέτα είναι οι δυο χώρες που αναλαμβάνουν να αντικαταστήσουν το ελληνικό ράλι συνδιοργανώνοντας έναν αγώνα ιστορικής σημασίας, μιας και για πρώτη φορά στην ιστορία του WRC τα αυτοκίνητα θα πατούσαν λιθουανικό έδαφος. Μόνο το παράβολο που κατέβαλαν ήταν ύψους 450.000 ευρώ!

 Οι άνθρωποι της Celeritas βλέποντας ότι λόγω και της οικονομικής κρίσης θα ήταν πολύ δύσκολα να μπουν στο παιχνίδι του ανταγωνισμού ζήτησαν την παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου. «Σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Μαξίμου ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια για να προστεθεί το Ακρόπολις στο ημερολόγιο» λέει στο protothema.gr ο ιδρυτής της Celeritas κ. Παύλος Αθανασούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μέχρι και προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να μίλησε με τον πρόεδρο της FIA κ. Ζαν Τοντ, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε να υπάρξει άμεση επικοινωνία της θυγατρικής της Red Bull, της Red Bull Media House που έχει αναλάβει την διοργάνωση του WRC με την αντίστοιχη ελληνική εταιρία. Όπως και έγινε με τους δυο διοργανωτές να αναζητούν μια εφικτή λύση. Ωστόσο η πρόταση της Celeritas να προστεθεί το ράλι Ακρόπολις στο καλεντάρι των αγώνων και από 13 να γίνουν 14 μέσα στη χρονιά βρήκε αντίθετους τους κατασκευαστές.

Στις 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται νέα συνάντηση στο Μαξίμου, στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα κ. Κώστα Μπούρα. «Σε αυτή τη συνάντηση» αναφέρει ο κ. Αθανασούλας, «εξετάσαμε τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να ενεργήσουμε». Και προσθέτει: «Έχοντας την διαβεβαίωση του κ. Τοντ πως αν καταφέρουμε να διοργανώσουμε ένα ευρωπαϊκό Ακρόπολις, τότε το 2015 θα επιστρέφαμε στο παγκόσμιο, είπαμε να το επιχειρήσουμε. Μας ρώτησαν λοιπόν τι θέλουμε και εμείς τους εξηγήσαμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε άμεσα είναι η πληρωμή του παράβολου ύψους 170.000 ευρώ και την μεσολάβηση τους για κάποιες ιδιωτικές χορηγίες». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κύπρος πληρώνει στην “ Eurosport Events” που αναλαμβάνει την τηλεοπτική και διαφημιστική κάλυψη του ράλι παράβολο ύψους 450.000 ευρώ.

«Υπογράψαμε λοιπόν και εμείς συμβόλαιο με την Eurosport Events» συνεχίζει ο κ. Αθανασούλας «και έτσι αποκτήσαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε τον αγώνα στα τέλη του Μάρτη και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία. Να αναφέρω επίσης ότι σύμφωνα με μελέτη φοιτητή του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ τα οφέλη από την διοργάνωση του ράλι Ακρόπολις στην ευρύτερη περιοχή όπου διοργανώνεται είναι εντυπωσιακά. Η εισροή συναλλάγματος υπολογίζεται περίπου στα 8.000.000 ευρώ ενώ βάσει επίσημων στοιχείων 10.000.000 θεατές βλέπουν τον αγώνα μέσω του Eurosport».
 
Μερικούς μήνες πριν τον αγώνα, πιο συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ακόμα μία σύσκεψη των συναρμοδίων, όπου ανελήφθη η δέσμευση ότι το τσουχτερό παράβολο θα καλυφθεί. «Η Περιφέρεια Αττικής μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν από 100.000 ευρώ εκάστη. Όμως η Περιφέρεια Αττικής εκ των υστέρων δηλώνει κώλυμα και έτσι χάνουμε κι αυτό το έσοδο».

Μέσα σε αυτούς που… ξεχνούν να πληρώσουν είναι και ο Δήμος Λουτρακίου, εκεί όπου έχει οριστεί η αφετηρία και ο τερματισμός του Ράλι Ακρόπολις. Ο Δήμος Λουτρακίου φέρεται να χρωστάει στην διοργανώτρια εταιρία 30.000 ευρώ από τον αγώνα του 2012, 20.000 ευρώ από το 2013 και άλλα 20.000 ευρώ για την φετινή διοργάνωση.
 
Ένα μήνα πριν τον αγώνα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Celeritas, δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά για την πληρωμή του παράβολου. Η Eurosport Events απειλεί με ακύρωση του Ράλι Ακρόπολις και γι’ αυτό το λόγο ακολουθούν απανωτές συσκέψεις στο Μαξίμου.

«Διαπιστώσαμε ότι πραγματικά υπήρχε θέληση για να λυθεί το θέμα της καταβολής των χρημάτων» λέει ο κ. Αθανασούλας. «Μάλιστα πραγματοποιήθηκε απευθείας επικοινωνία του υπουργείου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurosport Events, o οποίος με email που μας είχε στείλει απειλούσε ότι αν δεν πληρώσουμε ο αγώνας θα ακυρωθεί».
 Τότε οι άνθρωποι της Celeritas, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, αναγκάστηκαν να προβούν σε δραστικές κινήσεις προκειμένου να αποφευχθεί στο παρά πέντε ο «διασυρμός» της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο. «Μην έχοντας άλλη λύση και επειδή βλέπαμε ότι το υπουργείο δεν τηρούσε τις δεσμεύσεις του στείλαμε επιταγή της εταιρίας στο ύψος του παράβολου παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε λόγω των υπερβολικών εξόδων να την καλύψουμε».

Την επόμενη βδομάδα ακολουθεί και νέα συνάντηση και οι εκπρόσωποι των αρμόδιων αρχών εμφανίστηκαν για ακόμα μια φορά καθησυχαστικοί ότι τα χρήματα θα αποσταλούν και το ζήτημα θα λήξει εντός των προσεχών ημερών.
 
«Ο αγώνας έγινε στο τέλος του Μάρτη και σήμερα βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και τα χρήματα δεν έχουν σταλεί. Πριν μια βδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Eurosport Events κ. Φρανσουά Ριμπέιρο σε νέα επικοινωνία μας είπε ότι αν το θέμα δεν λυθεί η Ελλάδα σβήνει από τον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το Eurosport θα δημοσιοποιήσει το θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θα ξεκινήσει και εναντίον μας τις νομικές διαδικασίες».ΣΧΟΛΙΑ (91)

NICK.LA.

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ WRC. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ACROPOLIS ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΣ ΤΟ ΡΙΜΑΔΙ!!!

MANOLHS

ΕΙΔΑΤΕ ΤΕΛΕΙΚΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ?

Δημ. Βερούτης

Θέλω να σας ενημερώσω ότι το ποσό των 170.000 € υπάρχει στη ΓΓΑ η οποία αναζητά νομότυπο καθεστώς για να τα πληρώσει. Ειπώθηκε ότι πρέπει να τα πάρει η ΟΜΑΕ ως αναγνωρισμένος από τη πολιτεία φορέας του σπορ, αλλά προσκρούει στο γεγονός ότι στους Διεθνείς Αγώνες το Pouvoir Sportive από τη FIA το έχει η ΕΛΠΑ και δεν το παραχωρεί στην ΟΜΑΕ, έτσι δεν νομιμοποιείται να πάρει τα χρήματα για να τα πληρώσει στους εντολοδόχους της FIA. Για τα περεταίρω ρωτήστε την ΕΛΠΑ και ανατρέξτε στο υπό αναθεώρηση, αμαρτολό Άρθρο 49 του ΚΟΚ.

Δεν καταλαβαίνω την αντιδικία

Απλα τα πραγματα . Εχει εςοδα πανω απο το κοστος ? να τα δώσουν επενδυτές . Δεν εχει ? να μην τα δωςει κανένας . Δεν χρειαζόμαστε τέτοια διαφήμιση - να πανε στη Λιθουανία . Αυτo που δέχομαι όμως ειναι εσεις που ασχολείστε να ειστε εξοργισμένοι που ακομα σκάνε λεφτα για ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ οπως η ΞΕΦΤΙΛΟVISION - το να κάνουμε παιδια , αυτα εχει η ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ

Πίστα F1

Κάποτε θυμάμαι (8-10 χρόνια πριν) που συζητούσαν για το που θα γίνει ΠΙΣΤΑ F1 στην Ελλάδα (Lol). Τσακωνόντουσαν μάλιστα στα τηλεοπτικά παράθυρα: Ο ένας υποστήριζε να γίνει στην Πάτρα. Ο άλλος υποστήριζε να γίνει στο Ελληνικό. Σε περιοδικά και εφημερίδες προσθεταν και τις Σέρρες. Τελικά μας έκατσε πολύ βαρύ το succes story και δυστυχώς... τέρμα και το Acropolis.

Οικολόγος Κοτσιδάκιας Ψυριζαιος

Οχι στα ράλλυ γιατι δημιουργουν κριση πανικού στους κορμορανους και μετα που να βρουν τα πουλάκια Πρόζακ για να καλμαρουν. Αντι για Ραλλυ να κανουμε συναυλίες της Φαραντουρη με αγωνιστικό χαιρετισμό απο το Λαφαζανη και χορηγία απο το Τουρκικο Προξενειο.

Ενεργός Πολίτης

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν Έλληνες που βάζουν τα χόμπι τους και τα συμφέροντα των αυτοκινητοβιομηχανιών πάνω από το περιβάλλον της Ελλάδας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι αδικία και βαρβαρότητα να γίνονται ράλι, όπως το Ακρόπολις, μέσα στα δάση και βουνά, επειδή καταστρέφονται τα ζώα και τα πουλιά. Αν κάποιοι έκαναν τρομερό θόρυβο και ξερνούσαν δηλητηριώδη καυσαέρια έξω από το παράθυρό μας θα ενοχλούμασταν και θα αντιδρούσαμε. Τα ράλι στα δάση δίπλα στις φωλιές των ζώων και των πουλιών ενοχλούν και καταστρέφουν αυτά τα πλάσματα, τα οποία επιπλέον δεν μπορούν να αντιδράσουν. Τα ζώα δεν είναι παραδοξότητες χωρίς αξία, που μπορούμε να τις θυσιάζουμε για την πλάκα μας. Είναι ανεπανάληπτες οντότητες που συμπληρώνουν την αλυσίδα της ζωής. Έχουν νευρικό σύστημα όπως εμείς, πονούν, υποφέρουν και φοβούνται. Γιατί είναι σημαντικότερο το μούγκρισμα ενός κινητήρα από τον ύπνο ενός ελαφιού; Γιατί να επιτρέπουμε η εξάτμιση ενός WRC να διώξει από τη φωλιά του μια πελαργίνα που κλωσούσε τα αυγά της; Δεν λέμε να μην γίνονται καθόλου ράλι, αλλά να γίνονται κοντά σε αστικές περιοχές και αν είναι δυνατόν σε περιφραγμένους χώρους. Να μαζεύονται όλοι οι μηχανόβιοι και να θαυμάζουν τα πανάκριβα αυτοκίνητα που ποτέ δεν θα αποκτήσουν. Ταυτόχρονα να γλιτώσει και το περιβάλλον από την άδικη καταπόνηση.

Υποβρυχιος

Λοιπόν,επειδή ξερω τα αδέλφια πάνω απο 20 χρονια θα πω κατι:οτι κάνουν,το κάνουν πρώτα για την ευχαρίστηση τους(γιατι το rally γι'αυτους ειναι μεγάλη καψούρα),μετά για τη πόλη τους που δραστηριοποιούνται(που τη στηρίζουν για να στηριχτούν απο τους δημότες κ τους επισκέπτες)κ πλέον μένουν μόνιμα κ στο τελος αν έχουν κέρδος απο αυτο καλώς να ερθει!!!!κ αυτο οχι για τη τσέπη τους,αλλα για την υστεροφημία τους!!!!!!αυτη ειναι η αλήθεια!!!!

R

Φτου σας! Ότι καλό έχει η Ελλάδα πάτε να το καταργήσετε! Πόσοι και πόσοι δεν ασχολήθηκαν με την μηχανολογία, τον σχεδιασμό αυτοκινήτων, το όνειρο μιας ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και όλων των υποκατηγοριών που αυτή συμπεριλαμβάνει, κλπ, κλπ, γιατί υπήρχε το ράλι Ακρόπολις! Αλλά είστε ανάξιοι για οτιδήποτε καλό και αξιόλογο. Θέλετε να καταντήσετε τους Έλληνες γκαρσόνια και γηροκόμους των ξένων που θα έρθουν να μας αγοράσουν!

antihellinass

Και που 'στε..Το ραλλυ διεθνως ...ανεκαθεν λεγοταν ...Rally of Greece / Ραλλυ της Γραικιας..Το " Ακροπολις" ηταν εσωτερικη ονομασια..Ευτυχως παντως που τελειωσε & αυτος ο ειδωλολατρικος αντιχριστιανικος συνειρμος..

Τα χάπια μου

Που το δες γραμμένο ετσι αγοράκι(;) μου;

Trident

Acropolis Rally of Greece είναι η επίσημη ονομασία. Στις διεθνείς οργανώσεις WRC, ERC κλπ. αναφέρεται ως Acropolis Rally.

@

Μην του μιλάτε βρε του ανεγκέφαλου! Τρολάρει συνεχώς. Και μόνο από το όνομά του καταλαβαίνεις τι κουμάσι είναι!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eisaggelia-athinon-evelpidon

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει την αγωνία του κλάδου και υποβάλλει έκκληση στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας προκειμένου να προβούν σε άμεσο χρόνο στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες

kriti-polakis-ena

«O Γολγοθάς συνεχίζεται, προσδοκώ τη δικαίωση», αρκέστηκε να πει ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού - Η αναισθησιολόγος που δικάζεται δήλωσε κώλυμα μέσω της δικηγόρου της γιατί βρίσκεται για μεταπτυχιακό στην Αλεξανδρούπολη

11