Έγιναν αμετάκλητες οι ποινές των δυο συνεργατών του Αλκέτ Ριζάι

Έγιναν αμετάκλητες οι ποινές των δυο συνεργατών του Αλκέτ Ριζάι

Ο Βασίλης Στεφανάκος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και 3 μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006, ο Αλκέτ Ριζάι σε ουζερί στο Περιστέρι

Έγιναν αμετάκλητες οι ποινές των δυο συνεργατών του Αλκέτ  Ριζάι
Ο Άρειος  Πάγος επικύρωσε τις ποινές που έχουν επιβληθεί από Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά στους Βασίλη Στεφανάκο και Παναγιότ Πάπα, οι οποίοι ήταν συνεργάτες του Αλβανού κακοποιού  Αλκέτ Ριζάι.

Ο Βασίλης Στεφανάκος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και 3 μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006, ο Αλκέτ Ριζάι σε ουζερί στο Περιστέρι.

Ο Ριζάι, ύστερα από εντολή -όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- του Στεφανάκου, σκότωσε εν ψυχρώ το 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη, ενώ πάνω στο επεισόδιο σκοτώνεται χωρίς πρόθεση (παράπλευρη απώλεια) και ο 36χρονος Ιωάννη Κάτσιος.

Ακόμη, η ποινή της κάθειρξης επιβλήθηκε στον Στεφανάκο επειδή παρείχε καταφύγιο στον Ριζάι, αν και γνώριζε ότι έχει διαπράξει δολοφονία και ότι στις 4 Ιουνίου του 2006 είχε κάνει την κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές του Μαλανδρίνου, στη Φωκίδα, με ελικόπτερο.

Ο Παναγιότ Πάπα, ο οποίος τον Μάρτιο του 2009 συνελήφθη στο Άμστερνταμ, ως βασικός συντελεστής της απόδρασης των Αλκέτ Ριζάι, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για αρπαγή με απειλή, διατάραξη της αεροπλοίας και  παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.
Κλείσιμο

Ο Πάπα μαζί με τον Σπύρο Δραβίλα (έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών) πήραν το ελικόπτερο και απειλώντας το χειριστή τον εξανάγκασαν να πραγματοποιήσει την απόδραση από τις φυλακές.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις των Βασίλη Στεφανάκου και Παναγιότ Πάπα, που ζητούσαν να αναιρεθεί η καταδικαστική για αυτούς απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

Έτσι, οι ποινές που τους επιβλήθηκαν έγιναν πλέον αμετάκλητες. Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η καταδικαστική απόφαση έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.
 
Αλκέτ Ριζάι
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος γεννήθηκε στην Αλβανία το 1974, είχε αποδράσει δύο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Η πρώτη απόδραση σημειώθηκε στις 4 Ιουνίου 2006 και συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα. Η δεύτερη έγινε στις 22 Φεβρουαρίου 2009 αλλά συνελήφθη ξανά στις 17 Νοεμβρίου 2009 σε κρησφύγετο στο Γραμματικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης