Στο ΣτΕ ο ανθυπαστυνόμος που έκανε πάρτι στο Μεταγωγών με αλλοδαπές

Στο ΣτΕ ο ανθυπαστυνόμος που έκανε πάρτι στο Μεταγωγών με αλλοδαπές

Έστειλε και αγόρασαν πέντε μπουκάλια ουίσκι, αναψυκτικά, κ.λπ., φώναξε τρεις συναδέλφους του και έναν φίλο του, έβγαλε από τα κρατητήρια έξι αλλοδαπές κρατούμενες



Στο ΣτΕ ο ανθυπαστυνόμος που έκανε πάρτι στο Μεταγωγών με αλλοδαπές
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα η αίτηση του ανθυπαστυνόμου της ΕΛΑΣ ο οποίος ζητεί να ακυρωθεί η ομόφωνη απόταξη του από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που του επιβλήθηκε, επειδή έκανε  πάρτι και όχι μόνο στο Μεταγωγών με αλλοδαπές κρατούμενες, από τις οποίες άλλες απέδρασαν και άλλες τραυματίστηκαν κατά την απόπειρα απόδρασής τους. Η εκδίκαση της αίτησής του αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2014.

Ο ανθυπαστυνόμος ενώ ήταν αξιωματικός υπηρεσίας στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών οργάνωσε πάρτι με αλλοδαπές κρατούμενες. Έστειλε και αγόρασαν πέντε μπουκάλια ουίσκι, αναψυκτικά, κ.λπ., φώναξε τρεις συναδέλφους του και έναν φίλο του, έβγαλε από τα κρατητήρια έξι αλλοδαπές κρατούμενες και άρχισε το πάρτι.

Κλείσιμο
Όμως στις 4 το πρωί και αφού όλοι ήταν μεθυσμένοι, σε δωμάτιο του 5ου ορόφου του κτιρίου του Μεταγωγών αφού έγινε πλήρης σωματική εκμετάλλευση δύο αλλοδαπών, αποφάσισαν αυτές να αποδράσουν από την ταράτσα, αλλά απέτυχαν, καθώς τραυματίστηκαν. Την ίδια στιγμή από το ισόγειο δραπέτευσαν άλλες δύο αλλοδαπές.

Μετά από όλα αυτά το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛΑΣ αποφάσισε με ομόφωνη απόφασή του την απόταξη του ανθυπαστυνόμου, καθώς υπέπεσε σε πειθαρχική και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά, λόγω της καταφανούς παραμέλησης και παράβασης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, ενώ έγινε υπαίτιος απόδρασης κρατουμένων. Παράλληλα, όμως έβλαψε και  προσέβαλε, όχι μόνο την τιμή και την υπόληψή του ως αστυνομικού, αλλά και το κύρος της υπηρεσίας του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης