Στυλιανίδης: Δεν διαπραγματευόμαστε δημοσίως το Κυπριακό

Στυλιανίδης: Δεν διαπραγματευόμαστε δημοσίως το Κυπριακό

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι "έχει επέλθει ομαλοποίηση, σταθεροποίηση, οι ενδείξεις από τις αξιολογήσεις είναι καλές"

Στυλιανίδης: Δεν διαπραγματευόμαστε δημοσίως το Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού όχι μόνο δεν είναι έτοιμη, αλλά χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση, συμμαχίες και επιμονή στις αρχές και αξίες της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος διαμήνυσε ότι δεν τίθεται θέμα δημόσιας διαπραγμάτευσης για την κυβέρνηση.

Ο κ. Στυλιανίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή και την επικείμενη συνάντηση των δυο ηγετών, ξεκαθάρισε ότι "η θέση της Κυβέρνησης ήταν εξαρχής σαφής, δεν τίθεται θέμα να διαπραγματευόμαστε δημοσίως".

Κλείσιμο
"Θα ήταν το χειρότερο σφάλμα να μπούμε σε μια δημόσια διαπραγμάτευση και ουσιαστικά να ανατρέπουμε και να ακυρώνουμε τα διαπραγματευτικά μας ατού και τις όποιες διαπραγματευτικές μας τακτικές και στρατηγικές", είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η δημόσια διαπραγμάτευση κάνει ζημιά και η ιστορική μας εμπειρία αυτό αποδεικνύει.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι στη συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Ντερβίς Έρογλου, "θα γίνει μια ανασκόπηση για το πού βρισκόμαστε μέχρι τώρα στην κατάθεση των απόψεων".

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι "είμαστε ακόμη στην αρχή", ενώ απευθυνόμενος σε όσους θεωρούν ότι η λύση είναι ήδη έτοιμη, απάντησε πως "όχι μόνο δεν είναι έτοιμη, αλλά χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση, χρειάζονται συμμαχίες και επιμονή σε βασικές αρχές και αξίες της ΕΕ".

Χρειάζεται, συνέχισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, να δώσουμε μια νέα δυναμική με τολμηρά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και σημείωσε πως "επιμένουμε, και έχει γίνει ήδη αποδεκτό από τη διεθνή κοινότητα, ότι το θέμα της Αμμοχώστου είναι ένα θέμα που θα δημιουργήσει την ώθηση στις συνομιλίες, θα αλλάξει το κλίμα, θα δημιουργήσει επιτέλους ένα κλίμα εμπιστοσύνης".

Πρόσθεσε δε ότι οι ενδείξεις είναι καλές στο θέμα αυτό και "φαίνεται ότι ο διεθνής παράγοντας αντιλαμβάνεται αυτή τη βασική θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας", ενώ εξέφρασε την ελπίδα, όπως το συντομότερο να έχουμε απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι "έχει επέλθει ομαλοποίηση, σταθεροποίηση, οι ενδείξεις από τις αξιολογήσεις είναι καλές" και υπέδειξε πως ακόμη και  διεθνείς οίκοι μας στέλλουν μήνυμα ότι πάμε σε καλό δρόμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης