Απεβίωσε ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης

Απεβίωσε ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης

Ήταν επί χρόνια αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μονή Πεντέλης

Εκοιμήθη το μεσημέρι της Κυριακής σε ηλικία 86 ετών ο επί σειρά ετών αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Πεντέλης, Τιμόθεος Κιλίφης.

Ο Τιμόθεος Κιλίφης γεννήθηκε στο Αίγιο το 1928, όπου τελείωσε το εξατάξιο τότε γυμνάσιο το 1948, με καθυστέρηση 2 ετών λόγω της κατοχής.

Το 1952 συνεργάστηκε και κατόπιν έγινε μέλος της Αδελφότητας Θεολόγων "Η Ζωή" και το 1960 της Αδελφότητας Θεολόγων "Ο Σωτήρ", απ' όπου κι αποχώρησε το 1972 για να γίνει μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στην οποία έμεινε μέχρι το θάνατό του.

Πολυγραφότατος συγγραφέας και λογοτέχνης, έχει λάβει πληθώρα λογοτεχνικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων.

Ήταν τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης και του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2000, βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με το βραβείο Α' τάξεως και το Χρυσό Μετάλλιο, για τη λογοτεχνική και την εν γένει προσφορά του στα γράμματα, αλλά και στην κοινωνία.

Η Σύγκλητος της Ακαδημίας Φλωρεντίας, Τεχνών, Λογοτεχνίας, Επιστημών, Εργασίας και Θεάματος, στις 24 Νοεμβρίου 2001, τον ανακήρυξε με -κατά νόμον- απόφασή της, Επίτιμο Ακαδημαϊκό με χρυσό Μετάλλιο, "Για την ένθερμη και γενναιόδωρη συμβολή του στην επιβεβαίωση των υψηλότερων ιδανικών της ζωής, για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό".

Για τους ιδίους λόγους, βραβεύτηκε από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αιγίου και το Δήμο Αιγίου στο χώρο της αίθουσας του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου πλήθος συμπολιτών του, τίμησε τον σεβάσμιο Γέροντα για το έργο του.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Δημήτρης Στέφας

Ένας ύπέροχος κληρικός είχα τήν τιμή νά τόν γνωρίσω ,έχω βιβλίο του μέ ύπογραφή του, καί ένα κείμενο γραμμένο γιά έμένα , θά τό κρατώ ώς κειμήλιο........καλό σου ταξίδι ,άς είναι άγιο τό χώμα πού σέ σκεπάζει ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ , ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ -ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ.

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ

Πρώτα απ΄ολα Θεός σχωρές τον. .......... Ηταν ενας αξιόλογος και μορφωμένος οντως κληρικός. ..... Εκείνο ομως που μου φάνηκε λιγάκι περίεργο στην ανάρτηση ηταν το ..... παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του δηλαδή κάπου 42 χρόνια μοναχός στην Μονή Πετράκη. ..... Τι σοϊ μοναχός και μοναχισμός ειναι αυτός στο κέντρο της Αθήνας σε ενα απο τα καλλίτερα σημεία της? Δεν μπορώ να το καταλάβω.. .. Μοναχισμός ειναι ασκητική ζωή κάπου στο Αγιο Ορος η σε κάποιο σημείο μακρυά απο τις πόλεις και χωρίς τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

golias

«Επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα, μετά από συνεχή δεκαετή συμμετοχή στα ανώτατα διοικητικά όργανα της Σχολής μου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή