Θεσσαλονίκη: Ποιο νοσοκομείο «νοσεί» στην αντισεισμική θωράκιση;

Θεσσαλονίκη: Ποιο νοσοκομείο «νοσεί» στην αντισεισμική θωράκιση;

Ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Τσαμασλής, έκανε λόγο για ύποπτο νοσοκομείο χωρίς, όμως, να το κατονομάσει

Θεσσαλονίκη: Ποιο νοσοκομείο «νοσεί» στην αντισεισμική θωράκιση;
Υποψία για την αντισεισμική θωράκιση ενός νοσοκομείου έχει η περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Τσαμασλής, αναπτώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Ζιώγας, σχετικά με την αντισεισμική προστασία της Θεσσαλονίκης.

«Ο πρωτοβάθμιος σεισμικός έλεγχος έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εμείς ως Περιφέρεια έχουμε την ευθύνη να ελέγξουμε και ελέγξαμε όλα τα κτίρια που λειτουργούν υπό την ευθύνη μας, όσα κτίρια στεγάζουν δικές μας υπηρεσίες. Έλεγχοι έγιναν και στην εκπαίδευση, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια και στα νοσοκομεία, για τα οποία δεν έχουμε την ευθύνη ως Περιφέρεια. Μια υποψία έχουμε μόνο για ένα νοσοκομείο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης που δεν θα το ονομάσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζιώγας, επικαλούμενος στοιχεία ελέγχων που διενεργήθηκαν το 2006 από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την τότε νομαρχία Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι «από τα 330 νοσοκομειακά κτίρια που ελέγχθηκαν τέσσερα στα δέκα χρήζουν δευτεροβάθμιου ελέγχου, από τα 200 πανεπιστημιακά κτίρια 20 κρίθηκαν επικίνδυνα και τρία άμεσης επέμβασης, ενώ 167 σχολεία μέσης εκπαίδευσης που εξετάστηκαν και αντιστοιχούν το ένα τρίτο των σχολείων της πόλης χαρακτηρίστηκαν ως μη επαρκή ως προς την αντισεισμική τους προστασία».

Σχολίασε, παράλληλα, ότι δεν χρειάζεται ένας σεισμός σαν εκείνος του 1978 καθώς ακόμη και ένας μικρότερος μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την πόλη.

Ο κ. Τσαμασλής αναφέρθηκε, εξάλλου, στην πραγματική και όχι επί χάρτου άσκηση σεισμικής ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013 με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και από την οποία, όπως τόνισε, προέκυψε συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο για περιπτώσεις σεισμού.
Κλείσιμο

«Πρόβλημα εντοπίστηκε στην περιοχή της Καλαμαριάς, η οποία, όπως μας κατέθεσαν οι γεωλόγοι καθηγητές από το ΑΠΘ, λόγω ιδιαίτερων χαρακτηριστικών είναι πιο ευαίσθητη από την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη. Τα κτίσματα όμως είναι δομημένα με τους καλύτερους όρους ασφαλείας» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης