Σταυρούλα Αξαρλιάν: «Ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από εκεί που βρίσκεται»

Σταυρούλα Αξαρλιάν: «Ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από εκεί που βρίσκεται»

Η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν που έπεσε νεκρός από επίθεση της 17 Νοέμβρη στο Σύνταγμα, το 1992, άφησε αιχμές κατά της Πολιτείας για την απόδραση Ξηρού

Σταυρούλα Αξαρλιάν: «Ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από εκεί που βρίσκεται»
Η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατίας, τελέστηκε το πρωί στο Παρεκκλήσι της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών.

Η εκδήλωση αυτή καθιερώθηκε από το 2006 και διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αλληλεγγύης για τα θύματα της τρομοκρατίας «Θάνος Αξαρλιάν».

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα της κοινωνικής ομόνοιας απέναντι στην τρομοκρατία, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της μητέρας του Θάνου Αξαρλιάν, ο οποίος είχε πέσει νεκρός από ρουκέτα της 17 Νοέμβρη στο Σύνταγμα, το 1992.

Όταν η κ. Σταυρούλα Αξαρλιάν ρωτήθηκε για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην επίθεση κατά του τότε υπουργού Γιάννη Παλαιοκρασσά, κατά την οποία σκοτώθηκε ο γιος της (ο θάνατος του οποίου χαρακτηρίστηκε από την οργάνωση παράπλευρη απώλεια), αναφέρθηκε στην άδεια που δόθηκε στον Ξηρό από τις φυλακές και τόνισε: «Θα έπρεπε να σκεφτούν ότι ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από εκεί που βρίσκεται».

«Τιμούμε τη μνήμη κάθε ανθρώπου, που έχασε από την τρομοκρατία τη ζωή του στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο ή υπέστη άλλες απώλειες. Εμείς κάναμε και κάνουμε το χρέος μας. Ας το κάνει και η Πολιτεία» πρόσθεσε.
Κλείσιμο

Ο κ. Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της τελετής, έκανε την εξής δήλωση:

«Καταρχήν, σήμερα η καρδιά μας στρέφεται προς τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και προς τις οικογένειές τους, με την ελπίδα η χώρα, αν θέλετε και η παγκόσμια κοινότητα, να μην θρηνήσει άλλα θύματα.

Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να σας πω ότι επανειλημμένως έχω διατυπώσει την άποψη ότι η πρόκληση της τρομοκρατίας στη χώρα μας είναι υπαρκτή. Έχω επίσης, όμως, πει ξεκάθαρα ότι πιστεύω ακράδαντα πως η ελληνική κοινωνία, ομονοούσα, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς κόμματα, μπορεί να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία. Η κοινωνική ομόνοια απέναντι στο θέμα αυτό είναι το απαραίτητο πλαίσιο, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της εγχώριας τρομοκρατίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης