Παπαγεωργόπουλος: Δεν έχω καμία σχέση με τις κατηγορίες

Παπαγεωργόπουλος: Δεν έχω καμία σχέση με τις κατηγορίες

Για την Τρίτη 21 Ιανουαρίου διακόπηκε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου

Παπαγεωργόπουλος: Δεν έχω καμία σχέση με τις κατηγορίες
Για την Τρίτη 21 Ιανουαρίου διακόπηκε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Για την υπόθεση κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας του Δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, σε βάρος των οποίων, πρωτόδικα, είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, στον καθένα.

Κλείσιμο
Το εδώλιο συμπληρώνεται, επίσης, από δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντιστοίχως, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της επαναληπτικής δίκης.

Πάντως, με μια λακωνική δήλωση κατά την έναρξη της δίκης, ο Β. Παπαγεωργόπουλος επέμεινε για άλλη μια φορά στην αθωότητά του.

«Δεν έχω καμία σχέση για όσα με κατηγορούν»,  είπε ο «φτερωτός γιατρός», ενώ ο πρώην στενός του συνεργάτης Μ. Λεμούσιας δήλωσε επίσης αθώος και ζήτησε την  ευκαιρία για να το αποδείξει.

Ο μόνος που αποδέχτηκε ξανά την ενοχή του -όπως έχει κάνει από την πρώτη στιγμή- ήταν ο πρώην ταμίας Π .Σαξώνης που δήλωσε: «Έχω αποδεχτεί την κατηγορία. Ζητώ συγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης».

Σημειώνεται ότι η μεταγωγή των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε γύρω στις 9:15, με τον τέως δήμαρχο να τυγχάνει θερμής υποδοχής από υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα δικαστήρια.


Διαβάστε περισσότερα στο seleo.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης