Υπόθεση Παπαγεωργόπουλου: Για τις 6 Δεκεμβρίου μετατίθεται η δίκη στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης

Υπόθεση Παπαγεωργόπουλου: Για τις 6 Δεκεμβρίου μετατίθεται η δίκη στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης

Ανάλογα με την πρόοδο του πινακίου στις 6 Δεκεμβρίου θα κριθεί η τύχη της δίκης για το σκάνδαλο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» που βαρύνει τη δική του διοίκηση στον κεντρικό δήμο

Υπόθεση Παπαγεωργόπουλου: Για τις 6 Δεκεμβρίου μετατίθεται η δίκη στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης

Στις 6 Δεκεμβρίου θα κριθεί εάν θα διεξαχθεί ή όχι η δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το οικονομικό σκάνδαλο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» που βαρύνει τη δική του διοίκηση στον κεντρικό δήμο.

Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί για σήμερα, αλλά με δεδομένο ότι πήρε τον αριθμό 33 στο πινάκιο του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, το δικαστήριο ενημέρωσε από το πρωί τους παράγοντες της δίκης ότι δεν θα προλάβει να την ξεκινήσει σήμερα, αλλά ανάλογα με την πρόοδο του πινακίου κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασής του, που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Δεκεμβρίου.
Κλείσιμο

Ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση των 18 εκατ. ευρώ Β. Παπαγεωργόπουλος δεν μετήχθη το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει σχετικά με υπεύθυνη δήλωση ότι θα εκπροσωπηθεί από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Το ίδιο συνέβη με τον συγκατηγορούμενό του, πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, που επίσης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπεξαίρεση «μαμούθ». Για την υπόθεση της «Παγίας» κατηγορούνται, πέρα από τους δύο παραπάνω, επιπλέον, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, αλλά και δώδεκα υπάλληλοι του δήμου. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται, κατά περίπτωση, είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Η «Παγία» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων. Το ύψος του ελλείμματος που διαπιστώθηκε σ' αυτό το ταμείο ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό, που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκταμιεύτηκε με παράνομο και αδιαφανή τρόπο με πρόσχημα να εξυπηρετηθούν επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης