Πειραιάς: Ομοφυλόφιλοι φιλήθηκαν απέναντι από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ

Πειραιάς: Ομοφυλόφιλοι φιλήθηκαν απέναντι από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ

Την ώρα που έριχνε το σταυρό στα νερά του λιμανιού ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ζευγάρια κοριτσιών και αντρών φιλήθηκαν στο στόμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο Μητροπολίτης

Πειραιάς: Ομοφυλόφιλοι φιλήθηκαν απέναντι από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά όταν ομόφυλα ζευγάρια αντάλλαξαν φιλιά μπροστά στην εξέδρα που ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ευλογούσε τα νερά.  


Κλείσιμο
           
Την ώρα που έριχνε το σταυρό στα νερά του λιμανιού ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ζευγάρια κοριτσιών και αντρών φιλήθηκαν στο στόμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο Μητροπολίτης για την ομοφυλοφιλία και το σύμφωνο συμβίωσης.


«Η αγάπη ΔΕΝ είναι αμαρτία» έγραφε το φυλλάδιο που μοίραζαν στους πιστούς με την υπογραφή #PustiRiot. Το λογοπαίγνιο παραπέμπει στο γυναικείο πανκ συγκρότημα Pussy Riots, που είχε διαμαρτυρηθεί εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν με ένα τραγούδι μέσα στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, με αποτέλεσμα, ορισμένα μέλη του να καταλήξουν στη φυλακή.
«Δεν κρυβόμαστε — Δε σωπάμε — Δεν απολογούμαστε. Απαιτούμε ίσα δικαιώματα», αναφέρουν στα ελληνικά και στα αγγλικά οι PustiRiot στην ιστοσελίδα τους (pustiriot.blogspot.com), ενώ παραθέτουν χαρακτηριστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Σεραφείμ που έχει απειλήσει με αφορισμό όσους βουλευτές συμμορφωθούν με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ψηφίσουν υπέρ της άρσης του αποκλεισμού των ομόφυλων ζευγαριών από το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Η ακτιβιστική κίνηση των ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται να ανάψει νέο κύκλο αντιπαράθεσης ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του Μητροπολίτη Πειραιά. 


Πηγή και φωτογραφίες: Εφημερίδα των Συντακτών (efsyn.gr)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης