Καρύδης: Ταλιμπάν και μουτζαχεντίν ο μητροπολίτης Σεραφείμ!

Καρύδης: Ταλιμπάν και μουτζαχεντίν ο μητροπολίτης Σεραφείμ!

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί του γραμματέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ - Νωρίτερα, μέσω facebook, χαρακτήρισε «μουλάδες» τους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι υπαναχώρησαν στο θέμα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης


Καρύδης: Ταλιμπάν και μουτζαχεντίν ο μητροπολίτης Σεραφείμ!
«Ταλιμπάν και μουτζαχεντίν» χαρακτήρισε το μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του ιεράρχη για το ενδεχόμενο νομικής κάλυψης των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο συμβίωσης.

Την Πέμπτη ο μητροπολίτης απείλησε με αφορισμό «όσους Βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστο ύβρι», προσθέτοντας ότι η τροπολογία «θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας».

Κλείσιμο
Όπως υπογράμμισε ο κ. Καρύδης «αντί ο κ. Σεραφείμ να προωθεί την αγάπη και την αλληλεγγύη, με τα λεγόμενα του ενισχύει το διχασμό, το φανατισμό και το μίσος»

«Πρέπει να ρίξει τους τόνους και να αλλάξει θέση όπως έκανε και με το θέμα της Χρυσής Αυγής, όπου έκανε μηνύσεις μαζί με τους Χρυσαυγίτες βουλευτές για τη θεατρική παράσταση στο Βοτανικό (Corpus Christi), ενώ στη συνέχεια έκανε πίσω και κατήγγειλε τη ΧΑ» τόνισε ο κ. Καρύδης λέγοντας ότι με αυτή την συμπεριφορά του ο Μητροπολίτης αδικεί τον εαυτό του. Άλλωστε συνέχισε ο κ. Καρύδης «το σύμφωνο είναι ένα θέμα που αφορά τις σχέσεις του πολίτη με το κράτος, δεν έχει καμία δουλειά η εκκλησία, άλλωστε έπρεπε να το είχαμε κάνει από το 2008».

Επισήμανε επίσης ότι η ΝΔ υπαναχώρησε στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης, ανακοινώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την τροπολογία υπέρ της επέκτασης του συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια εντός της ημέρας.

Νωρίτερα, ο κ. Καρύδης, μέσα από αναδημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook χαρακτήρισε «μουλάδες» τους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι υπαναχώρησαν στο θέμα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης.



«Διαβάζω ότι το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια δεν πρόκειται να έρθει διότι οι βουλευτές της ΝΔ φοβούνται αντιδράσεις. Εγώ ξεκαθαρίζω ότι δεν μ'ενδιαφέρει ουδόλως η στάση των μουλάδων της ΝΔ. Τον λόγο έχει το ΠΑΣΟΚ και τώρα του δίνεται μια καλή ευκαιρία να αποδείξει αν πράγματι μετέχει σε αυτή την κυβέρνηση με ιδεολογική συγκρότηση και αυτονομία ή αν είναι εξάρτημα της ΝΔ. Θα περιμένω να δω πως θα χειριστεί το θέμα αυτό και εξ αυτού θα προκύψουν χρησιμότατα συμπεράσματα», κοινοποίησε στο προφίλ του.

Εν τω μεταξύ, το  τελικό κείμενο της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη Ελλάδα σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, αναμένει για να πάρει θέση ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου όπως δήλωσε την Πέμπτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης