Ο Αρβανιτόπουλος στέλνει τον Πελεγρίνη στο πειθαρχικό

Ο Αρβανιτόπουλος στέλνει τον Πελεγρίνη στο πειθαρχικό

 - «Αφήνω την πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφάσισει γαι την τύχη μου» απαντά ο πρύτανης του Καποδιστριακού - Τελεσίγραφο του υπ. Παιδείας προς τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ: Ο διάλογος θα συνεχιστεί μόνο αν το πρωί της Τρίτης είστε στην εργασία σας

Ο Αρβανιτόπουλος στέλνει τον Πελεγρίνη στο πειθαρχικό
Την παραπομπή του Πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόση Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, διότι, όπως αναφέρεται στην απόφαση, «οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου».
 
Για την απόφασή του ο υπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής:

Κλείσιμο
«Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης σε αντίθεση με τους άλλους επτά Πρυτάνεις  των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου.

Γι' αυτό παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου.

Διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ υπάρχει υπό μια προϋπόθεση: Αύριο το πρωί να είναι στις θέσεις εργασίας τους.

Με τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστήμιων που τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά, ο διάλογος συνεχίζεται.

Στο ΕΚΠΑ, ο χρόνος επαρκεί για να μη χαθεί το εξάμηνο, χωρίς καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι».

Πελεγρίνης: Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του πρύτανη της
 
Έκπληκτος δηλώνει τώρα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης για την παραπομπή του στο Πειθαρχικό. 

Με σκωπτικό ύφος «ευχαριστεί τον συνάδελφό του υπουργό Κων. Αρβανιτόπουλο "για την υψηλή τιμή που του έκανε"», όπως, προφανώς, εκλαμβάνει ο ίδιος τα τεκταινόμενα.

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προέβη στην
ακόλουθη δήλωση:

«Όπως ενημερώθηκα από δημοσιογραφικές πληροφορίες, το περιεχόμενο των οποίων αδυνατώ να πιστέψω, ο κ. Υπουργός Παιδείας προέβη σε πειθαρχική δίωξή μου. Θα ήθελα, εφόσον οι πληροφορίες αυτές είναι ακριβείς, να δηλώσω τα εξής: Ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο, καθηγητή και Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλον για την υψηλή τιμή που μου έκανε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εν ενεργεία εκλεγμένο Πρύτανη για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. Άλλωστε την παραπομπή μου αυτή απεργάζονται καιρό τώρα κύκλοι που επιδιώκουν τη διάλυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του Πρύτανή της».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης