Κύπρος: Αθώωση για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα ζητούν οι συνήγοροι

Κύπρος: Αθώωση για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα ζητούν οι συνήγοροι

Τη διαδικασία παρακολουθεί κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής από την Ελλάδα

Κύπρος: Αθώωση για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα ζητούν οι συνήγοροι
Την αθώωση και απαλλαγή του Δημήτρη Μαμαλικίδη και του Αναστάσιου Τσεχιλίδη από τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζουν στην υπόθεση του πενταπλού φόνου που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2012 σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, ζήτησαν σήμερα από το Μόνιμο Κακουργιοδικείου Κύπρου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, οι συνήγοροι υπεράσπισης τους.

Την διαδικασία παρακολουθεί και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας από την Ελλάδα, το οποίο έχει σοβαρές υποψίες για σχέσεις του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου με τον άνθρωπο που σκότωσε τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Ο Μαμαλικόπουλος, που φέρεται να είναι ο δράστης του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα, έχει παραδεχθεί σχέσεις του με τον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Ελλάδα, ενώ υπάρχουν και πολλές ομοιότητες στις δολοφονίες της Αγίας Νάπας και του Νέου Ηρακλείου.

Κλείσιμο
Και στις δύο περιπτώσεις ο δολοφόνος χρησιμοποίησε όπλο 9 χιλιοστών και εκτέλεσε τα θύματα του μεσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο δικηγόρος του Μαμαλικόπουλου στην αγόρευση του υποστήριξε ότι δεν έχουν παρουσιαστεί στοιχεία που να συνδέουν τον πελάτη του με τον πενταπλό φόνο. Πρόσθεσε ότι η «κατηγορούσα Αρχή προσπάθησε ανεπιτυχώς να παρουσιάσει τον Μαμαλικόπουλο ως επί πληρωμή δολοφόνο, ο οποίος ήρθε από την Ελλάδα στην Κύπρο για να εκτελέσει τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη».

Είπε ακόμα ότι «κανένα τεκμήριο από τη σκηνή του φόνου δεν έχει ανευρεθεί που να συνδέει επιστημονικά τον πελάτη του με τη διάπραξη του αδικήματος. Το μοναδικό τεκμήριο που έχει κατατεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου και έχει άμεση σχέση με την διάπραξη του αδικήματος είναι το όπλο τύπου glock στο οποίο από τις επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει δεν έχει ανευρεθεί ούτε γενετικό υλικό (DNA) ούτε δαχτυλικά αποτυπώματα»..

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Τσεχιλίδη,ανέφερε πως ο πελάτης του δεν είχε γνώση για το ότι είχε διαπραχθεί φόνος στην Αγία Νάπα.

Πρόσθεσε πως  ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος ενεργούσε μόνος του χωρίς να ενημερώνει ή να λαμβάνει υπόψη τον Τσεχιλίδη και αυτό καταδεικνύεται και από τα βίντεο που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης στα οποία φαίνεται ο Μαμαλικόπουλος να μιλά στο τηλέφωνο. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία εναντίον του Μαμαλικόπουλου και συνεπώς δεν μπορεί να θεωρηθεί συνεργός του ο Τσεχιλίδης.

Η κατηγορούσα αρχή θα απαντήσει στους συνηγόρους υπεράσπισης την ερχόμενη Τετάρτη. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης