Η Πολεμική Αεροπορία τίμησε τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

Η Πολεμική Αεροπορία τίμησε τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

Στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης της Δεκέλειας στο Τατόι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου

Η Πολεμική Αεροπορία τίμησε τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ
Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τίμησε η Πολεμική μας Αεροπορία κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης της Δεκέλειας στο Τατόι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Τον επίσημο εορτασμό πλαισίωσε τετράδα αεροσκαφών Φάντομ που πέταξε πάνω από το χώρο της τελετής.

«Στην άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα των αξιών, της τιμής, του καθήκοντος και της νομιμοφροσύνης, σε μία περίοδο που κυριαρχεί η αταξία, η ανομία, η απείθεια», αναφέρθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, στο χαιρετισμό του.

«Ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μία δύναμη που εγγυάται, την τόσο απαραίτητη ομοψυχία και ενότητα που χρειαζόμαστε ως λαός, για να πορευτούμε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε σε αυτή τη συγκυρία», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος δε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης παρατήρησε ότι «η αποκατάσταση της θεσμικής τάξης, η αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών είναι ευθύνη όλων μας, σε όποιο επίπεδο και αν εκπροσωπούμε την πολιτεία». Επίσης τάχθηκε εκ νέου υπέρ της αξιοποίησης στο έπακρο στελεχών των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας - όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις- που ολοκληρώνουν τη σταδιοδρομία τους.

Τέλος ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε, με αφορμή τις «πάρα πολύ μεγάλες περικοπές», ότι «από κοινού, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχουμε ορθώσει ένα ανάχωμα έτσι ώστε το κακό να σταματήσει εδώ και σταδιακά, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να αποκαταστήσουμε πολλές εκ των αδικιών που έχουν γίνει». Εκτίμησε δε ότι «με τη συλλογική προσπάθεια όλων των Ελλήνων, μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας, θα καταφέρουμε να ξαναβρούμε και πάλι ως χώρα και ως έθνος και το βηματισμό και τον προσανατολισμό και το κύρος και τη λαβωμένη μας αξιοπρέπεια».

«Αν και η αεροπορική Ισχύς εκλαμβάνεται ως μια από τις τρεις συνιστώσες της εθνικής στρατιωτικής ισχύος, που μαζί με τις χερσαίες και τις ναυτικές δυνάμεις συνιστούν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, εντούτοις στις πλείστες των περιπτώσεων, η αεροπορική ισχύς υπερβαίνει την αυστηρή έννοια του στρατιωτικού μέσου και υποστηρίζει άμεσα την εθνική ασφάλεια. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, η αεροπορική ισχύς καθίσταται από μόνη της, ένας αυτοτελής παράγοντας εθνικής ισχύος, που εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα την εθνική αποστολή από τον καιρό της ειρήνης, ιδιαίτερα στην περίπτωση που ένα έθνος έχει υιοθετήσει τη στρατηγική της αποτροπής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ αφού υπενθύμισε ότι «δεν έχουν αρθεί οι γνωστές παραδοσιακές απειλές, που εξακολουθούν να προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες μεθοδεύσεις, όπως το κάνουν τις τελευταίες δεκαετίες» σχολίασε ότι «μια ισχυρή Πολεμική Αεροπορία, που προβάλλεται επαρκώς ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική δύναμη, εξαναγκάζει τον αντίπαλο να σταθμίσει τα ωφελήματα, που θα αποκόμιζε από μια σύγκρουση, σε σχέση με τις καταστροφικές ζημιές που θα μπορούσε να υποστεί, αλλάζει συμπεριφορά και τελικά αναδιπλώνεται».

Παράλληλα επισήμανε «την αδήριτη ανάγκη, παρά την οικονομική κρίση και τη συνεπακόλουθη δημοσιονομική προσαρμογή, να διατηρήσουμε την Πολεμική Αεροπορία ισχυρή και ικανή να εγγυάται την εθνική ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ανασυγκρότηση. Εκείνο που χρειάζεται στην παρούσα φάση, είναι η συντήρηση και υποστήριξη αυτών των δυνατοτήτων και ο έγκαιρος σχεδιασμός για την προβολή μελλοντικών επιχειρησιακών απαιτήσεων και νέων ευέλικτων δομών με εξορθολογισμό και ρεαλισμό», πρόσθεσε.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ διαβεβαίωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος. και προέτρεψε τα στελέχη του Όπλου - «κυρίαρχο πλεονέκτημά μας»,- λέγοντας «όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα και να σχεδιάσουμε το αύριο με ελπίδα και προοπτική, έτσι ώστε να ανεβάσουμε την Πολεμική μας Αεροπορία ακόμη ψηλότερα, εκεί που ορίζει το χρέος προς την πατρίδα».

Ο Αρχηγός ΓΕΑ δώρισε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ένα ασημένιο στεφάνι ελιάς.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι κομμάτων, οι τοπικές αρχές και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή με την επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

- Επιδείξεις με μεμονωμένα αεροσκάφη F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος» στις αεροπορικές βάσεις της Θεσσαλονίκης, της Σούδας, του Αράξου της Ανδραβίδας και της Καλαμάτας,
- Μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών και φωτογραφικών εκθέσεων των μονάδων,
- Πτήσεις αεροσκαφών πάνω από ακριτικά νησιά καθώς και
- Διάφορες εκδηλώσεις Αερολεσχών και Αεραθλητικών Σωματείων
σε αεροπορικές βάσεις.
Καθ' όλη τη διάρκεια του εορτασμού οι αεροπορικές Βάσεις είναι
επισκέψιμες για το κοινό και συγκεκριμένα
-Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου , από 09:00 έως 17:00
Διευκρινίζεται ότι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την αεροπορική Βάση Δεκέλειας μετά τις 12:00.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης