Έργα που υπερβαίνουν τα 8,2 εκατ. ευρώ στη Μεσσηνία εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ

Έργα που υπερβαίνουν τα 8,2 εκατ. ευρώ στη Μεσσηνία εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ

Το έργο αυτό δεν θα προστατέψει μόνο την παράκτια περιοχή, αλλά θα αναβαθμίσει και τουριστικά την περιοχή...

Έργα που υπερβαίνουν τα 8,2 εκατ. ευρώ στη Μεσσηνία εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ
Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο της παράκτιας προστασίας και της ανάπλασης των ακτών Αρχοντικού, Αβίας, Παλαιόχωρας και Κιτριών στην περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης, με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 4.920.000 ευρώ.

Με την ένταξη και του συγκεκριμένου τμήματος - επισημαίνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου - γίνεται πραγματικότητα το διαχρονικό αίτημα της Καλαμάτας και της Δυτικής Μάνης και παραδίδεται στους πολίτες το σύνολο της ακτογραμμής από Καλαμάτα μέχρι τις Κιτριές.

Το έργο αυτό δεν θα προστατέψει μόνο την παράκτια περιοχή, αλλά θα αναβαθμίσει και τουριστικά την περιοχή, ενώ συνολικά για το έργο αυτό έχουν δοθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνολικά 11,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Κλείσιμο
Επιπλέον στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε με 3.360.000 ευρώ, η βελτίωση - διαπλάτυνση του δρόμου από την τοπική κοινότητα Κούβελα έως την διασταύρωση με την 7η επαρχιακή οδό Μεσσηνίας.

Σκοπός κατασκευής του έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας της οδού και η εξασφάλιση της ασφάλειας των διαδρομών μεταξύ του δικτύου των οικισμών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης