Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου σε πρυτάνεις

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου σε πρυτάνεις

Ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο να δεν ανοίξουν τα ΑΕΙ την άλλη εβδομάδα

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου σε πρυτάνεις
Τελεσίγραφο στους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου να ανοίξουν τα Ιδρύματα έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Μία μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά κλειστά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, καταχρηστικά, είπε ο υπουργός σε συναντήσεις που είχε με τους δύο πρυτάνεις. Για το σκοπό αυτό, ζήτησα από τις Πρυτανικές Αρχές και τα Συμβούλια Ιδρυμάτων τους, να εκπληρώσουν το καθήκον τους ασκώντας αρμοδιότητες που τους δίνει ο Νόμος, για να ανοίξουν τα Ιδρύματα άμεσα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές είναι ορατός
Κλείσιμο

Σημειώνεται οτι με βάση νόμο κάθε εξάμηνο πρέπει να περιλαμβάνει κατ ελάχιστο δεκατρείς πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας. Τυχόν εξέταση μαθήματος που διδάχθηκε λιγότερο από 13 εβδομάδες, είναι άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών. Ο αριθμός των εβδομάδων για τη διενέργεια των εξετάσεων ορίζεται στον Οργανισμό του ιδρύματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης