Χανιά: Με αφίσα της Μελίνας το «όχι» στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

Χανιά: Με αφίσα της Μελίνας το «όχι» στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

Την ταινία «Ποτέ την Κυριακή» θυμήθηκε ο εμπορικός σύλλογος της πόλης - Δείτε ποιoς είναι ο «σκηνοθέτης», οι «πρωταγωνιστές» και οι «κομπάρσοι»

Χανιά: Με αφίσα της Μελίνας το «όχι» στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

Με μια αφίσα από την ταινία «Ποτέ την Κυριακή» (
πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση
) αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την προσεχή Κυριακή καλώντας τα μέλη του να κρατήσουν κλειστά τα μαγαζιά τους.

«Σκηνοθέτης» είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, «πρωταγωνιστές» οι πολυεθνικές και τα εμπορικά κέντρα και «κομπάρσοι» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Κλείσιμο

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177/2013 πλησιάζει η πρώτη εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων "mid-season sales" που θα ισχύσει από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων αυτών, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή  ποσοστού έκπτωσης.

Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ίδιου νόμου, τα καταστήματα κάθε είδους και ανεξαρτήτως τετραγωνικών μέτρων, μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2013.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων έχει λάβει απόφαση και προτείνει να μην ανοίξουν τα καταστήματα των Χανίων αυτή την Κυριακή και καλεί όλους τους Χανιώτες έμπορους να συνταχτούν με την παραπάνω απόφαση και να περιφρουρήσουν την Κυριακάτικη αργία. Εάν ανοίξουμε αυτή την Κυριακή, τότε είναι βέβαιο πως το μήνυμα που θα εκλάβει η κυβέρνηση και οι πολυεθνικές που βρίσκονται πίσω από αυτές τις αποφάσεις, είναι πως με ευκολία θα μπορέσουν να απελευθερώσουν στο άμεσο μέλλον και τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική ψυχολογική, σωματική και οικονομική εξόντωση μας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας ενάντια στο μέλλον που προδιαγράφουν για εμάς. Ένα μέλλον ζοφερό που περιλαμβάνει κλείσιμο καταστημάτων και χιλιάδες άνεργους εμπόρους. Θα τους αφήσουμε;

Παρακαλούμε τους συνάδελφους να δείξουν άμεσα την αντίθεση τους, παραμένοντας κλειστά την Κυριακή και κολλώντας στην βιτρίνα τους, την συνοδευτική αφίσα που θα μοιραστεί

Πηγή: cretalive.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης