Το 65% των δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να στέλνει e-mail!

Το 65% των δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να στέλνει e-mail!

Το 50% δεν έχει πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ μειονότητα αποτελούν όσοι έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους σπουδών

Το 65% των δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να στέλνει e-mail!
Χαμηλών προσόντων και χωρίς έστω τις απλές γνώσεις του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύουν «Τα Νέα»

Μάλιστα, περίπου το 50% δεν έχει πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ μειονότητα αποτελούν όσοι έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

Συγκεκριμένα, από τους 607.516 εργαζόμενους, οι πέντε στους δέκα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ μόλις το 40% των υπαλλήλων ξέρει να χειρίζεται ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Κλείσιμο
Όσον αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους με με υψηλά προσόντα, σύμφωνα με την έρευνα είναι ακόμη πιο λίγοι από τους απόφοιτους πανεπιστημίου, ενώ από το σύνολο των εργαζομένων μόλις το 9,2% είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (55.825 εργαζόμενοι) και το 3,4% κάτοχος διδακτορικού (20.762).

Επίσης, στη συντριπτική τους πλειονότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι, καθώς οι 6 στους δέκα δεν έχουν γνώσεις επεξεργασίας κειμένου και δεν μπορούν ούτε να συνδεθούν στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα μόλις το 35,3% μπορεί να στείλει ένα e-mail!

Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να ανατρέψει την εικόνα αυτή, με την πρόσληψη 15.000 νέων υπαλλήλων στη θέση όσων απολυθούν έως τα τέλη του 2014.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης